pissregn


det regnar idag och är riktigt grått. Vi sprang ner en snabbis till stan för att boka ett hotellrum till Johns föräldrar och sen sprang vi hem igen. Har fikat och kollat på SVT repriser, nu ska vi äta spagetti och köttfärssås sen ska John iväg på hockeymatch, får se med Juliette om hon ska dit trots att Mathieu har varit skadad, annars stannar jag nog inne i den torra och varma lägenheten och syr litegrann. Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

det är inte kul med regn

johns paraply trillar snart ihop

mitt som varit helt gick isönder lite på vägen hem, kass kvalitet.

fint fynd


detta fina halsband fyndade jag idag för 2 euro, blir apsnyggt i sommar!

FREDAG


Idag är det fredag, och det känns härligt! Vi har spenderat eftermiddagen i den franskaste parken i hela Montpellier. Blivit lite filosofiska över allt det vackra och uppskattat livet. Älskar hur det springer runt barn, joggare, folk som är ute med hunden och hur en grupp elever från musikskolan övar lite låtar med saxofon och gitarr under alléerna. Det är svårt att fånga allt det vackra på bild men vi har gjort ett försök. Så varsågoda att följa med på en lite franskt parkhäng;












nu ska vi laga farmor Sivs kycklinggryta med citron och dragonkrydda, sen har vi en massa att kränga, godis, choklad, chips, popcorn, chokladflarn...får se hur mycket vi klarar. Ska kolla på wildkids också, det är ju bara så bra de programmet.

YES YES YES!

Jag fick precis ett samtal från IKEA, jag ska dit på intervju på onsdag klockan 11.00. De söker en person till kassan. Jag är helt uppspelt, det hade ju varit jättekul! I eftermiddag ska vi sätta oss i triumf-parken och läsa, jag ska läsa min franska bok och plugga in franska siffror. Det är ju inte alls säkert att jag får jobbet, men det känns skönt att någon av oss får åka på intervju efter alla tusentals CV vi lämnat in. Nu blir det träning! Ciao!


nya favvostället


Fasiken vilken härlig dag vi har haft. Scenen var underbar idag. Vi hade en stor picknick med oss, bl a gifflar! Vi är helt såsiga efter alla värme. Nu ska vi äta vindruvor. Trevlig torsdag!



den torra parken


vår totalt vindstilla lilla scen


pastasallad

tunnbrödsrullar

och gifflar


Ciao ciao

Circus och Le Fizz


Igår va kul. Först Circus och sen nattklubben Le Fizz. Nu ska vi iväg till scenen.

Le Fizz låg flera våningar ner under jorden







mmmmmm


detta var nog det godaste vi ätit under hela Montpellier-tiden. Nu ska vi ut. Punkt slut.

en massa gott


det var vad vi handlade på IKEA idag. Sen gick vi utanför och satte oss vid en vägg och fikade. Visst har här varit fint väder innan men idag fick vi riktiga vårkänslor, solen brände riktigt skönt. Nu ska vi göra bakpotatis, kött och kärleks-sås. Vi firar ju att det är lördag idag, så ikväll ska vi ut och festa! Trevlig onsdagskväll på er!





våra spårvagnar är så fina med en massa blommor på

dom skulle behöva tvätta fönsterna på dem bara


vi var förbi ishallen för att kolla om brevet som mamma skickat kommit, men icke sa nicke
fy fasen va där luktade!

Aller! Aller! Montpellier!





vi blev sugna på allt så vi bunkrade upp lite, delicatobollarna blev utvalda till dagens fika

gott!

väldigt skönt och totalt vindstilla


farlig dörr


dom river för fullt på vår gata, bra att de vattna så att det inte dammar så mycket.
Nu: mat! Ciao!


påväg till ikea

Har lyssnat på massa radio hela morgonen men nu sticker vi iväg till IKEA för att följa upp CV:na vi lämnade in i december och fika kanelbullar. Ska handla nya underlag och lite svensk mat som falukorv, lingon och tunnbröd m.m. Himlen är blå idag med men det blåser fortfarande lite kallt, så pläsmössan får hoppa på. Vi hörs lite senare, och förresten, va kul att så många av er stannat kvar, det blir vi glada för!

surtant


Vi började ju med att gå ner till ett nytt Interim efter lunchen för att lämna in CV, det gick inte så bra. Världens otrevligaste människa. Först när vi kom in satt hon och pratade telefon och småskrattade struntade i att vi stod där och väntade och sen efter några minuter frågade hon vad vi sökte jobb inom. -vadsom, resturangbranchen, turism-hotell, försäljare, allt möjligt. Det går inte, man kan bara välja en. Jaha sa jag men då tar jag restaurang (för jag hade sett en lapp om att de sökte servitriser i fönstret) - nej tyvärr då kan jag inte hjälpa dig. Nähä, sa jag men det står ju en lapp om att ni söker servi... -nää den har suttit där i något år, sa hon då. Jaha?  Surtant.
Resten av eftermiddagen blev mycket bättre, vi kollade lite secondhand och John fyndade ett par Levis vintage jeans, sen kollade vi lite hotell och hur rummen var. Till middag blev det lax, potatis och gräddfil med gräslök. John är i väg på träning så nu ska jag äta en kiwi och se på The City. Hoppas ni alla får en trevlig kväll!






5 euro!




hejsvej!


grannen

kom precis hem från ett bodypump-pass, john kommer hem från sin träning om 20 minuter, då blir det lunch, en massa frukt och annat gott som vi handlade i morse och sen ska vi promenera ner till stan. Ska inom en Interim vid 14 också, såg att de sökte servitörer och servitriser, det kan ju passa.  

Det är himla skönt att gymmet ligger granne med vår lägenhet för det går så snabbt att komma hem och ta sig dit, John måste sticka minst 45 minuter innan han ska träna medan jag bara behöver en eller två. Nu ska jag snabbt in i duschen.
Ciao!

 

Följ vår blogg med bloglovin


storhandling

Godmorgon kära läsare! Nu ska vi ner till intermarché och storhandla. Det behövs en massa i vår tomma kyl. Det är lite molnigt ute men det syns blå himmel på vissa ställen så det finns en stor chans att det spricker upp. På shemat idag står secondhand- och hotell-till Johns föräldrar-spaning. Godtisdag!


fika på hemma


Vi tog en kaffe på det svenska fiket Hemma innan, det var öppet(!) men hon hade inga kanelbullar idag heller, men en liten citronmuffin fanns det, och den va himla god. Där är väldigt mysigt inne och tjejen som äger det är jättego. Vi hoppas på bättre väder imorgon, för regn är ju inte kul, bara lite mysigt.
   Stepen va rolig idag, kom precis ut ur duschen John tränar ända till klockan 22.00. Så nu ska jag slänga i mig lite flingor, sen ska jag svara på alla era frågor. Det är verkligen jättekul att så många skrivit så mycket fint, det blir vi väldigt glada för, tack!


köpställen hittar du under kategorier  -  outfits-hanna

köpställen hittar du under kategorier - outfits-john



gokväll!

17.37

vi har lite bråttom, ska träna kl 18 och äta midddag innan dess, blir kyckling, ris och bearnaisesås. Läger upp dagens bilder och svarar på alla kommentarer lite senare ikväll. okej, nu brinner det i knutarna, hej!


en massa länkar

oj. vi har slagit rekord igen. klockan halv två. Och tack för alla fina kommentarer! tror det beror på det här, så tack blogg.se! Och välkomna, hoppas ni stannar kvar.

var alla våra kläder kommer ifrån hittar ni under kategorin outfits-hanna och outfits-john under kategorier i menyraden.

Vi bor i Montpellier som är en stad i södra Frankrike, här kan ni läsa mer om vilka vi är.

Vi trodde det skulle vara lika fint väder som igår och planerade därför att sticka iväg till scenen, men eftersom det ösregnar ute kändes inte det så aktuellt längre. Så vi har strukit och städat lite snabbt. Nu ska vi ta en mysig fika nere i stan, det finns ju paraply som tur är!

ciao caio!

två favoriter

en med folk som har otur

mest för tanten 2.38 in i filmen, det andra är sådär, men just tanten har vi spelat upp så många gånger och skrattat till att vi har ont i magen.

och en med folk som har tur, extrem tur, speciellt bankrånarna

kollade på wildkids innan också, det är ju himla roligt de med, dom är så lillgamla och härliga. Men nu är det slutskrattat det kommer en dag i morgon också. Godnatt!
P.S vi slog nytt rekord idag igen!

McDo

Vi har ätit goda hamburgare, nu ska vi kolla svtplay och youtube och äta choklad. mysigt!

syrrans blogg



nu har min kära syster skaffat sig en blogg, kommer ihåg att jag lovade någon att länka till den så fort hon skaffade en. Så här; http://idacharlott.blogg.se/
check it out!

uteservering


Härligt härligt väder. Har mest läst hela dagen och haft det skönt. Kom hem för en stund sen och upptäckte att vi har planerat handlingen lite dåligt eftersom vi inte har någon mat att laga i kylen och eftersom alla affärer har söndagsstängt får det bli pizza eller donken. gott!

inget hus, bara en fasad






en ny favoritbild



hejsvej!


godförmiddag

Stormen är borta och drog med sig det dåliga vädret, när jag öppnade fönstret för en stund sen möttes jag av klarblå himmel och sol och totalt vindstilla, och en doft av nymalt kaffe? vet inte var den doften kom ifrån men det var ett härligt vaknande i alla fall. Så idag ska vi ut och njuta av solen kanske sätta oss i en park eller på någon uteservering. Glömde förresten berätta en sak om igår, fransmännen är lite speciella, ska hålla på hela tiden bara för att man har lite ljusare hår, vissa busvisslar andra slänger iväg kärleksförklaringar fast att jag går hand i hand med John men det är värst när man går själv, därför gör jag sällan det. Igår va värst, haha, gick förbi en man i 40-års ålder som såg helt normal ut och så säger han när jag går förbi honom "Vous êtes plus belle que Miss France, Mademoiselle" som betyder "ni är vackrare än Miss France" haha. Första dagen här blev man lite smickrad men nu är det bara äckligt och jobbigt. Sverige är rätt bra ibland.

Nu kom John hem, ska slänga i oss lite frukost och sen blir det ut i solen, ha en trevlig söndag gott folk! 

Förresten matchen igår vanns med 14-3! Mötte ett Parislag som kommer vli nedflyttade en serie nästa säsong oavsett hur det går eftersom dom har en sådan dålig ekonomi, därför har de inga riktiga direkta stjärnor i sitt lag kan man säga. 2 poäng fick jag gjort på alla dessa målen men men det fick väl gå. Annars har säsongen varit ganska dålig för oss som varit ett förväntat topplag. inför matchen låg vi 8, sista slutspelsplatseni en väldigt jämn serie, så det gäller att vinna här i fortsättningen. Och fortsättningen följer ni här(eftersom det har eftefrågats).

#EquipeJ.V.N.P.Pts.+-
1Gap1816113310339
2Caen1814223011343
3Bordeaux171124248160
4Cergy181026228778
5Avignon18927208380
6Montpellier18837198070
7Nice18666185869
8Valence17818176173
9Courbevoie18648166461
10Reims18558155965
11Amneville18549146389
12Annecy18459135161
13Garges181314549101
14Viry181215444107


INDIAN

Efter att jag hade sett de här bilderna
 

från topshops vårkollektion i förrgår har jag tänkt mycket på de fina skorna och bestämde mig därför för att gå till ZARA idag och se om de hade några liknande på rean, påvägen dit finns en gata med en massa billiga-sko-affärer. Så jag gick in en och hittade världens fynd;

FÖR 14 EURO! inte illa pinkat. Blir super med 501:orna denna indianvår.

P.S jag lever än, men fy fasen vad det blåser, hela lägenheten rör sig.


oj det ÄR storm

fick precis ett sms av Johns bror som undrade om allt va okej för han hade läst att det va storm i sydvästa Frankrike också går jag in på expressens hemsida och hittar det här;

En dödsstorm drar fram över Västeuropa. En miljon hem i Frankrike saknar ström. Minst tio personer har dött i flera olika länder. Fyra av dem var barn som avled när taket till en sporthall rasade i utkanten av Barcelona.
Frankrike, Spanien och Tyskland har drabbats av det fruktansvärda ovädret där vindbyar på upp till 184 kilometer i timmen uppmätts.
- Stanna hemma och undvik alla utomhusaktiviteter, varnade franska vädermyndigheten Meteo France i ett uttalande.
Enligt BBC är detta den värsta stormen som dragit in över Frankrike.
källa; http://www.expressen.se/Nyheter/1.1442994/fyra-barn-doda-i-takras-i-spanien

Jag tyckte väl att det blåste, nu sitter jag här inne och hör på den starka vinden och är lite rädd. Inte konstigt att det var så lite folk  ute och på stan idag. Jag hoppas det lugnar ner sig och att vi får behålla strömmen, annars blir här kallt. och hoppas det är lugnt när John ska hem från matchen. Det är lite kusligt.

storm

Jag trotsade vädret och tog en runda ner till stan. Fick lägga ner paraplyet efter några sekunder för det blåser storm, men det regnade bara lite smått som tur var. Var inne på ZARA och kollade om dom hade fått in något vårnytt. Sen kollade jag runt i lite franska butiker och hittade väldens fynd kan knappt fatta det själv. Lägger upp en bild lite senare så ska ni få se. Har kommit innanför dörren och tror jag stannar här nu, riktigt skitväder är det ute.

såhär ser jag ut idag

tänk vad fin en trist vägg kan bli med lite färg, jag hittar nya saker varje gång


provade de här fina men osköna pumpsen på ZARA

och den här klänningen som såg betydligt finare ut på galgen än på.
Nu ska jag laga korv och makaroner. Ciao!

själv

John stack iväg 5.20 i morse, bortamatch i Paris ikväll. Han har lovat att skriva ett litet matchreferat i morgon. Så idag är det bara jag här. Har precis ätit frukost, idag tog det emot lite. Dom har ju bara rostmackor och baguetter i det här landet, så det har jag redan blivit trött på för länge sen, nu äter jag flingor och wasaknäckebröd (som faktiskt tillsammans med pågens skorpor verkar vara en storsäljare här nere, har hittat chokladflarn från gillebagarn också i en affär) och det är ju gott men nu börjar jag bli trött på de med. Skulle så gärna sätta tänderna i en fralla med prickikorv eller leverpastej och sen en skål fil med russin och banan, det hade varit så himlans gott.

Det regnar här igen, vad har hänt med vårt underbara rivieraväder? Kände för att ta en lång promenad men nu vet jag inte, ska försöka sy in ett par jeans, går det att göra förhand (mamma, kerstin)? Jag ska nog ta och prova i alla fall. Och sen ska jag rensa klart bland alla fotona på min lilla bildöverlastade laptop. Ikväll vet jag inte, kanske ska höra med Juliette vad hon har för planer, eller så blir det kanske ett The Hills marathon, själv, ensam, men det kan ju faktiskt vara lite skönt ibland. Ni är lite sådär på att skriva kommentarer, har ju hur många läsare som helst men det  är bara några få som kommenterar, kommentera mera! Det är så kul att veta lite om vilka ni är som förljer vårt franska liv? Vad ska alla ni ha för er idag? skriv!

efter regn kommer solsken


det sprack upp efter några timmar av ösregn så vi tog oss ut i solen, skulle fika på det svenska caféet hemma, bara för kanelbullarnas skull, men där var konstigt nog stängt och vi eftersom vi bara var ute efter kanelbullar så stuntade vi i fika och gick och handlade till vår lilla fredagssupé. Det blir enchiladas, fredagar blir ju gärna lite mexikanska här hemma på rue chaptal. Ikväll ska vi nog ner till stan för ett glas vin om det vill sig, nää nu får jag hjälpa till med maten. Ha en fortsatt trevlig fredag!




solglasögonen kommer från ZARA


aerobic-tanten

Vi tog lite sovmorgon i morse, sen vid halv tolv stack John till hockey och jag drog till gymmet, sprang lite först och sen var det bodypass, och på det passet på fredagar är där alltid en väldigt speciell dam som är med. Hon är kläd helt i rosa och lila med svettband runt huvudet och kläder á la 80-tals-aecobic. Hon kan alla rörelser utantill och överdriver dem så mycket att det ibland är svårt att inte dra lite på smilebanden. Hon är så himla härlig. Jag blir så glad varje gång jag ser henne. 


Nu har jag precis hoppat ur duschen och sen när John kommer hem ska vi ta och göra lite lunch, hade tänkt lämna lite mer CV och ta en fredagsfika i stan i eftermiddag, men just nu ösregnar det, så vi får se. Hej så länge!

P.S jag fick ett jätte roligt mail innan, kanske inte blir någonting alls så jag kan inte säga vad det är men just nu är jag så glad så det räcker för en hel månad!


fruktigt

nu blir det fruktsallad och mer vår-planering, ha en trevlig kväll!

dentjugoandrajanuari


Godtorsdag! Vi har nu varit och tvättat och blivit 130 kr fattigare. Tråkiga pengar. Men det gick snabbt att tvätta idag, vi köpte med lite eftermiddagsfika och hade med oss läsning. Nu har vi hängt upp den blöta tvätten, snart ska vi laga lite köttfärssås och spagetti och ikväll blir det träning. imorgon är det fredag. Jag är lite svag för fredagar Trots att det är helg hela veckan för oss just nu så blir det ändå något särskillt med fredagar, alla är lite extra pigga och på extra bra humör. Leenden smittar.

vad tycker ni om vår pensionärsvagn? Vi älskar den.

ikea hänger med på tvätten

sen kom beslutet om att inhandla nått gott

vi gick ut med de här fejk fingers:arna


adios amigos!

jeudi & omega3

hej hej! vi fryser och är trötta idag, det är inget kul väder alls utanför fönstret. Så vi stannar hemma nu ett tag i vår skinande rena lägenhet, kollar lite inför våren och kanske någon film. Men i eftermiddag ska vi vara lite duktiga och tvätta hade vi tänkt, hoppas vädret blivit lite bättre då så vi får några fina bilder.

I förrgår köpte jag omega 3, läste först om en tjej som hade börjat äta omega3 och att hennes hår hade börjat växa mycket snabbare och eftersom jag gärna vill att min page-på-utväxt ska bli ett långt hårsvall så började jag läsa mer om omega3. Och sen kände jag att jag måste börja äta mer fisk men att omega 3 var en bra början, så vi får se hur det blir med håret men kroppen mår ju bra av det i alla fall, pillerna är bara så himla stora. Nog om Omega3.

Igår slog vi besöksrekord, kul! Välkomna!

Ha en trevlig torsdag kära läsare!



minilördag


Vi firar ju, som många av er kanske redan vet, onsdagar lite extra. Eller vi har bytat ut onsdagen och lördagen med varandra eftersom John alltid har match på lördagar blir det ofta någon snabb maträtt på eftermiddagen, men på onsdagar har ingen av oss träning och därför passar vi på då. Därför ska vi snart ställa oss och fixa fläskfilé, stekta potatis och rösvinsås och sen vet vi inte. Var lite sugna på att kanske sticka ut men det började blåsa svinkallt när vi gick hem innan så det känns som om man helst stannar inne, men vem vet, vi kanske ändrar oss. Hursom så ska vi i alla fall ha en riktig härligt lördagskväll.








molotov jive

Johns kusin spelar bas i ett band som heter Molotov Jive, de har varit stora i bland annat Tyskland länge men nu börjar de synas mer och mer hemma i sverige, vi spelar deras låtar ofta här hemma. idag spelade de live för expressen.se, se klippet här, (Johns kusin Anders är han längst till vänster) och här är videon till vår favorit, paint the city black

Nu sticker vi, efter en hejdundrans städning, ut i solen. Ikväll låtsas vi att det är lördag. Hejsvej!

kramarnasdag

godmorgon! nu börjar vår onsdag med lite frukost, sen ska vi ta ett rejält städtag i vår lilla lägenhet också blir det kycklingsallad till lunch. Himlen är blå och solen är precis påväg upp. det här blir en bra dag. Vad gör ni denna onsdag? Glöm inte att det är kramarnasdag idag, så kram på er!

härliga tisdag


Den här tisdagen har varit en härlig dag. Det var kanske inte så konstigt att man var lite deppig igår, läste att det var blue monday. Idag har vi tänkt mycket på vår kommande vår, som kommer bli helt fantastisk, ska fortsätta planera sen när John kommer hem från träningen, nu ska jag hämta vindruvor och cashewnötter och kolla på det nya avsnittet av The City.










det här är den finaste väggen i hela Montpellier


fin hund

sen frågade en kille om han fick ta ett kort på mig

såklart man ställer upp


ciao caio!

techno och underbara skor

vi kom precis hem från lite förmiddagstäning, så jag ska snabbt in i duschen och efter det ska vi ta och göra oss en rejäl lunch. John har redan börjat steka potatis och vi har den här låten på högsta volym. Hälrigt!

Lite senare ska vi kopiera upp fler CV och leta efter jobblycka på antalet restauranger här runt om i staden. Än har det ju inte hänt någonting alls på jobbfronten, tyvärr. 

P.S. Jag vill ha de här fina balmain-kopiorna från Aldo. Jag älskar dem.
 
bild

jeans

pratade precis med min kära syster som hade lyckats få tag på de här svinsnygga jeansen från gina tricot, ibland önskar jag att man kunde flyttat hit hmtrend, monki, weekday, gina och bikbok som har helt sjukt snygg vårkollektion. Men det nog gått sådär, fransyskorna utanför Paris klär sig nämligen etremt tråkigt, bara svart, från topp till tå, med få undantag. Man sparar mycket pengar för det är bara ZARA och ibland Mango som är rätt i tiden. Kända märken måste ha olika kollektioner i olika länder, alla märkeskläder här ser ut att komma ifrån -98. Blev mycket klädtankar, ville mest säga att byxorna är riktigt snygga och att jag fått upp ögonen för bikbok igen, det var allt.


de första är från Gina Tricot och bilden är från http://www.veckorevyn.com
resten kommer från bikbok och bilderna är från /http//www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/sophie/

Nu kom precis John hem, dags för te, cookies och Idrottsgalan 2009. Vi hörs imorn!

kass dag

Ibland blir det inte som man tänkt sig, skulle gå upp tidigt idag och få en massa gjort men vi somnade om efter klockan ringt vid 8 vaknade vid 11, sen helt plötsligt var klockan tre och då åkte vi iväg med tramen för att John skulle göra ett kontoutdrag i en annan del av staden eftersom bankenskontor och uttagningsautomat inne i stan är under renovering. Men när vi efter en bit med tram och promenad kommer fram är ju såklart papperna slut och banken har stängt. Men det var rätt kul ändå, den delen av stan har vi ju aldrig sett innan, inget ont som inte har något gott med sig, eller hur? Sen handlade vi och lagade snitzel och potatis till middag, hur gott som helst. Ikväll blir det idrottsgalan på svt play. Glad måndag!


en fin stadsdel Charles de Gaulle


ooiiaaiioo



jädrarns


söndagskvällen

den bjöd på tre goda ting

kycklingfiléer fyllda med soltorkade tomater, pesto och vitlöksost

vårt megastora choklad

och popcorn!

dubbvägring


ibland blir man lite trött på Frankrike, vi va runt på fyra olika biografer, inte en enda visade en film i orginal version utan bara dubbat, det är ju inte konstigt att dom är så dåliga på engelska. Så vi struntade i bio och gick och hyrde en film istället, så poppar vi lite popcorn och har bio här hemma istället. Först ska vi äta riktigt gott, nämligen kycklingfilé med soltorkadetomater, pesto, vitlök och tagliatelle.

tar man med paraply regnar det inte, tar man inte med paraply regnar det

John ska testa skägg ett tag


vi köpte lite god fika och sen gick vi hem.
 
Nu ska jag väcka den här söta saken som ligger brevid mig och har somnat, sen blir det mat. Trevlig kväll, ajöken adjö! (Kommer nån ihåg det barnprogrammet? En massa bokstäver som satt ihop i ett led också sjöng dom; äjöken adjö, ajöken adjö? Jag gör!)

matiné

John kom hem klockan 4 i natt, blev förlust mot Bordeaux med 1-4. Blev därför en brunch idag med bland annat tacoresterna från i fredags och en massa annat gott. Nu ska vi ner till stan och kolla om det går någon bra eftermiddags bio, skulle vilja se Australia, har hört att den ska vara väldigt bra får se om de visar den på de internationella biograferna annars är ju allt dubbat och det känns ju inte jätte kul. Annars tar vi nog en liten söndags fika.  Glad söndag på er hörni!

bild


5 timmar senare

var visst sytt i knappar ett tag nu, har dock varit väldigt petig och är mer än nöjd över resultatet:

och när jag ändå höll på att fota kom jag på att jag inte visat upp den här för er ännu, köpte den samtidigt som jag köpte nyårsklänningen i Lyon.

två fina vårplagg, nu ska jag måla naglarna. Ciao ciao!


nu kör vi

kom precis hem från en lång och frisk promenad, ska slänga i mig en banan sen sätter jag igång med det här;

skor

Jag hittade ett par skor på rean på ZARA igår, ett par som jag blev kär i i september men då var de för dyra och sen dess har jag inte sett dem, men igår så, ett par 38, nersänkta till 49 euro istället för 99. Jättefina, men det kändes inte rätt, inte hundra, så jag struntade i dem, får se om jag ångrar mig, men jag tror inte det, brukar alltid gå på magkänsla och det slår sällan fel. Är dock i behov av vår och sommarskor eftersom jag i samband med fuktskadan fick slänga 5 par skor, hemskt tråkigt faktiskt.


fina


+ ett par svarta gladiatorsandaler som jag inte hittar på bild, paret längst ner till vänster från ZARA sörjer jag mest, dom var favoriter.
RIP kära skor.

syrran i Lets Dance

God lördag! John stack vid sju i morse sen somnade jag om och sov ända till halv tolv, så nu är jag riktigt utvilad. Jag tänkte ta det riktigt lugnt idag, sy lite, måla naglarna, lägga ansiktsmask och kanske att jag går ut och går eller springer en runda. Jag hade en jätte rolig dröm inatt, min syster Ida var med i Lets Dance och jag skulle göra en intervju med henne på en soffa som rullade upp och ner för olika gator. Haha, konstigt! Kanske var det för att jag såg den här bilden på henne igår?

saknar dig!

toblerone+crepé=sant


Här har ni oss en fredag som denna, vi har haft väldigt en väldigt trevlig eftermiddag med lite klädkikande och tobleronecrépe. Och jag har köpt finfina knappar så imorgon när John har bortamatch och försvinner i nästan ett dygn ska jag bland annat sysselsätta mig med att sy på nya knappar på min fina trench. Nu ska vi snart äta, vi sket i det där med "nytt recept" vi blev nämligen extremt sugna på tacos. Sen får vi se vad klockan blir, kanske tar vi ett glas vin någonstans eller så stannar vi hemma och äter ett megastort choklad. Adios amigos!


vi har blivit små klätterapor



jag hittade en orkesterkavaj men den var inte perfekt


sjukt gott!

en god pastasås

Vi har precis ätit pasta och pastasås till lunch och har praktiskt taget slickat tallrikarna, denna pastasås är så god så vi är rädda att vi ska göra den för ofta och bli trötta på den. Och eftersom den är så enkel så kom vi på att det är ju klart att vi ska dela med oss av receptet så, varsågoda!
hannaojohn-pastasås
skiva bacon i smådelar och stek, när det är klart så lägg dem till sidan
lägg i en klick creme fraiché och en halv grönsaksbuljontärning
pressa en vitlök och häll i, låt koka upp och lägg i baconen
klart! Spagetti är godast till. Smaklig lunch!

fredagsfirande

Jag ska snart ta och göra vid mig, har haft en riktigt slappemorgon har städat och diskat lite och suttit och läst lite bloggar. John stack iväg på träning för en timme sen. Han var med om värsta äventyret igår, eller ja äventyr och äventyr men som jag skrev skulle han ju hjälpa finnen i hans lag som hade problem med bilen, dom skulle boxera den gamla bilen till en verkstad, men inte med någon lina man använder sig av i Sverige utan en hård metallstång. Så John skulle bara sitta i den pajade bilen medan finnen körde en hyrbil, bara det att efter 5 meter när de skulle svänga hoppade den här stålsaken av men det var ju som tur ingen trafik där, så dom satte på den igen och körde ut på vägen. Men när de kom till en rondell hoppade den av igen, som tur var var det nerförsbacke så John fick styra och rulla så långt det gick, och det slutade bra.  Känns som jag skrivit rätt rörigt. Det var kul i alla fall.

Det är lite mulet väder idag, vi har ju blivit bortskämda med riktigt toppenväder nu men det är rätt ljust och det regn inte så det funkar ju. Idag ska vi fira att det är fredag genom att kolla utbudet på våra secondhandaffärer och lite andra butiker, sen kanske vi festar loss på en crepe fylld med smält toblerone, sjukt gott. Ikväll har vi planerat att hitta ett gott recept och laga något helt nytt, sen får vi se om det blir stan eller film.

panflöjt

Sitter här nyduschad och trött i kroppen efter två hårda pass och känner att jag kanske kommer få lite träningsvärk imorgon, har skurit upp lite morot som jag knaprar på. Men nu ska jag sätta igång lite panflöjtsmusik och laga mat, idag äter vi kycklinggryta och ris.Jag är lite kär i panflöjt, det låter så fint, ett tag när jag gick i skolan väckte mamma mig och Ida genom att sätta på panflöjtsmusik på nedervåningen (heter det så?) fantastisk väckaklocka, man vaknade sakta sakta och sen var man pigg och redo för en ny dag. 

 Imorgon är det fredag, vi hörs då!

hejhej

Nu är vi hemma igen, har haft en underbar dag i Montpellier. Vi har suttit och läst i flera timmar, hur skönt som helst. Fick gå hem när en finsk spelare i Johns hockeylag ringde och behövde hjälp med sin bil till verkstaden, så John är där nu och jag ska snart iväg och träna. Saknar min tränarkompis Sofia. Glad torsdag!









hejsvej!

parkhäng

Jag var iväg och handlade frukost för ett tag sen och vilket väder! Solen skiner och himlen är blåare än blåast. Så idag packar vi med lite lunch och våra böcker sen tänker vi spendera en hel dag i valfri park. Härlig torsdag på er kära läsare!

i påsen

Jag tänkte köra på beige trenchcoat till våren och hittade lite otippat denna på etam, en fransk kedja, på rean för 29 euro, satt som en smäck så jag slog till.

ska ta och byta ut knapparna bara, sen så! 

090114


Oj vad trötta vi är i benen nu har praktiskt taget besökt alla hotell som finns i Montpellier under dagen och även vissa resauranger, men nu är CV:na slut så vi får ta och kopiera upp nya snart för vi har många restauranger kvar. På de flesta hotell tar de bara emot CV.et och säger att de inte har några lediga platser för tillfället men att de gärna behåller CV:et.

Men ett av de hotellen vi besökte sist kändes riktigt bra. Vi gick och letade efter ingången och sen frågade vi en dam som stod med en mekaniker utanför byggnaden och frågade henne, det var tydligen hon som var ägaren och hotellet öppnade inte förrän på måndag och sen frågade hon om vi var från Sverige och hur länge vi skulle stanna, också sa hon att hon skulle läsa igenom dem på söndag och sen sa hon byebye, så vi håller tummarna lite extra där.

Vi tog en dagens på subway (kalkon på onsdagar) och satt i solen och njöt, vilket är jätte härligt men när man reser sig är man iskall om ryggen, solen värmer en massa men i skuggan är det fortfarande kallt, så efter lunchen var vi helt genomfrusna när vi gick där ifrån. Så vi smet in i en fransk butik bara för att värma oss, och tur va det! För jag hittade till min förvåning värsta fyndet!

Nu ska vi kicka igång vår lilla minilördag, först ut är fläskfilé, med soltorkade tomater och bladspenat och pasta till det. Sen blir det miniglassar och till sist milka choklad med daim i. Gott!






de här tornen blir man lika förvånad över varje gång man ser dem, de är så enorma

en man (med världens största filmkamera, säkert från -93) kom förbi när vi tog det här kortet och erbjöd sig att ta ett ordentligt foto på oss tillsammans  

såhär blev det

gött

lite senare ikväll ska ni få se vad som ligger i påsen

här bakom hörnet låg hotellt dom var mest lovande. Ciao ciao!

drömjobbet

Vi har varit uppe tidigt idag och nu fasen ska vi lämna CV har en heldag och vi ska runt på hotell, resauranger och lunchställen. Men hittade precis det här, kanske är vårt sökande på jobb över? Fatta vilket jobb, stackars den som ska välja ut till intervju, då sidan har 2000 besökare per sekund. Hahaha, drömjob är det ju, 135 000 för en månad i paradiset.

bild expressen.se
Ikväll ska vi ha lördagskväll med god mat och efterrätt och hela köret. Glad onsdag!

YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!


bild

Jag pratade precis med mamma och pappa, och nu är det bestämt! I sommar åker mamma, pappa, Ida, jag och John till ön Kefalonia, Grekland.

Fyfasen va härligt!

tisdag

Det har varit sol här idag igen, jag bli lika glad varje gång jag går ut och ser en helt klarblå himmel det gör mycket för humöret. Förutom att söka jobb och träna har vi även hunnit med en fika, John har j gott och blivit kaffeberoende så jag följde med och drack kinesiskt te, också tog vi varsin liten pain aux chocolate, gott gotti gott gott.








ciao ciao!

rester

Vi kom precis innanför dörren och ska nu ta och värma lite köttfärsås som blev över från igår, sen ska vi titta på antikrundan och festa på ett rör pringles. Vid halv nio sticker John iväg på träning igen och då lägger jag upp lite bilder vi knäppt under dagen, hej så länge!

förmiddagsträning

John stack till hockeyn för en halvtimma sen och om några minuter springer jag till gymmet, här ska det tränas, men jag börjar med en mjukstart, har ju nästan precis blivit frisk igen. Sen blir det tacomacka till lunch och sen fortsätter vår jakt¨på jobb. Vad ska ni hitta på en tisdag som denna?


taadaa


det här blir troligvis det mest använda plagget i min garderob vår och sommar 2009

i fixartagen

nu ska jag sätta saxen i mina secondhandshoppade levis 501:or, har tänkt mig något sånt här;

det kan väl inte vara så svårt?

måndagen den 12/1


Idag har vi: postat brev, lämnat CV på hotell, tagit en paus i en park, kollat på ankor, lämnat mer CV på fler hotell, handlat och lagat spagetti och köttfärssås, nu sitter vi och planerar vår vår lite, den lär bli sjukt kul.














trevlig måndag på er hörni!

restaurangbesök

Vi åt trerätters på en mysig liten restaurang och hade en väldigt trevlig kväll.






vår dag

idag har vi haft en riktigt härlig dag, vi tog med oss varsin bok och satte på solbrillorna och sen gick vi ut i det soliga vädret utan några planer. Vi satte oss i en park vid triumfbågen och det kändes som om det va vår, folk satt och läste, barn cyklade runt och lekte, några var ute med hunden och andra tog en joggingtur. Sen åt vi våffla med kebab och thasiki i, gott. Nu ska vi klä oss upp till tänderna och spendera en massa pengar på resturang. Grattis till John och Hanna!























självutlösare är himla kul

godmorgon!

När jag var tomte så fick jag en present som tack. Mamma i familjen som jag gick hos, Ina, är frisör och väldigt generös och jag fick ett kit, innehållande shampoo, inpackning, hårlotion och shock concentrate från Lakmé. En speciell hårvårdsserie för att motverka håravfall. Jag tappar nämligen jätte mycket hår nu på vintern, varje gång jag borstar föjler det med en massa hårstrå. Så därför passade det mig jätte bra, vill få både långt och tjockt hår, tror inte det kommer börja växa mer än innan men det kanske stannar kvar.

Så nu har jag börjat med den här kuren som ska hålla på i 6-9 veckor. Men det tar sån tid. Shampoot ska man massera in i 2-3 minuter, inpackningen ska va i i 5, powershotsen som man droppar i hårbotten ska masseras in i 2-3 minuter och lotionen likså. Än vet jag ju inte om den gör någon nytta men det luktar gott och är väl värt ett försök. Tack snälla Ina. 
 
nu har John gjort frukost och sen får vi se vad dagen erbjuder.

kungakaka

Är fortfarande rätt kass men det var för fint väder för att bara ligga kvar i sängen hela dagen så vi tog en runda i gränderna, nu mår jag väl sådär så jag hoppar över Johns svinkalla hockeymatch ikväll, får följa den från datorn istället ska mest sova tror jag så att jag kan bli kvitt de här skitet. Måste va frisk i morgon för det är ingen vanlig dag, vi har nämligen varit tillsammans i två år imorgon och det ska firas.
 
Har precis testat en ny fransk bakelse, alla småpojkar springer runt med kungakronor runt huvudet och dessa "kungabakelser" säljs överallt, den var inte god kan jag säga, varför ska dom göra allt så sött. Smakade som vetebröd blandat med krossade marmeladkulor. Usch!  

Min kusin fyller förresten år idag, grattis Johan!









skickligt att både hinna röka och spela fint på samma gång.


friday

Skiftande väder idag, solen värmde gott och det var blå himmel vid ett när jag åkte för att möta upp John, tyckte det var konstigt att han var så försenad tills jag kom på att det var jag som var en timme tidig så jag åkte tillbaka in till stan och snabbt blev det molnigt och började blåsa. Vid två åkte jag tillbaka till place Carnot igen. De är helt sjukt att där ligger över 20 rekryteringsföretag på en gata. Tyvärr fick jag bara lämna mitt CV i två av dem eftersom de flesta vände sig till electriker eller rörmokare, eller till byggen där de tog imot Johns CV men inga tjejers. Så det gick väl sådär. Men nu blir det hotell och resturanger istället, och det kryllar det av här. Känns dock som fransmännen också har svårt att hitta jobb i dessa lågkonjunkturstider, men vi får se vi kanske tar en kurs i att dreja, det finns ju en massa saker att göra. 

Efter alla rektyteringsfirmorna stack vi in till stan för att köpa jeansen och sen fikade vi.Och nu har vi precis sprungit hem i regnet, så vi är både hungriga och trötta. Ska steka potatis, ryggbiff och bearnaisesås och sen blir det en lugnt kväll. Trevlig fredag på er! 




vi gick till lidl och köpte lion för att tröstäta lite

lite nere

vi drack smarrigt chokladkaffe

vi hade hela caféet för oss själva, nähä nu blir det mat! Ciao ciao!


snuvigt värre

Usch jag mår rätt kasst idag, halsen kliar och näsan rinner men jag har dragit på mig 15 lager med kläder så nu sticker jag till Place Carnon där vi ska börja lämna CV. Sen ska vi in till stan, köpa jeansshorts och fika och sen ska vi lämna CV på lite resturanger. Jag har med mig näsdukar och strepsil så det ska nog gå fint. Det är sol ute så vi ska se om vi kan knäppa lite fina bilder också. Vi hörs i eftermiddag/kväll kära läsare! Hejsvej!

frågor och svar

vi har varit rätt så dåliga på att svara på era frågor på sista tiden men nu ska vi ta tag i det. Here it goes:

Linn om mot göteborg 26 December, 19:56:

har Ida någon blogg?
Nej Ida har ingen blogg ännu men om hon skaffar en ska jag lägga upp adressen till dig

Kajsa om mot göteborg 27 December, 15:09:

är du frångöteborg?:)

Nej, John kommer från Varberg och jag är från Ängelholm

Julia om juldagen28 December, 00:33:

vart kommer dit halsband ifrån :)?

Halsbandet kommer från zoul, MQ

Josefin om Götet ,28 December, 13:29:

De skorna du fick av din mamma och pappa i julklapp var underbara. Ingen aning vart de köpt dem?
BTW Underbar blogg har ni !

   Camilla  om en massa nytt ,29 December, 13:48:

Vart kommer skorna ifrån? Skitfina grejer!
De är från HM, tack!


Anonym om varberg, 30 December, 20:23:

älskar eran blogg! man liksom sitter i en helt annan värld och tittar på era bilder och drömmer om ett sånt här perfekt liv som ni verkar leva!
Förresten var kommer din underbara kofta ifrån?

Tack snälla du! Koftan är jätte gosig och kommer från ZARA

Anonym om hemma, 01 Januari, 21:16:

John, vart kommer Hannas väskan ifrån? Den är jätte kul! :D

Den svarta är från Bata och weekendbagen är från Wedins

Anonym om hemma, 02 Januari, 02:13:

Hej på er, jag måste bara fråga, kommer den där stora bruna weekendbagen från Gant?
Johns är secondhand och min är från Wedins

Mia om vårt 2008, 02 Januari, 16:04:

Hei! Elsker bloggen deres, keep it up! Jeg lurer på hvordan det er å bo i Frankrike? Dere bor i Montpellier, sant? Er det dyrt? Studerer dere?
Hejsan Mia! Kul att höra. Frankrike är underbart och vi gillar det verkligen, men det är samtidigt mycket som är krångligt, allt byråkratiskt är väldigt insnurrat och att kunna en del franska innan man åker ner är nödvändigt eftersom ingen kan engelska, det är verkligen så. Monpellier är jätte fint och klimatet är toppen, torleksmässigt kan man nog jämföra staden med Göteborg. Det kan vara rätt dyrt med hyran, mat och allt sånt är samma pris som i Scandinavien. Att tvätta är däremot riktigt dyrt här. Vi studerade franska på en språkskola i höstas och nu letar vi jobb. Men Montpellier är en riktig studentstad tror här bor över 60 000 studenter eller något sånt. Har en fransk kompis som studerar till jurist och hon trivs jätte bra. Lycka till!

Sara om lördagspromen, 03 Januari, 19:32:

ni är verkligen hur fina som helst ni två. föresten, vad använder ni/du för kamera?
Tack! Nikon coolpix P80 heter den och vi gillar den skarpt 


Caroline om sightseeing, 04 Januari, 01:06:

herregud vad du har snygga kläder! jag undrar var din brun/röda mössa kommer ifrån? supersöt!
Tack snälla Caroline! Den vinröda mössan är från HM.

Elin B. om GRATTIS HANNA!, 06 Januari, 00:06:

Hanna o John, ni verkar så oförskämt lyckliga, jag själv blir både avundsjuk men ändå lycklig av era vackra bilder. Är livet alltid en dans på roser för er?
Kram!

Hejsan Elin, kul att du gillar våra bilder! Haha, det är ingen dans på rosor hela tiden, men visst har vi det bra. Kram på dig med!

lena om GRATTIS HANNA!, 06 Januari, 11:38:

Hej! håller med elin b, ni ser alltid så lycklinga ut, nästan så man bir avundsjuk, fast ändå inte. Hanna, jag undrar vilken storlek du har på den randiga klänningen du hade på bilderna från lyon? Den satt så bra på dig! hmm..det är det den från hm va? Och ett litet ps. tror det smygit in ett L för mkt i montpellier där uppe i eran header eller vad de nu heter.... hejsvej!
Hejsan Lena! kul att höra. Klänningen är från hm och är stl 36. Ja det har visst blivit ett L för mycket, tack för upplysningen det ska vi ta och fixa en dag.

Emma om gott nytt år! 06 Januari, 22:06:

Jättefina bilder, gillar dina örhängen =) Får man fråga var de kommer ifrån? Klänningen var även den really nice.
Hejsan Emma, javisst får du det, de är från hm trend. tack tack!

Louise om Biljard, 07 Januari, 21:01:

Kan du inte skria var alla kläderna kommer ifrån också.Tex den fina grå kappan/jackan som du har på dig :)
I kategorierna outfits-hanna och outfits-john som man hittar i spalten till höger, under rubriken kategorier uppdaterar vi dagligen "dagens outfits" och där står även köpställen med.
Den gråa kavajen är från weekday =)

Giulia om belöning, 07 Januari, 22:36:

Er blogg är grym och båda ni är grymt heta! :) Usch är det inte jobbigt att behöva släpa med sig alla sina kläder till en sån "tvättautomat"?

/Giulia
Hej Giulia! Tack och tack! Jo det är rätt tråkigt, som tur är har vi inte så jätte långt, men det tråkigaste är att det kostar så mycket att tvätta, det är man ju inte van att lägga ut pengar på.


Det är så kul att läsa era kommentarer, tack så hemskt mycket för alla fina ord! Vi lovar att vi ska vara snabbare på att svara på frågor nu så är det något ni undrar så bara skriv!


tidsoptimister

Det är vad vi är, båda två. Därför kommer vi ofta försent. Inte för att vi är försenade och vaknat sent utan mer för att vi tror att allt ska gå så snabbt och att vi hinner med en massa på kort tid. Så när vi gick ner till stan vid två för att kopiera mitt CV och Johns CV som han skrivit under förmiddagen så tänkte vi att vi hade all tid i världen. Vi kollade i lite affärer där det var rea, sen gick vi bort till studentområdet där det är billigast att kopiera. Och vad hittar vi där om inte tre underbara secondhandbutiker på rad. Där fanns en massa godbitar, massa märken till svinbra priser. Man hade kunnat gå runt där i evigheter. Jag hittade en jeansskjorta från Ralph Lauren, som jag köpte. John hittade en kavaj från Burberry men den var tyvärr lite bred och sen hittade jag dom perfekta levis 501 som jag ska klippa av till shorts, som jag har letat efter överallt. Men eftersom dom inte tog kort vi var tvungna att ha lite pengar att kopiera för så fick jag lägga undan dem också får jag springa och köpa dem i morgon.

Men i alla fall, när vi nu hade kopierat upp alla CV;na satt oss på tramen mot området där det finns en hel gata med bara företag liknande manpower så hade alla stängt. Så vi får ta det i morgon istället. Har skjutit upp så mycket till imorgon nu så det blir att gå upp tidigt. Jag håller tummarna på att jag är frisk i morgon dock, hade ont i halsen när jag vaknade och underdagen har det bara blivit värre. Så ingen träning ikväll heller. Men på måndag, då så. John är dock frisk och har precis stuckit till träningen. Jag ska snart göra lite panbiff och stekt lök med potatis och brunsås så det är klart när han kommer hem. Gott!






en krock, ingen ovanlig syn i bildårarnas land


vi delade en pain aux chocolate idag, den va god

ciao ciao!

jobbsökande

nu har vi ätit lite lunch, solen skiner och vi ska ut och söka jobb. Önska oss lycka till!

belöning

Nu har vi städat och lagt 170 spänn på tvättning. Vi kände oss därför välförkänta av en riktig liten minilördag. Så därför har vi precis ätit baconlindad kycklingfilé med vitlök och dijonsenapssås och ris. Snart blir det chokladglass och fruktsallad till efterrätt och lite senare vårt sista marabou och film.

först tvättar vi

sen torktumlar vi

och under tiden läser vi

ciao ciao!

Va?

Det snöar i Montpellier, haha. Konstigt men mysigt.

utanför vårt fönster

Klart!

Äntligen är allt klart, vi tänke bli klara igår natt när John kom hem från träningen men vid 2 tiden när vi nästan försörde hela byrån insåg vi att vi kanske skulle ta och fortsätta imorgon, och nu är vi klara. Ni ska få se lite före och efter bilder;
FÖRE

så här såg det ut igår natt
och nu ser det ut såhär;
EFTER

fint va?


kaos

vår lägenhet ser värre ut än när vi flyttade in, det är saker överallt. Vi har kämpat som djur idag. Det var ju så många som reagera starkt förra gången vi skulle ha hem något tungt, så vi bar idag, hela långa vägen hem. Sen kom vi hem efter två timmar och la ner vår nyinköpta byrå (som mäklaren betalar!) sen började bärandet med den gamla, äckligt fuktskadade garderoben. Nu är den ute ur lägenheten och väggen är noga rengjord. Det enda som återstår nu är att få ihop den här byrån. Vi ska fota sen så får ni se hur det blir.

vi firade min namnsdag med lite mackedonkan igår, ser ni röran i bakgrunden.

påväg in var vi pigga



korv till lunch, ser ni i bakom John, fyra svenska högtider väl förklarade för fransmännen med bilder och allt. Man blir lite stolt över Sverige varje gång man är på IKEA.

tungt. Nu ska vi ta en paus i fixandet och äta fiskpinnar och potatis. Glad tisdag!


GRATTIS HANNA!


Idag har jag namnsdag, så grattis till mig och alla andra som heter Hanna!

Vår dag blev inte riktigt som planerad, John skulle ta ut sitt datorfodral innan vi skulle gå i förmiddags och det var helt vitt och prickigt av fuktskador! Mina fina sommarskor som också legat längst ner i garderoben var också helt förstörda och bara till att slänga. Sen vände vi på garderoben och upptäckte att hela baksidan var fuktskadad. Tur i oturen att vi upptäckte det innan det hann bildas mögel och innan alla kläder och allt hade tagit någon skada. Nu väntar vi på att vår mäklare ska komma och titta på det, sen ska vi slänga ut allt också får det bli IKEA imorgon och handla nytt. Han skulle komma vid 20.00, men nu är klockan kvart i tio, fransmän...

Hoppas ni har haft en trevligare start på veckan än vi! Och hörni, tack för alla fina kommentarer ni ger oss, det värmer. Puss!

Biljard

IEfter några drinkar hemma hos Juliette och Mathieu gick vi ner till cirkus. En jätte mysig bar där vi drack lite öl och spelade biljard. Först var det tjejerna mot killarna och sen var det sverige mot frankrike. Sverige vann, båda gångerna!

det var kallt ute igår men efter en miljon trappor upp till deras lägenhet blev man rätt svettig

juliette och Mathieu





idag blir det kopiering av CV och jobbsök, önska oss lycka till! Trevlig måndag på er!

sol i sinnet

vi har haft en oförskämt härlig dag på torget, druckit kaffe och te, njutit av sol, fransk musik och våra böcker. Nu ska vi dock ta tag i den där tvätten, men först ska vi äta spagetti och köttfärssås. 20.30 bär det av till Juliette och Mathieu. Ciao ciao! 







blått är flott

Idag ska vi tvätta, men himlen är alldeles blå så vi skjuter upp det till i eftermiddag, nu ska vi ut, känns som vår och det är hur härligt som helst. Ikväll ska vi träffa våra franska vänner Juliette och Mathieu som nyss kommit hem från Barcelona över ett glas vin. Trevlig söndag på er hörni!

innan nyårsfesten

lördagspromenad

Vi gick upp tidigt idag för att få lite tid tillsammans i solen innan John skulle iväg på bortamatch. Vi han både betala vår hyra, läsa lite i solen på kyrktrappan och fika på ett mysigt litet café.






Taket var så lågt att John hann slå i huvudet två gånger

det är fint med gammalt

dom säljer clementiner på torget, varför tar man av själkarna innan de flygs till Sverige, det ser ju så mycket finare ut med lite grönt. Nu ska jag laga lite lunch till mig själv, eller ja, laga och laga, blir nog tacorester från igår, gott!

fredag!

Vi har haft lite klabb med vårt internet och helt plötsligt slutade det fungera så vi fick ner till stan vänta tre kvart och sen tog det cirka tre sekunder, han bara knappa in lite på datorn och sen  va det fixat. Härligt att det kan gå så fort ibland. Ikväll ska vi äta tacos och ta det lugnt. Ska bli skönt. Det är alltid något speciellt med fredagar, man blir på lite extra bra humör.





vårt 2008

vi rensar våra fotomappar och det lär ta ett par timmar för vi har tagit så himla mycket bilder detta¨året, speciellt efter att vi startade bloggen i juli. Här är ett par favoriter


London i april

vår 20+20 och avdskedsfest i juli med fina gäster och underbart väder

trädgårdsturnen i varberg i augusti där jag tävlade i att sjunga lilla snigel med stängd mun

sen hade Jonas konsert

sen flyttade vi till Montpellier den 14 augusti och bodde de två första veckorna i saint lazare där det enda som var fint var den långa allén ner till tramen

sen kom mamma och pappa och hälsade på på min 20 årsdag som vi spenderade i La grand motte

och på kvällen blev det mysig resturang

i september var vi mycket på stranden

och blev bruna

det var vinfestival i stan

vi såg flamingos

hade stranden för oss själva i början av oktober

sen blev det parkhäng

och marknader

vi köpte cyklar

och stack till Barcelona

jag trillade med cyklen

vi hittade vårt favvoställe

vi började använda mössor sista dagarna i oktober

ida kom och hälsade på

sen kom mamma och pappa

efter det var det Johns familj som besökte oss

vi klättrade på stenar i december

och åkte skridskor på julmarknaden

hittade vår

festade som aldrig förr

och besökte Lyon.
Våra kameror är laddade, minneskorten är rensade. Nytt år nya bilder.

hemma

Nu är vi hemma i Montpellier igen och vilket välkomnande! 21 grader, sol och blå himmel. Och lägenheten står kvar men vi har ingen mat i kylskåpet så vi får ner och leta efter en affär som har öppet en röd dag som denna.




härligt!


gott nytt år!

Ett helt nytt år framför fötterna. Vi firade in det nya året med blandad kompott av amerikaner, fransmän, svenskar, tyskar, schweizare och en finne. God mat och mycket champange. Nu är det 2009, tiden går snabbt. 

En tyska och Hanna

Johan och hans amerikanska flickvän Lilian

Gott nytt år!

 


RSS 2.0