Liveblogg söndag 22.15

I detta inlägg vill vi börja med att verkligen understryka hur roligt det är med alla kommentarer vi får! Jättekul att läsa från både väntade och oväntade håll. Så, tack!

Ytterliggare ett par dagar har gått och ytterliggare ett par saker har hänt. Dagarna är fortfarande varma och sköna men tyvärr är det väldigt kallt på morgonen så den riktiga värmen är borta. Men i veckan har ändå innehållit en stranddag, lite parkhäng, lite uteserveringshäng, en bortamatch(tyvärr bara 2-2 borta mot Avignon) och en klippning.

uteserveringshäng och lite franskastudernade

min nya frisyr


lite mer uteservingshäng


vi lever franskt. I fredags gick vi till en vinbar (en bar man bara kan dricka vin på) med Juliette och Mathieu. Vi lärde oss smaka på aromen som ni ser på bilden.

När jag var och spelade i Avignon var Hanna på stranden med vänner från skolan


flamingostranden

bra ben


På kvällen var Hanna på Eriks födelsedagskalas

Avignon är bara drygt en timme bort så jag mötte upp framåt kvällen

Hanna tog för ovanlighetens skull en crepe med nutella(!) Fast jag tog en med, men insåg dock att jag är otroligt trött på nutella.

Å nu för första gången i historien på denna blogg, lite livebloggande!

Såhär ser det ut där vi bloggar idag. Vanligtvis har vi inte våra egna datorer men idag har tagit med dom och lyxat till det med en rejäl uppbunkring med sötsaker av olika slag.

Det är därför Hanna tror att hon är på bio!

På återseende.

tisdagen

Jag och Sofia kopte en present till var gamla larare, som vi lamnade till honom idag, han blev valdigt glad och fick ett skrattanfall. Vi har ju bada ny larare nu men saknar Benjamin och pa fredag flyttar han tillbaka till Wien sa vi ville bara tacka lite. Vi kopte en ram och satte in en bild pa Sarah Palin, ett extremt internt skamt. Sen motte vi upp John som hade formiddagstraning for en fika pa Subway. Pa kvallen var det dags for Australian igen men kon var sa lang att vi fick aka hem igen, men vi hade kul i alla fall!



vi chekade hotell Cosmos som mamma och pappa Sandsjo har bokat

efter antalet minuter i kon borjade vi fota, det var kul




nar vi inte kom nagonstans i kon bestamde vi oss for att cykla hem och passade pa att gora lite tricks som vi kan




fem timmar innan vi skulle upp at vi lite mackor

Ikvall ska vi kanske pa bio (kostar bara 6 euro) nu ska vi hem och gora kottbullar, potatis och graddsas (har lyckats spara nagra som vi fick fran mamma och pappa men ikvall ska dem alltsa atas upp!)

Pa aterseende! Vi saknar er

fredag lordag sondag

Vi har varit daliga pa att uppdatera och vi ber om ursakt for det, har fortfarande inte fatt vart internet men far forhoppningsvis det i denna vackan=)

Fredag:
I fredags tog vi en runda pa stan och kollade vissa annu outforskade grander vi hittade aven en valdigt speciell utstallning i en kyrka. Efter mycket gang slog vi till med crepes vilket passade utmarkt eftersom det var happy hour och alltsa halva priset, sa for 15 euro fick vi varsin crepe, dricka och en efterratt plus en mysig resturangupplevelse, vi kommer ga dit fler ganger for det var super gott.

min cykel och jag

john i en grand

jag i en grand

kyrkan St Anne

john och harmannen (a med prick over)

vralgoa crepes

mmm

Lordag:
I lordags bar det av till stranden och pa kvallen spelade John match, dom forlorade tyvarr med 5-7 men John var valdigt duktig och sitter faktiskt pa framsidan av programmet, ska ta en bild och lagga upp har pa bloggen sa ni far se vad jag menar.






var maffiga matsack

grekiskgud

ballerina


sofia foljde med och tittade pa matchen







efterat var det irish pub, Juliette, Sofia och Jag

Sondag:
Sondagen blev en lugn dag i parken och sen storstadning. Nu ska vi till samma park som igar och sen ska jag och Sofia testa gymmet som ligger precis bervid var lagenhet.




veckans australian







(det var lite kallare igar an vad det varit tidigare men inte sa kallt som det ser ut pa bilden =)
Nu ska vi till stranden

Bilder fran helgen


i fredags kvall var vi hembjudna till min larare Benjamin pa apertifs

har har vi Gerard med det underliga och hysteriska skrattet och hans fru samt kriminaldektektiven Robert fran Wien


Och i lordags var det alltsa tjejkvall med tva fransyskor

Juliette forbereder maten

deras lagenhet ar jatte mysig

Juliettes kompis Verena kunde ingen engelska overhuvudtaget sa det blev mycket franska vilket ar bra for mig

jag och min nyfunna van

till efterratt blev det franska bakelser, lite for sott

igar, sondag, hade vi en riktig mysdag med tva filmer en promenad och massa gott att ata.

Nu ska vi och prata med han vi hyr lagenheten av for vi kan inte ha det sa har, den ar for liten for att fungera som ett forrad ocksa

Girls Night Out

Idag ar forsta dagen som jag ar helt sjalv har i Montpellier. John ar i Paris och spelar match och Sofia och Erik ar ocksa i Paris men for att festa och shoppa. Sa idag tog jag en stor morgonpromenad och hittade en liten marknad dar som salde gamla mynt och gamla skrivna vykort. Sen motte jag tanten som bor mitt over och hon bertattade att tanten som bor ovanfor oss ar galen och att hon en gang hallt in en illa luktande vatska under hennes dorr bara forr att hon trodde hon kom fran USA, hon gillar tydligen inte utlanningar sa hon sa att jag och John fick passa oss och att om hon knackade pa mitt pa natten sa skulle vi absolut inte oppna for hon var helt galen och sen fick vi inte stalla cyklarna inne i det lilla forradet och inte utanfor heller for da blev dom utslangda pa gatan och da blev dom snodda, hon berattade om en familj som hade haft 10 cyklar men nu hade dom bara 2 kvar. Jag vet inte riktigt hur mycket man ska tro pa men vi far val vara lite forsigtiga med den galna tanten...

I kvall ska jag ut med Juliette och hennes kompis, forst ska vi laga lite mat och ha forfest och sen ska vi sova dar alla tre. Det ska bli jatte kul, och skont att slippa ga hem sjalv, jag ar ju lite morkradd av mig.. nasta vecka ska vi fa vart internet och da ska jag skicka mejl och surfa och ha mig sa rakna med manga blogginlagg da, nu ska jag ivag och handla en baguette. ha det sa bra!

56 bilder pa 6 dagar


I lordags och sondags spelade John match och dom vann med 8-4 och 3-2 John gjorde 2 mal och var nojd med sin insats=)


det star Sandsjo pa ryggen men tyvarr akte trojan in

det har var precis innan John gjorde mal

och det har var precis efter

det finns fler bilder pa bade Nice och Monpelliers hemsidor om ni vill kolla, www.montpelliervipers.com och www.nicehockey.com

det ar svinkallt i hockeyarenan sa jag akte till stranden pa sondagen istallet med Sofia, Erik och Tove och nagra fran deras residence.

sen angade vi eftermiddagen at att tvatta

vi tvattade hela 4 tvattar

vi glomde dock att vi skulle torka tvatten ocksa sa vi bodde sahar i ett dygn

det var sadar kul sa det va tur att allt torkade sa snabbt som det gjorde, vi tvattar nog aldrig sa mycket pa en gang igen dock.

baguette complete och frukt till lunch ar bade gott och billigt

i mandags skulle vi till stranden men vi missade bussen sa vi akte till en mysig park istallet


var favvo baguette, sesame

pa kvallen gick vi till Australian Pub dar vi hade valdigt roligt


holland, columbia och sverige

svenskarna, canadensarna och John

Marc och Sofia



Sofia var popular bland canadensarna

klasskamraterna

kvallen avslutades med taget och allsang, lyckad kvall!

i tisdags akte vi pa aventyr och lyckades efter valdigt manga om och men hitta ett insynsskydd och en toapapperskorg.

sahar ser det ut utifran

och sahar ser det ut innifran, man ser bra ut men man ser inte in.

av det som blev over tackte vi dom fula roren vid toan, det sag ut sa har innan;

slarviga hantverkare..

ett litet fruktfat

och dekoration gjord av skrap, pinnar som vi fick ta av fran insynsskyddet, diskad juiceflaska och gratis presentband fran IKEA =)

i onsdags utforskade vi omradet som ligger ovanfor vart nya kvarter

lite annorlunda, ett arbabiskt kvarter tror vi


pa kvallen var vi hembjudna till Mattheu och Juliette. Mattheu spelar i Johns lag och alla fyra ar lika gamla, dom har precis flyttat hit precis som vi och vi hade jatte trevligt

Juliette pluggar till advokat har i Montpellier. Vi spelade olspelet (med lite forenklade spelregler for dom ar inte jattebra pa engelska) ocksa en fransk tarningslek, allt gick ut pa att dricka och nar vinet vi hade med oss och deras ol var slut oppnade vi en champang =)

deras port var lite storre an var, dom hade en jatte mysig liten lagenhet med massor av sma rum och sovrummet var uppe pa ett litet loft

massiv trappa

igar kopte vi cyklar



vi har ett eget lite forrad till vara cyklar under trappan

sen gick vi och handlade med var lilla pensionarsvagn. Vi at farmors goda cirtongryta med kyckling och chokladglass till efteratt och firade att vi ny ar varit tillsammans i over 20 manader =)

den nya lyan

Nu ar allt upppackat och ligger fint och prydligt i hyllorna sa vi passade pa att fota medan allt var sa snyggt som det bara kan bli. Vi holl pa hela natten, igar eftermiddag akte vi annu en gang till IKEA for att inhandla en garderob. Det fanns bara en liten med hyllor och vi behovde nagot dar man kunde hanga upp kladerna, sa maklaren sa att vi kunde kopa en stang med tva ben men eftersom det inte finns nagon flackt hade kladerna inte varit frascha sa lange och det holl han med om sa visade vi honom en garderob som vi hittade pa IKEAs hemsida ocksa sa han att om vi kopte den skulle han betala den. Sa vi akte till Odyseeum med tramen och sen gick vi till IKEA.
   Vid elva tiden borjade vi packa upp, nar vi var klara med det stadade vi och vid fyra var vi helt klara, idag har vi mest beundrat vart jobb och njutit av att vara hemma i vart nya hem=)

bygger for fullt

koncentration pa hog niva

vi hann med en rejal fredagsmiddag mellan byggandet och uppackningen

VAR LAGENHET:

valkomna in!

"hallen"

garderoben i "hallen"

koket




vart lilla skafferi dar lite ballenrina och singoalla fran IKEA har fatt flytta in

lite mer plats i den har kylen an i den gamla


den nya garderoben, visst blev den fin?

sangen


badrummet

den efterlangtade badrumshyllan

duschen

fonstret

ser ni sverigeflaggan?

var nya spegel

nu ska jag ivag och kolla pa Johns match, dom moter Nice och jag har med mig kameran sa det kommer lite bilder har inom kort.

dunder och brak

Jag har aldrig varit radd for aska innan men igar, vi trodde vi skulle do. Jag var ute med min klass och drack vin och sen kom John dit efter sin traning och da hade det borjat regna lite men bara sma droppar det hade askat ratt lange, hemma kommer det fem stora knallar och sen ar det over men har haller det pa i en timme sa det hade askat lange men ratt som det var sa oppnade himlen sig och askan var rakt over oss, det regnade sa mycket att alla billarm satte igang och det var riktigt laskigt nar hela himlen lystes upp av ett ljusblattsken och det dundrade och brakade pa samma gang sa hogt att man fick ont i oronen, jag trodde jag skulle do och det fanns ingenstans vi kunde ga in sa vi spang dar livradda och genomblota till sist kom vi hem ocksa gjorde vi kycklinggryta och ris, svingott!

Min larare Benjamin, Sofia, Erik och Christoff fran Schweiz

Amina fran London, Katrin fran Tyskland, Christoff, Benjamin och Sofia

sa har sag John ut nar vi kom hem

och sa har sag jag ut


Glomde forresten beratta om var hemresa i tisdags, det var den som var den roligaste, vi visste inte alls hur vi skulle ta oss hem eftersom den vagen som vi kort dit var enkelriktad sa vi foljde efter nagra bilar och sen helt plostsligt sag vi att vi holl pa att kora ner i en tunnel men vi kunde varken svanga eller stanna sa vi fick kora ner i den och det visade sig vara en tunnel under stan sa helt plotsligt var vi framme i Corum och sen var det bara raka vagen till Saint Lazare...haha vi hade valdigt roligt!

seventh heaven

Vi alskar var nya lagenhet, den ar verkligen jatte fin. Vi skrev pa kontrakt och flyttade alla vara saker i tisdags, i varldens minsta bil som vi fick lana av en i Johns lag, vi trodde vi skulle fa kora tva eller tre omgangar men vi lyckades propa in allt pa en enda gang, det var dock inte mycket utrymme kvar till oss men det gick bra. Vi var helt speedade, det var sa spannande at kora bil men lite laskigt ocksa for alla kor verkligen som darar vi tankte tuta nagra ganger men vi vagade inte,haha. Vi hade lite tur nar vi korde dit for vi hade ritat upp en vag pa en karta som vi kunde ta for det ar valdigt manga enkelriktade vagar har och man maste kora runt om staden och vi har ju bara gatt eller akt tram sa det var valdigt spannande. Nar vi hittat fram hade vi extrem tur da en bil precis lamnade sin parkeringsplats och vi fick en precis utanfor var port, sen borjade vi packa in i omgangar. Nar alla vaskor och pasar var inne tog vi tillfallet i akt eftersom vi hade fatt lanat bilen till halv sju ocksa akte vi och storhandlade.

Pa tisdags kvallen var vi pa Estival (trodde det var sista i fredags men det var en i tisdags med) jag gick dit med Sofia och Erik och hela deras ressidens eftersom John hade valdigt sen traning (22.00 - 23.00) och sen kom John ocksa gick vi till Australian Pub tillsammans. Vi kunde GA hem nar vi ville och slapp passa sista tramen 1.27 vilket var valdigt skont och kom darfor inte hem forran vid tre. Vi sov gott men alldeles for fa timmar eftersom vi skulle hinna till skolan vid 9.00 efter skolan gick vi hem och sovmiddag och sen bar det av till IKEA for att kopa lite smasaker, lagenhet ar ju moblerad, och med helt splitternya saker dessutom men vi fick komplettera med lite men det var bara vùldigt kul! Vi at korv och sen at vi kottbullar och det var valdigt gott!

fullpackad bil

varldens minsta bil

gatan dar vi bor

sahar ser trappuppgangen ut

vi bor precis vid porten

sahar ser entrèn ut,

och har ar koket, eller allt ar ju i ett rum men "kokshornan" i alla fall

storhandling pa var nya affar som ligger 200 meter fran oss, Intermarchè heter den!

Erik, Sofia och Carlos pa estival

Tove

jag tog en cosmo pa australian (bilderna ar ratt kassa men glomde kamera sa fick ta mobilen istallet)

igar blev det alltsa IKEA vi handlade; spegel, diskstall, diskstall for bestick, kurka, vaxt, matta, dorrmatta, sophink, grytunderlagg, tabletter, 4 knivar i ett knivstall (2,9 euro!), varmeljus, 4 ljuskoppar, 3 sma ramar, hushallspappershallare, senap, sill och gifflar och kanske nagot mer som jag glomt bort. Det hela landade pa 45 euro, IKEA ar bra.

vi at en korv

och sen at vi kottbullar

igar tog vi tag och stadade och packade upp, hann dock bara med koket och badrummet sa vi fortsatter med entrén/hallen/sovrummet/vardagsrummet/datarummet/walk-in-closheten idag=) vi lagger upp bilder nar vi ar klara och lagenheten ar i sitt esse.

vi firade med en sillamacka och den var riktigt god!

RSS 2.0