Les estivales de Montpellier

Allt ar fortfarande svinbra har i Montpellier. Det vi saknar är vår lägenhet! Men på tisdag, på tisdag flyttar vi! Innan dess har vi en helg som vi inte tänkte glömma ta vara på bara för att vi går och väntar vår lägenhet. Och denna helt lediga helg, utan hockey, har vi hittills utnyttjat på bästa sätt.
I fredags var vi på vinfestival och idag har vi haft ännu en härlig dag på stranden. Vinfestivalen gick till på följande sätt: man köpte ett vinglas för 3 euro (som man sen fick behålla) till detta fick man tre biljetter som man kunde byta ut mot ett glas vin. Vinet hämtade man sen i ett av de många olika stånden som delade ut sitt vin som var någonstans från trakten. Detta har pågått hela sommarn här men tyvärr var detta sista gången så vi fick bara uppleva en enda vinfestival. Men trevligt var det. Bildbeviset ser ni nedan.Folk överallt med ett vinglas i handen

Dans å festligheter

Ett av många vinstånd

Hannas favorit Crepes avec nutella et banane

Hannas ILA-kompisar Erik å Sofia

Hann med en marknad innan stranden, tyvärr inga fynd

Förrutom lite go frukt
Vi lyxade till det och beställde in en härlig hamburgartallrik när vårt skinn fått nog. Detta var nog enda bilden då vi var för hungriga för att hinna ta kort.

park,strand och tom ketchup

Tiisdagen spenderade vi parken, onsdagen spenderade vi på stranden och idag har vi varit i stan och fikat och jag har gjort mina läxor och john har skrivit vykort. Vi börjar förstå att vi inte är på semester nu längre men vi trivs bra nu om kommer trivas asbra efter måndag då vi äntligen får flytta in i en egen lägenhet nära stan och med eget kök och eget badrum, det ska bli så skönt så det är inte sant. Tills dess får vi stå ut med att mat blir snodd, att vi får torka vår disk med toapapper och att folk skriker utanför fönsteret mellan 20.00-03.00 och börjar igen 10.00 i fyra dagar till.


parken ligger precis där vi bor men det var förska gången i tisdags som vi utforskade den och vi blev fövånade över att den var så vacker

nästan som en regnskog


haha, dessa två tanter kom till stranden med två STORA solsängar ett parasol med ställning och en stor klubb-hammare så att parasolet verkligen skulle sitta i marken, vi var förvånade över att de lyckats bära med sig allt helt själva.

det blev pasta x 2 igår, först pasta  take away med pesto

sen hemmalagad bolognese (stavas det så?)

vår tomma ketchup flaska, det är verkligen äckligt

Är det något som vi glömt berätta om, något ni vill veta eller något vi ska fota så skriv i kommentarsfältet så ska vi se vad vi kan göra. Hoppas allt är bra med er alla, vi saknar er.

uppdaterat; små grodorna

Nu är det så mycket som jag har tänkt skriva ner att allt säkert kommer bli en salig blandning. Men vi börjar med i lördags, jag fyllde år! Det var en jätte trevlig dag med fint väder god mat och väldigt trevligt sällskap. Satte in mitt svenska simkort i mobilen igar sa tack melanie, madde, sofie nilsson, sofie järdler (det var dock Johns nummer du skickade till så byta på mig och John i din telefonbok =) ) anna kronlund, nina och katrin och alla som skrivit på facebook. Och tack emma för det fina mejlet, svar kommer inom kort =).
Grand la motte har äntligen blivit besökt, jag har börjat skolan, fick demonstrera små grodorna när jag skulle beskriva midsommarafton för mina klasskamrater. Två kommer från Helsingborg! Erik och Sofia, en från London en från tyskland och en kriminaldektektiv i 60 årsåldern från Wien. Läraren är väldigt sprallig och roligt. Jag som skulle skriva så mycket, tiden springer snabbt iväg på skype och nu kom John så nu ska vi åka, ska till Australian pub snart. Alla på skolan (nästan) ska dit och hela Johns lag så det blir roligt! Fler bilder och mer text kommer så fort vi kan. Imorgon ska vi till stranden.. shit nu blev det brottom, men okej "det kommer mera"....aurevoir!


nej sant har hander inte...satt och skrev ett valdigt valdigt langt inlagg som precis va klart sa stangs datorn ner, sa himla typiskt, inte bra. Jag som hade skrivit sa mycket. Ska sansa mig ocksa far jag val borja om fran borjan...

jag kor den kortfattade versionen denna gangen, satan ocksa, okej... Mamma och pappa akte hem i mandags vilket var sorligt for nu drojer det nog ett langt tag innan man far se dem igen. Det var valdigt att ha dem har och visa upp vart nya hem. Den nya killen har flyttat in hos oss och igar nar vi kom hem fran australian bar sa hade han haft brakfest i lagenheten och en av hans kompisar stod och torkade sitt blodiga sar med var diskhanduk sa den far vi slanga nu... vad mer, jo just det var ketchup har pa nagot konstigt vis tagit slut pa tre dagar, vi tog fram den till apstan igar men da var dar inget kvar, sa ackligt att en person kan ata upp en hel ketchupflaska pa tva dagar...eller sa har han hallt ut den men varfor skulle han gora det. Sa vi langtar tills vi flyttar nu, valdigt mycket. Jag har haft speedating i skolan idag, man fick hitta pa en karaktar. Min hette Michèlè Deville och var 72 ar, bode i Nice, var tjock och liten, rokte mycket men var valdigt trevlig. Vi pratade en stund med alla och sen fick man valja den man tyckte man passa bast med och min lilla Michèlè var mycket omtyckt! Idag har vi varit pa stranden och rakade somna, visst ar det hemskt nar man vaknar sen? Man vet inte riktigt var man ar, vad klockan ar, man ar varm men anda kallsvettas man ocksa har man sand over hela kroppen. Ikvall ska vi laga spagetti och kottfarssas om vi har nagonting kvar i kylen nar vi kommer hem...

Min fodelsedag:

ett av dom valdigt speciella men fina husen i La Grand Motte

hamnen med husen i bakgrunden

palmer i rondellen

mamma lekte papparazzi nar jag och papppa badade


dar var valdigt fint

jag och mamma spelade skitgubbe

sen gjorde vi oss fina for att ga ut och ata

jag hade langklanning dagen till ara

vi hittade en jatte mysig liten resturang i en av alla granderna

maten va superb, kott pa spett med klyftpotatis, sallad och olika saser pa roliga stallningar

kara lilla mamma

har ar vinet som va sa gott


Sondagen

pa sondagen var det fler en vi som kande for stranden

kara lilla pappa

det ar svart att bestalla for man vet inte riktigt vad det ar man kommer fa in

det tyckte mamma med

sen gick vi for att kolla in det nya omradet by night. Har ar var port och vart fonster. Det ser inte mycket ut for varlden men dar inne ar det valdigt fint! Dar ar egentligen lite klotter pa dorren men det malade jag over pa bilden for det tar dom nog bort snart och sen sagt det mycket varre ut an vad det ar.

Mammas fodelsedag:

min forsta dag i skolan och till lunch blev det tartar till forratt

john har velat testa det lange nu och han gillade det


Alpturnering

I helgen var jag i Alperna och spelade hockey. Vi skulle till alpstaden Gap och spela en turnering med tre lag. Men da deras ishall hade pajat av nagon anledning fick vi aka nagra extra timmar i buss for att komma till andra ishallar. Detta gjorde inte jattemycke eftersom dessa extratimmarna i bussen gjorde att man fick se annu mer av alperna vilket var riktigt haftigt.

Pa fredagen akte vi till en ishall dar sista timmen av vagen dit enbart bestod av cerpentinvagar och ishallen lag bokstavligen talat uppe i ett berg, i en liten by med nagra pubar, nagra skidshoppar,ett liftsystem och en ishall! En valdigt annorlunda hockeyupplevelse 1500 meter over havt. Tyvarr har jag inga bildbevis eftersom vi kom 20 min innan matchstart och efterat var det back morkt. Matchen gick sadar, forlust med 7-1. Dagen darpa akte vi langre in i alperna till Briancon en alpstad med an riktig ishall(!) Spelade dar de andra matcherna mot Valence och Avignon. Efter en ganska malrik hockey vann vi ena med 11-9 och spleade 4-4 i andra. Facit for mig: 2 mal!   

Utsikten fran bussfonstret!Jag i Montpelliers oranga farger. 


Ja ma mig leva!

Idag ar det min fodelsedag! Tack John, mamma, pappa, ida, markus, mats, kerstin, anna, sofie j, ingrid och farmor, farfar och fredrik for dem fina smsen. Jag fick presenter fran John igar och fran Ida idag, hade ju redan fatt de flesta presenterna innan jag akte men det va kul att fa nagra pa den riktiga dagen med. Vi har varit pa stranden och kom precis fran en mysig middag dar vi fick stora spett med kott och gronsaker, men dom bilderna far ni se i morgon. John har det bra i alperna och han kommer gora ett litet inlagg om sin helg nu i veckan sa hall ogonen oppna! Har ar i allafall bilderna fran igar da jag mamma och pappa utforskade massor av grander, triumfbagen och lite annat smatt och gott.


ett till hus malat pa hus

har hittade vi lagenheten

mamma och pappa Stefansson i Montpellier

Har ar lite bilder fran gardagen som var mamma och pappas forsta dag i montpellier;

efter att ha rest hela natten var dom ratt trotta

i vantan pa tramen i saint lazare

baguette i Port MarianneJohan springer final

en hel grand med bara kort

rosé i solen

Johns ishockey arena


en cubansk restaurang i Odyseeum


mamma och pappa hade med sig en hel resvaska med godsaker, rena rama julafton!

lagenhet!

O my god! Vi ar i extas. Vi har precis kollat pa an helt underbar lagenhet som ligger 8 min gangavstand till centrum i city. Jatte mysig i gamalt hus men den haller pa att renoveras och ar inflyttningsklar den 1 september, den kommer vara moblerad och allt kommer vara helt nytt, till och med kyl och micro. Anledningen att vi skulle kolla pa den var att den kostar 100 euro mindre i manaden an alla andra vi kollat pa ocksa ligger den bra sa vi hade inte forvantat oss nagot speciell, det stod ju att den skulle vara moblerad sa vi tankte oss en ratt suggi liten lagenhet med plastmobler och en gammal soffa, men den va jatte fin och helt perfekt sa vi reserverade den ocksa ska vi tanka pa det hela till mandag men vi flyger pa moln. Mamma och Pappa var ocksa med och kollade och dom blev ocksa lite kara. Vi glomde ta bilder men jag lagger upp lite bilder fran i forrgar nar John bjod mig pa fodelsedags middag (i morse fick jag frukost pa sangen, sang en palsvast fran ZARA som jag dregglat efter, en hatt och ett halsband med medaljong med klocka innuti, jatte fint va det!) Bilderna fran igar kommer i morgon for nu maste vi ata innan John ska fara ivag till alperna.place de la comedié a nuit

pa vag upp i den lilla granden dar den mysiga lilla restuarangen lag

riktigt goda pizzor

sen blev det crépes till efterratt

is i magen

Haha vilken dag. Efter en heldag pa stan igar holl vi bada tummarna for att att det skulle bli kanonvader sa att vi bara kunde lagga oss pa playan och bara ligga still en hel dag. Och i morse nar vi vaknade sa mottes vi av det har nar vi rullade upp fonstret

perfekt tankte vi, sa vi tog pa oss bikini och badbyxor och gjorde en fin pasta sallad med parmaskinka och blandsallad. Vi hade last om en lagun som ska ligga vid Port Marianne men nar vi kom dit holl dom pa att bygga och det fanns inte en enda manniska som log vid dammen, sa vi stallde oss i en busskur dar valdigt manga med badklader, brassestolar och en man med mexikansk hatt stod och vantade. Bussen skulle bla annat till la grand motte som vi ocksa last om och som vi satt nar vi flog hit, det ar en massa vita hus, paminner lite om hur man tanker sig Miami, om det nu ar dar vi tror. Vi hoppade pa bussen, som inte var en vanlig stadsbuss sa vi fick betala 3.80 var. Sen vet varken jag eller John vad som hande, vi hoppade av bussen utan att fraga nagon om det var La Grand Motte eller se nagra konstiga vita hus. Vi hann precis andra oss nar busschafforen stangde dorrarna och korde ivag med alla utom 5 passagerare (3 tjejer som va strandkladda gick ocksa av, dom var anledningen till att vi fick for oss att vi skulle av. Sa vi gick ner pa stranden och sag pa de fina vita husen borta i fjarran och at var fina pastasallad. Sen blev vi lite irriterade for vi hade ju faktiskt betalt for hela vagen till La Grand Motte. Sa jag tranade in vad jag skulle saga till busschafforen nar bussen kom igen och vi gick upp for att vanta pa nasta buss och kanske fa aka med gratis pa var gamla biljett. Men bussen kom inte, den fanns inte ens med bland linjerna som skulle ga dar. Sa vi betamde oss for att ga dit men efter att en familj och en skolbuss full med ungdomar (tva kunde lite engelska, vi trodde bara det var de vuxna som inte kunde engelska men det ar tydligen ett helt folkslag) som nickat pa huvudet nar vi fragat hur langt det var till la grand motte och sagt det var alldeles for langt att ga sa vande vi och gick tillbaka, och nar vi kom dit sa tankte vi att vi likabra kunde ga till Persol, dar vi log i sondags   eftersom det inte kunde vara sa langt. 15.17 var vi pa Persols strand dar vi kunde ligga i 45 minuter innan vi va tvungna att aka bussen (den som ar gratis nu nar vi har tramkort)Om vi bara hade haft lite is i magen ch kanske fragat nagon brevid oss, det har vi i alla fall lart oss till nasta gang nu. 

dom har lagenheterna ligger precis nere vid tramen, tank om man hade haft en san

eller en har i Port Marianne

john ar redo for en dag pa stranden

och jag haller kameran i hogsta hugg

framme i "inte la grand motte"

tank a bo i ett sant hus, huset vid busken hade massa vita kuddar i det stora fonstet, det sag valdigt mysigt ut

hanna à la beach

john ater den goda pastasalladen

har skedde det stora misstaget, vi satt och vantade lange utan en buss i sikte

sen gick vi och hittade hus efter hus som var helt fantastiska, kolla in verandan

man far ga pa gatan for pa trottoaren prakerar dem bilarna

vi hittade en liten marknad pa var lilla promenad

dar jag hittade brillorna med stort B, som jag letat efter i ett halvar nu. 4 euro, helt okej

har  ar ert hotel mamma och pappa! Langtar tills vi ses i morgon!

sahar ser det ut fran sidan

det har var nar vi fikade i gar och vantade pa att COURS for utlanningar skulle oppna..

avenyn, stallet till hoger var det som vi trodde skulle bli vart favvostalle eftersom vi sett deras panini l'american och dregla och pratat om den ett helt dygn (vi at en panini med kyckling dar dagen innan som inte smakade ett skit och angrade att vi inte tog en l'american)

men nu acklas vi nar vi ser den har bilden, sa det blir nog en one and only for l'american

har handlar vi var mat

jag saknar min syster

och john saknar sin bror

I morgon kommer mamma och pappa, det ska bli valdigt kul. Nu ska vi fira min fodelsedag pa en mysig restaurang som vi hittat uppe i en grand. Ha det sa bra!

Rekord igen!

Igar slog vi rekord igen, hela 32 unikq lasare! Trevligt. Det blev inget IKEA idag vi tar det i morgon istallet, vi akte till CROUS som ar "studentforeningen" har i Montpellier for att forsoka losa det har med boendet, val dar sa fick dom hamta en som kunde engelska for min franska blandat med engelska va inget dom forstod, hon som vi fick prata med sen kunde forsta oss och visade oss vagen till CROUS for utlanningar. Men dom oppnade inte forran kl 13 sa vi satte oss och fikade och vantade nar klockan sedan blev ett gick vi dit, kvinnan som satt dar pratade ingen engelska alls hon forstod inte ett ord vi sa, sa jag sa lagenhet och studio pa franska och da sa hon (tror jag) att det bara fanns for dom som tog magister examen? Haha bra att man har en som kan engelska pa utlanningsavdelningen...vi tyckte det vq lite konstigt sa vi akte till stan istallet. Nu ska jag lagga upp bilderna som inte kom med igar.
DESSUTOM ETT STORT GRATTIS TILL ANNA KRONLUND SOM IDAG FYLLER ÅR!!!

all var packning och jag pa vag till kastrup 4.31 i torsdags morse

lite frukost pa kastrup, haha

pa the beach club i sondags

hus malade pa hus

i lordags drack vi rosè med fanta och spelade kort i vart lilla rum

har finns ett omrade som heter likadant som min mamma

Bildregn

Idag har vi försökt fixa bankkonto och kort har i france och vi fick äntligen prata med en fransman som kan prata engelska, fördomen om att fransmän inte kan engelska stämmer verkligen.. Vi har även varit och pratat med skolan för att höra om vi kan fixa nytt boende genom dom för vi kan inte bo kvar där vi bor nu, igår när vi skulle hem upptäckte vi att man får gå i 10 i totalt mörker för att komma hem, att där bor knarkare med stora schäfrar och att folk klättrar omkring på balkongerna, vi kan inte låsa toan och vi får inte plats i den lilla kylen (trots att vi bara är tre nu, snart kommer det 2 till vet inte riktigt hur vi ska göra då..) så vi letar nytt för fullt, håll tummarna för oss. Imorgon ska vi till IKEA för att köpa gryta, stekpanna och durkslag och kanske en och en annan korv!  Hoppas Sverige mår bra! Kramar från oss! (johns nummer finns nu me â forra inlagget)

en pigg Hanna..

..och en lite tröttare Johni väntan på tramen

tramway-tåget är väldigt fint

en väldigt rosa toa på en resturang i Odyseéum


stranddag

Nu sitter vi pa ett internetcafe och surfar for fullt; man vet ju knapp vad som hander dar ute i varlden. Man ar laskigt beronende av internet marker man nu nar man ar utan det.. Det tar lang tid att skriva for tqngentbordet ser inte riktigt ut som man ar van vid. Vi har tittat runder lite efter tradlost internet men dom hqr sa himlq konstigt system man far bara va inne pa inernet si och sa manga timmar for att fa just det priset annars far man byta prisgrupp, eller som med mobilnummret som vi fixat har (mitt nya franska nummer ar +336 45 80 54 78 och Johns +336 45 80 90 05) sa nar man laddar pa den med pengar sa far man valja mellan tre olika grupper, en dar man for skriva manga sms, en dar man far manga samtal och en dar pengarna varar lite langre, vi tog den sistnamde sa nu har jag pengar pa kortet till den 1 sep men bara 145 sms kvar...

Jag fick reda pa det basta tankbara igar, nasta helg nar jag fyllar ar skulle jag egentligen varit alldeles ensam har helga helgen eftersom John ska ivag pa cup uppe i alperna. Men sa fick mamma och pappa ett infall eftersom dom har semester sa dom kommer pa torsdag till mandag och min fodelsedag ar raddad! Jag alskar er! Ida jag svarar pa din kommentar pa min facebooksida, sa kolla dar! saknar er!   /Hanna

John har, gor debut(!)
som sagt, pa ett internetcafe sitter vi nu tokroda i ansiktet efter en dag vid medelhavet. (Skont att fa sig en rejal OS-uppdatering, aven om Bengts va bra via telefon) Kandes ratt bra att blicka ut over det glittrande bla havet och konstatera att det var medelhavet. (tills man doppade sig och jag insag till min fasa att medelhavet faktiskt var svinkallt) men vi ska inte gnalla solen skiner dagligen och... "det regnar ju inte". Men vi gillar Montpellier. mer och mer i alla fall.(sverige har ju sina fordelar) Efter ett tag har, speciellt nar allt har dragit igang pa allvar med skola och allt, blir de nog valdigt bra i denna vackra, lagom stora, studentrika stad

som sagt, fin stad. Place de la comediê

nagon slags fejk-triumf-bage men men,finsom sagt, en dag pa stranden
 
Rivieran

vart kok. som sagt sverige har sina fordelar

trots allt lyckades vi fa ihop en fin svensk tacos


Internet på McDonalds

Det har gått snabbt men vi trivs. Igår skulle vi fixa internet och franska nummer men det var helgdag så vi ska fixa det idag istället. Just nu sitter jag på ett McDonalds som ligger precis brevid Johns arena där han just nu tränar. Vi bor med en kille som heter Cleménse och snart kommer det en tjej och en kille till. Rummet är litet men har blivit mysigt nu när vi gjort vid det lite, IKEA ligger också här vid hallen så jag handlade hem lite sängöverkast och påslakan och täcke i torsdags medan John tränade. Det är så mycket som vi vill skriva men John har snart tränat klart och då ska vi in till stan och fixa allt innan de stänger. Jag lägger upp lite bilder också återkommer jag inom kort!

johns torsdagsträning

ett litet rum med mycket packning


när vi hade städat, rätt mysigt

vår altan

i den översta ringen bor vi, den under är centum och den till höger är där John tränar

vägen upp till vårt "rum"
nu är John klar så nu ska vi stick men mer bilder och text kommer så fort vi kan så titta in snart igen. Varma hälsningar från Montpellier

packat och klart

min packning väger lika mycket som mig själv. Det känns lite konstigt idag har jag fått in ett "tänk" i mitt huvud som gör allt lite sorgligt, sista frukosten i normal tid i Sverige, jag måste äta leverpastej för det finns inte i frankrike, och skinka för den är säkert inte lika god, gifflar och marabou, sista natten i min egen säng, sista gången jag cyklar på min cykel osv. Det är irriterande och löjligt men sen är det också lite sant vilket gör det hela sorgligt. Men allt som jag nämnde ovan är ju inga viktiga saker, det värsta är att säga hejdå till dom som kommer bo kvar i Sverige, min familj, johns familj vänner och släkt som man inte kommer träffa på ett tag, jag kommer verkligen sakna er!
Men även om det kommer bli jobbigt att säga hejdå i natt så ska det är bli extremt kul och spännande, kan knapp vänta tills vi sitter på planet.

Mina färdigpackade väskor
TAck förresten för dom fina kommentarerna! Det gillar vi! Skriv på =)

Montpellier

Det blev inget med Nice men det struntar vi i för nu blir det istället Montpellier som känns mycket mer franskt och det är faktiskt den stad som jag kollade på först när jag i höstas funderade på att studera franska i Frankrike, och John är jätte glad, Montpellier kvalade upp till den högsta ligan förra året (men fick stanna kvar i ligan under) och är därför  ett "bättre" lag än Nice som just kom upp till den andra div, som egentligen kallas div 1 eftersom den högsta ligan heter ligue magnus. Vi får se vad John tycker om detta kanske inkorekta men utantvekan röriga inlägg om divisionerna i france. Men det är alltså bra, det känns super för både John och mig, det va rätt kasst ett tag eftersom vi hade fått klartecken med allt om Nice, men nu känns det alltså väldigt bra! vi får se hur det ser ut när vi kommer ner och lägger upp bilder här på bloggen så fort vi kan. Vi åker på torsdag. 7.00 går planet från Kastrup. Vi har fjärilar i magen.stadens torg, visst ser det mysigt ut?

vår helgvi har cyklat

kört bil

ätit kräftor

ätit tom och jerry kex (vi åt hela på 11 minuter och mådde rätt dåligt sen)

markus klädde ut sig till cowboy, visst blev han fin?
Det blir ingen hockey i Nice ser det ut som men kan hända att vi hamnar i Montpellier istället som är en mysig universitetstad, ligger nere vid rivieran men lite mer åt spanienhållet. En fjärdedel av befolkningen där är studenter så det låter toppen, just nu vill vi bara flytta, vi trodde vi skulle varit i frankrike i över en vecka nu, så håll tummarna för oss och så hoppas vi på att Montpellier nappar! Vi meddelar så fort vi vet!vi drar till malmö


vi hade skrivit ut en karta så att vi skulle hitta till secondhandaffären Erikshjälpen som ska vara en av de bättre i Malmö, vi promenerade ungefär 4 kilometer i värmen men när vi väl hittade fram så möttes vi av det här:

eftersom det är onsdag fick vi sätta oss på en buss och åka in till centrum igen, rätt komiskt

vi hittade ett jättemyisgt litet fik med en liten ovanvåning

det blev ett stort hål i min klänning så jag fick byta om till ett av dagens fynd, skjortklänning från Weekdays secondhand.

sen låtsades vi att vi va på semester, istället för att tänka på att vi är arbetslösa och att det bara ser mörkare och mörkare ut med Nice, och åt på en väldigt mysig liten resturang. Vi beställde till och med in vin och vitlöksbröd.

det var väldigt smarrigt! En helmysig dag helt enkelt

tacos på en tisdag

Vi handlade tacos och jag hoppade med mina rosa skor, sen åkte vi hem och såg på allsång!


imorgon åker vi till malmö, vart tar Nice vägen?

stormen välte ängelholm
visste inte att min promenad skulle kryddas med lite hinderbana, det ser hemskt ut men det va faktiskt lite roligt att hoppa över alla stora grenar och bemästra terrängen. John är här nu han har tagit sig hela vägen från Varberg bara för att få träffa mig=)
Nu ska vi trotsa det fula vädret och göra något, för vi har alldeles för mycket energi för att bara sitta inne. Vi uppdaterar lite senare så får ni ser vad det blev.

rekord

Aldrig förrut har så många läst vår blogg som idag! Välkomna allihopa, vi hoppas att ni fortsätter titta in lite då och då. Kan det kanske vara det hemska och gråa vädret som fått folk att kura in sig framför datorn, hela vårt hus skakar av vinden och man ser knappt ut för allt regn. Nu vill jag bara flytta här ifrån, i morgon eller på onsdag, våra väskor är packade men än har vi inte fått något datum.
Jag har köpt en datorväska idag och fikat med Ida, och nu precis kom jag hem från bion, vi såg Mamma Mia, man blev väldigt glad av den. Nu ska jag ringa John och höra vad han har haft för sig idag där uppe i norr också ska jag berätta för honom att vi idag har haft hela 19 läsare (Hamnade tillslut på 25 pers!) Kul!

min praktiska datorväska

min söta syster

förväntansfulla


Weekend i Varberg

12.13 i lördagsmorse åkte jag norrut med tåget och på perrongen i Varberg stod John och väntade. Vi tog en sväng i stan och sen bar det hem till Sollyckan. Vi har ätit Kerstins och Mats goda mat, varit på trädgårdsturné 08 och testat min nya kamera, här är bildbevisen:

 

påväg

markus och joel satt i inträdet

det var öppen scen och Markus, Robert och Ellen drog igång det hela med skönsång á la Hanson som dom övat in i London

publiken

jag var med och tävlade om vem som sjöng "lilla snigel" bäst med stängd mun

den som fick flest applåder vann, jag och tjejen i blått blev delad etta

sen sjöng vi i kör

några låtar och skämt senare var det dags för huvudatraktioen, Jonas Bengtsson, Markus kompis är riktigt bra, lyssna på hans låtar på myspace.com/bengtssonjonas


sen blev det fartfyllda covers

på väg till Bodegan


söndagsfika
sommarkvälliängelholm


sen kom getingarna 
(bilden är snodd från Anna Kronlund)

Batik, mitt kap för dagen, 49,50:- på  Åhléns
 
peace på två håll

RSS 2.0