rund under fötterna

Tji fick jag för att jag skrev nu ska vi ut och möta våren efter ungefär 10 minuter utomhus mulnade det på rejält och den alldeles underbart blåa himlen blev helt grå. Men vad gör väl det? Vi tog en runda på stan i stället, kollade lite vårkläder och åt mini,mini baguetter som smakade som ostfrallor.De var som vanligt fullt hålligång på Place de la Comedie och stod och tittade ett bra tag på en farbror som kunde luta sig hur mycket som helst utan att falla. Sen gick vi hem och lagade lite middag.
   John åkte iväg på match för en liten stund sen, jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska åka och titta eller om jag ska stanna här hemma och kolla på melodifestivalen. Först och främst ska jag läsa lite mer i min lilla bok som bara blir mer spännande för varje sida jag läser. Älskar hur böcker tränar fantasin. Glad kväll!






ciao!

wook blev till pizza


Vi kände sådär för wookstället när vi väl kom dit, det såg så stelt och tråkigt ut också var vi mycket sugnare på pizza. Så vi hoppade på tramen, svin hungriga, och sen småsprang vi till en jätte mysig liten pizzeria i en gränd som vi kollat in men aldrig ätit på och fasiken vad gott det var.

bästa pizzorna vi ätit under hela Montpellier-tiden,

fräscha med lagom mycket ost, skinka soltorkade tomater, grillad aubergine och färsk roccula. Mmm!

Nu ska vi ut och möta våren! Glad lörddag på er!

jackan av!

Riktigt härligt väder idag. Så efter första bilden åkte jackan av, inte helt fel att trava runt med jackan under armen och vara varm till och med i skuggan, härliga tider! Så det enda man kan göra, om man inte råkar jobba, är att sätta sig i en park och läsa en bok. Ikväll ska vi alltså kanske till "The Wok" som sägs ha en fin thai-buffé. Och nej, kanske inte det första man ska göra efter en magsjuka, men gott blir det nog!





hej!

godmorgon

Idag är det fredag, John har träning vid halv ett och jag börjar jobba halv två. Men innan dess ska vi njuta lite av den strålande sol som Montpellier bjuder på idag. Hoppas verkligen att det blir lika fint väder i helgen för då är vi helt lediga och förhoppningsvis mår vi toppen. John mår bra nu igen, skönt!
   Jag slutar vid åtta och då kommer John och möter upp mig sen ska vi äta på restaurang ute på Odyseéum-området, har kollat in en wookrestaurang länge som har buffé, kanske blir den. Odyseéum är nybyggt och där ligger ishallen, ett stort fisk zoo, vad heter det akvarium, planetarium? Klätterväggar, bowling gokart, lazerdome, restauranger och lite längre bort ligger IKEA. 

ishallen. Där är väldigt färgglatt och fint. 

Nähä nu ska vi ut. Glad fredag på er kära fina ni!


backpack


fin va? Nu ska jag prata med min Melanie på skype, ska hjälpa henne att boka flygbiljetter, hon ska nämligen komma hit och hälsa på i april, ska bli svinkul! Sen ska vi äta lite glass och kolla på antikrundan på SVT play. Trevlig kväll på er!

kvarteret

John kände sig lite bättre vid ett tiden, stannade i kvartet och hittade sittplats i solen. Innan har det varit vår i solen men idag var det vår i skuggan med, varma vindar och vårluft. Blev dock lite för varmt för John som gick hem och sov efter ett tag, jag stannade kvar lite till och sen gick jag inom secondhand affären på vägen hem och hittade en helt underbar ryggsäck som jag letat efter jätte länge. Sen gick jag ner till intermarché och handlade lite glass till John. Städade upp här hemma, stekte fiskpinnar och kokade potatis. Efter många timmars sömn och lite mat mår John okej igen och nu är han iväg på träning. Jag ska ta tag i disken nu och sen ska jag läsa lite i min bok som är väldigt spännande just nu. Ska lägga upp en bild på den fina ryggsäcken också, kommer lite senare. Hejsvej!



det syns så knoppar på träden om man kollar noggrannt


John fick den nya MAN på posten idag,en ny tidning som handlar om både hälsa. mode och livstil. Kul läsning som piggade upp en sliten John.

vår kära lilla gata




gårkvällen




Det var trevligt och trångt att titta på Liverpool - Real Madrid igår. Väldigt få fransmän och väldigt mycket britter som sjöng "you never walk alone" i kör när Liverpool vunnit.

Vaknade klockan 5 i dag av att John sprang upp ur sängen, fram till nio fortsatte det och nu ligger han och sover. Vi tog bara en öl igår så det måste varit något han ätit. Vi får hoppas det blir bättre nu när han har sovit ett par timmar, det är nämligen riktigt superväder ute. Glad torsdag!

kärleksås

Denna dagen har varit mycket bättre än gårdagen och allt har gått fint. Imorgon är jag ledig! Hoppas det är lika fint väder som det varit idag, fåglarna har kvittrat! John överraskade med semlor när jag kom hem och dem var jätte goda! Nu ska vi snart sätta igång att laga god mat, bakpotatis, kött bit och kärleksås. Tror det var en av er som ville ha receptet på kärleksås förra gången vi gjorde det? Här har ni det;

Kärleksås
gräddfil
hackad röd paprika
hackad rödlök
röd rom
salt och peppar
Blanda ihop, klart!                          
 
Vid niotiden ska vi iväg och kolla fotboll och dricka öl på en irlänsk pub, ska se om jag kan få tag på sånnadär baconchips till ölen, har varit sugen på sånna länge, fast helst sånna som man köper på bion som är varma, det lär jag dock inte hitta. Ciao ciao!

dålig dag

Har haft en hemsk dag idag, började med att jag kom till ett tomt skåp, tydligen hade det varit städning av skåpen under söndagen. Därför hade de brytit upp mitt lås och alla kläder som var i det var borta, fick en ny tröja men hade ingenstans att lägga väskan och min jacka, sen kom en kassaansvarig och sa att jag var sen enligt honom skulle jag börjat 13.00 men på de tider jag fått stod det 13.30, han sa att jag skulle lägga mina saker i en annan kassatjejs skåp och därför kunde jag inte äta bananen jag hade med mig under hela dagen. Sen tyckte alla det var klantigt av mig, speciellt hon som skulle hämta ny tröja hon skällde ut mig för det hade tydligen hängt lappar om det länge, men det hänger miljontalslappar överallt och idag var fjärde dagen, någon kunde väl sagt nått, det är inte så lätt när allt är nytt. Har haft egen kassa hela dagen och det gick i alla fall bra. Vissa dagar är bättre än andra och det här har varit en av de sämre. Men kanske att den kan bli lite bättre nu, John har visat mig att jag var med på msn:s förstasidan(!) och nu ska vi äta korv med bröd och dricka varmchoklad. Får hoppas att morgondagen blir bättre! Godnatt!

P.S. Tack för alla fina kommentarer i inlägget nedan det värmde väldigt mycket, ni är så snälla!

ansiktet utåt!

Den här nyheten rullar just nu på msn:s startsida. Just efter en länk till kungens tal kommer Hanna som är ansiktet utåt för MSN Outfits. Konstigt bara att det kungliga brölloppet visas först!


inget inne-väder


Såhär ser det ut utanför vårt fönster. Är verkligen jätteglad att jag äntligen fått jobb men en dag som denna känner man verkligen inte för att vara innomhus. Har i alla fall njutit lite av vädret, tog en liten promenad i morse innan vi gick och handlade lite nybakat bröd och efter det åt vi en stor och god frukost, John har stack iväg på träning för en stund sen, vi går om varandra helt idag, han slutar träna klockan ett jag börjar jobba halv två. Jag slutar jobba 21.30 och han börjar träna 22.00 så vid elva ikväll ses vi igen. Dålig timing. Nu ska jag hoppa in i duschen. Glad tisdag!

jordgodisar

Vi misslyckades totalt med korvstoganoffen, råkade bli för mycket soya och sen skulle vi jämna ut det med mer tomatpuré och mer matlagningsgrädde, till slut smakade det bara helt salt men det gick att äta, fast när vi hade ätit upp ville vi ha nån annan smak i munnen så därför hade vi springtävling ner till intermarché för att handla lite frukt till efterrätt, och vad hittar vi då om inte ett stort lass med spanska jordgubbar som doftade gudomligt, jordgubbar är det absolut bästa jag vet och det var riktigt gott, inte lika gott som svenska, men väldigt gott!


John har stack iväg på träning för en stund sen och jag sitter här och kolla och planerar lite, vi ska nämligen hitta på en väldigt rolig sak till våren som ni ska få veta mer om snart.

Förresten ni är några som undrat lite om min BATA väska, såg att ZARA hade fått in en liknande variant, så kolla där!


härligt härligt

Hej! Vi har haft en helskön dag, hittade inga fåtöjler men pinnstolar fick duga. Vi har knappt pratat med varandra under hela dagen båda har varit så inne i böckerna, med undantag från de gånger vi sagt "fatta härligt det här är" eller "det här är ju helt underbart". Nu ska vi laga korvstoganoff och ha en mysig måndagskväll.  








ciao ciao!

ny vecka

Godmåndag kära ni! Nu börjar en ny vecka, trevligt. Idag är det klarblå himmel och vi ska alldeles strax ta oss ner till stan och spendera hela dagen i solen utomhus. Ska försöka hitta en uteservering med sköna fåtöljer där det är sol hela dagen och bara sitta och läsa och sola och ha det gott. Ska passa på att njuta ordentligt för imorgon och på onsdag är det jobb igen. Därför ställde vi ingen klocka igår heller och sov till halvtio, det är så skönt att vakna av sig själv, känns som man sovit precis så länge som man behöver och man blir nästan pigg direkt. Härligt! Nähä nu sticker vi, hejsvej!

riktig söndags-söndag


vi har tagit det väldigt lugnt idag, hade ingen vidare tur med vädret så vi slöade hemma till det blev eftermiddag och sen gick vi ut en runda, hade lite vi behövde handla på den lilla miniaffären som är är ensam om att vara öppen på söndagar. Vi var lite hungriga när vi handlade så därför fick vi med oss en massa gott. Ska snart bli kladdkaka med grädde, sen blir det både chips och godis. Blir en riktig söndag med massa gott och en beck-film på det. Nu ska vi baka. Trevlig kväll på er!




ciao ciao!

på Hannas näsa

Ni har varit några som har undrat över mina solglasögon,

har visst så det räcker och blir över märkte jag, så här ligger det till;
Runda hm förra året, rayban kopior fyndade på marknad här nere
tredje paret är från ZARA, ett par till från hm och längst ner raybankopior från camden market i London.

Får se om något par följer med ut idag, det är nämligen lite molnigt. John har äntligen kommit hem och vi ska börja söndagen med varma tortilliamackor till brunch och veckans avsnitt av wildkids. Trevlig söndag på er!

jag är för trött för att komma på vad jag ska skriva här

Och då var man hemma, 22.44. Jag är helt slut men framför allt är jag skithungrig. Har ätit 4 mini baguetter och daim, det är allt. Trodde att de skulle ha öppet personalresturangen, men icke sa nicke. Annars har det gått jätte bra idag, jag känner att jag kan det intill det mesta nu.

Hade ett svenskt par som kunder idag och det blir alltid så roligt när man träffar andra svenskar utomlands, eller hur? Man blir lite exalterad, känns som om man är goda vänner nästan. Charlotte som hjälpte mig idag tyckte svenska lät väldigt roligt. Det var också lite kul att veta för det har jag alltid undrat. Vissa språk låter ju som de är arga på varandra, andra språk låter som de inte bryr sig, lespar osv. Men svenska låter alltså komiskt, i alla fall i de franska öronen.

Nu ska jag slänga i mig lite flingor, en kiwi, ett äpple och en delicatoboll som blev över igår (allt som finns hemma som jag inte måste tillaga), samtidigt som jag kollar på melodifestivalsbidragen. John kommer hem vid elva imorgon. Längtar tills dess för den här lägenheten blir så himla liten när man är här själv. Dom vann förresten med 3-2 (tror jag). Godnatt kära ni!

smygtitt

Godlördagsmorgon gott folk! Sitter här och äter frukost i min ensamhet och är snart redo för ännu en IKEA-dag. Har fortfarande huvudvärk från igår så jag tror jag får knapra i mig en panodil eller två. Ska bli skönt att vara ledig i morgon hoppas det är lika fint väder då som det har varit både igår och idag.

John var och handlade i på IKEA igår när jag jobbade och passade på att smygfota lite. Mobilbilder blir ju inte speciellt bra men visst ser man väl att det är jag som står där och scanar?
      
Trevlig lördag på er! I morgon, när John är hemma och jag är ledig blir bloggen som vanligt igen, håll ut!

Nähä nu ska jag plugga lite kassavetenskap. Hörs ikväll!

hjärnarbete

Oj vilken dag. Det är så mycket nytt och ovanpå det är allt på franska, hjärnan har fått arbeta tredubbelt hela dagen. Har skött kassan idag med en person bakom mig som hoppade in när det blev fel. Han träffa John i två timmar, har har nämligen precis åkt iväg på en bortamatch i Paris. Vi hann dock fika på lite IKEA fika som jag köpte med mig. Nu ska jag sova och vila min spännda panna och dunkande tinning. Ska nämligen jobba imorgon också och måste ha fulladdade batterier tills dess.

jag var tvungen att tvätta håret när jag kom hem, efter att ha spenderat en fikapaus med kedjerökande fransyskor så luktar inte håret så gott. Sov så gott kära ni, det ska jag göra. Vi hörs i morgon.

uppe med tuppen

Jag gillar att ta det lugnt på morgonen men det är sällan jag har tid med det. Men idag kom jag upp tidigt. Har varit uppe ett litet tag nu och har bland annat hunnit måla naglarna. Ska ju sitta och trycka på knappar i kassan hela dagen så då får man ju fixa till dem lite. Idag är det alltså dags för min andra arbetsdag på IKEA och jag är lite nervös, kommer bli på riktigt idag, i tisdags var det ju mest information och att jag kollade på. Får hoppas att det går bra. Nu ska jag väcka John som ligger här och sover också ska vi äta lite frukost tillsammans. Hoppas att ni får en trevlig fredag!

ett brev med massa fint!


Idag fick jag ett brev som mamma hade skickat till mig. Med mina gamla solbrillor som jag glömt hemma och en fin bustier från Lindex som jag bett mamma köpa. Tack så jätte mycket mamma! Kommer bli så fint! Nu ska vi kolla på antikrundan och äta lite choklad!

marseille-shoppingen

Här nedan har ni lite vårkläder som vi fick med oss hem från Marseille.

jag köpte en herrskjorta, vit t-shirt med flätade detaljer, en ljusgul/limegrön tröja och ett svart läderskärp med silver detaljer från hm trend.

och på ZARA hittade jag en svart/grå kjol med massa tyg och i härligt material, ett par slitna shorts och en turkos/grön klänning.

John hittade en piké, en skjorta och 2 par strumpor inne på hm.

Hoppas på att man kan börja använda allt snart!

vårvärme

Vi vet att det är vinter och kallt i Sverige fortfarande och vi vill inte göra er avundsjuka men vi har vår här just nu. Helt sjukt skönt har det varit idag. Vi satt på ett mysigt café framför en vägg, vindstilla och strålande sol. Slutade med att vi satt i bara t-shirt. Så himla skönt. Fast när man kommer in i skuggan blir det snabbt väldigt kallt. Men det har verkligen varit en underbar eftermiddag.







bilder på kläderna kommer om en liten stund för nu luktar det gott ifrån spisen, vi ska nämligen äta snitzel och potatis. Hörs sen!

Godmiddag!

Nu har vi fixat klart med lite mail, ska ta oss ut i solen nu på direkten. Jag ska läsa igenom alla anteckningar jag gjorde på IKEA och alla regelböcker, John ska fortsatta på sin "lyckans land". Hoppas att ni har fått en fin start på denna torsdag. Lägger upp bilder på gårdagens shopping lite senare i eftermiddag. Hejsvej!

Marseille

Vilken dag! Kom till stationen halv tio, 9.48 satt vi på tåget till Marseille. Vi hade inte så jättehöga förväntningar på staden eftersom många berättat att det är en rätt tråkig stad, trots att det är den tredje största i Frankrike. Att det är den mest kriminella staden i Frankrike märkte vi direkt. 10 meter utanför stationen kom det fram en kille som ville sälja marijuana. helt sjukt. Vi hade jätte fint väder, började med en liten lunch nere vid den gamla hamnen, sen shoppade vi lite, gick i gränderna, en av dem var den äldsta gatan i hela Frankrike. Sen satte vi oss på en uteservering nere vid hamnen och drack varsin cola i solen, kändes som vår. Efter det kollade vi lite mer affärer och sen blev det snabbt till stationen och McDonalds express med på tåget. Hittade lite fint till våren som vi kan lägga upp här på bloggen i morgon, om ni vill det? Nu är vi dödströtta. Sov gott!

framme i Marseille!



marseille station



här nere vid hamnen åt vi..

baguette som vi doppade i philadelphia-ost

en liten fiskare







godnatt kära ni!

äventyr

vi fick ett ryck. Sticker ner till stationen nu, hittar vi billiga biljetter till Marseille tar vi dem! Hörs i kväll och trevlig onsdag på er!

ojsan hoppsan

blev upplyst av en läsare att jag är "veckans guldkorn" i Elin Klings blogg. Blev lite fel med staden bara.


kaffe och äpple

Det var skugga över alla uteserveringa när vi kom till Comedié så  vi köpte varsin kaffe och satte oss på en liten trappa. Riktigt skönt! Första dagen på IKEA gick som sagt jätte bra, fick först skriva under en massa papper, lyssna lite på IKEAs historia, runtur i butiken och sen åt jag lunch med en underchef till kassateamet fritt översatt. Efter maten fick jag stå och titta, anteckna och lära mig i två timmar och sen var första dagen slut. Nästa arbetsdag är fredag och då blir det ett lite längre pass. Nu ska jag blanda ihop lite dipp så att den är klar när John kommer hem från träningen för då väntar film! Här är dagens bilder;









trevlig kväll på er!

vår!

Sådär ja då var första dagen på IKEA avklarad, gick jätte bra och alla var hur snälla som helst. Berättar mer utförligt ikväll för vi ska ut nu. Jag svettades i skinnjackan på vägen hem, våren är här och hälsar på idag, så det blir uteservering nästa! Glad tidag!

här kommer svaren!

Här är svaren på alla era frågor;

Hur kändes det och flytta till frankrike, från trygga sverige?
Spännande, Sverige kändes rätt tråkigt just då, men nu har man lärt sig att uppskatta Sverige på ett helt annat sätt.
Hur länge blir ni kvar där?!
Vi stannar i Montpellier april ut, men kommer inte hem förräns i början på juni.
Hur kommer det sig att ni flytta till Frankrike ?
Jag har alltid drömt om att bo i frankrike och lära mig prata flytande franska, John ville fortsätta spela hockey. Var lite trötta på Sverige och ville flytta ihop, till sist hamnade vi i Montpellier.
Hur länge har ni bott där??
Vi flyttade hit i augusti
Tänkte mest fråga hur det är att bo i frankrike
Det är kul! Man lär sig väldigt mycket om sig själv och livet när man åker iväg såhär.
Hur mkt pengar har ni lagt ner på er resa allt som allt? :)
oj, ja vad kan det vara runt 30 000 kanske.
Hur länge har John kontrakt så ni tänkt stanna kvar?
John har kontrakt till och med april.
Vad saknar ni mest från Sverige, förutom nära & kära?
Att allt inte är så omständigt, ostbågar, goda frukostar, bil, ugn, tvättmaskin.
Vad kostar det att bo i Frankrike? Är det dyrt att leva, vad ligger hyror på, vad kostar en middag exempelvis.
Skulle tro att alla priser ligger på samma nivå som i Sverige.
Hur har ni råd med att bo i Frankrike och är det enkelt att hitta lägenhet där?
Vi jobbade och sparade pengar i ett år, ja inne i stan är det rätt svårt, men vi hade tur och hittade snabbt.
Är det svårt eller lätt att få jobb? Hur var det för dig? 
Juliette, min franska vän säger att det är väldigt svårt att få jobb här. Jag har sökt en massa jobb, lämnat CV över allt tillslut fick jag jobb på IKEA.
Hur är det att leva i frankrike? känner ni er hemma i kulturen och med människorna?
Det är härligt med vädret och att allt är så vackert, alla byggnader allt. Det är så annorlunda. Vi lär oss nya saker varje dag men jag vet inte om vi känner oss så "hemma" i kulturen, den är rätt speciell.
Tänkte bara fråga om ni har läst franska i skolan så att ni kunde lite innan eller hur ni klarar er?
John kunde ingen franska men jag hade läst sen i sjuan.
Vad för förplanering krävs innan man lämnar sverige? Hur har ni löst boende? Skola/kurser? fixade ni arbete och lägenhet innan ni drog eller ?=)i så fall hur? I och med att John spelar hockey här så fixade hockey klubben ett boende till oss (som vi flyttade ifrån snabbt eftersom det var hemskt men vi hade sovrum tills dess att vi hittade något nytt i alla fall). Vi bokade skola hemmifrån. Jobb har vi sökt här nere
Jag undrar vad ni har för kamera och hur ni photoshoppar era bilder?

En Nikon P60, vi lägger på kontrast och ljusar till dem i Windows fotogalleri, inga konstigheter
.
Varför bestämde ni er för att åka till frankrike? träffades ni där eller här i sverige?
Jag ville lära mig mer franska och John ville spela hockey utomlands. Vi träffades i Sverige
ni e tillsammans va?
Ja
Hur gamla är ni? Hur länge har ni varit tillsammans?
Vi fyller 21 detta året och har varit tillsammans i drygt två år
Vart får ni all inspiration ifrån? Hur mycket pengar lägger ni på kläder varje månad? 
Vet inte riktigt, från våra garderober, streetstylesidor, modetidningar, ja allt möjligt. Det skiljer sig från månad till månad. Vi är duktiga på att hitta billiga plagg som funkar länge. Handlar helst i större städer med större utbud och blir därför ofta att man köper väldigt mycket en månad och kanske ingenting en annan. Tänker ofta en säsong fram fall det funkar så också.
Som jag förstått pluggar du, hanna? Vad pluggar du?
Jag pluggade. Och John med faktiskt men bara en franskakurs här i 13 veckor nu ska jag jobba på IKEA.
När ni åker till "scen och sitter där, vem tar bilder på er då? Ibland är ni båda med på kort och jag undrar bara ifall ni har med er någon för ni tar inte kort på de?
Ibland använder vi något som kallas för självutlösare.
Sedan något tips på hur man ska tänka när man har noll inpiration kvar i klädväg? 
Lägg ut alla kläder som du använder på sängen, kolla igenom kläderna som hänger kvar i garderoben kanske finns det något som blivit modernt igen, finns det någon ny sammansättning av kläderna på sängen som du inte använt dig av? Kolla steetstyle-sidor, finns det någon stil du kan få till någorlunda med dina plagg? Sådant ger mycket inspiration. Accesoarer gör mycket också. Våga prova något nytt! Tycker du det är coolt kommer alla andra också göra det.
Har ni några tips om bra musik? I stil med Edith Piaf.
I stil med Piaf kan vara Juliette Greco eller Yves Montand men för lite nutida fransk musik så lyssna på Christophe Mae, lite smörig men rätt go'
Kanske inte någon direkt fråga men; John har en makalöst snygg klädstil och det vore kul om han kunde nisha sig lite mer på manligt mode och skriva om det. Nu är det bara outfits, men hur är tanken bakom? Vart kommer inspirationen ifrån?
Blir nog ingen nishning av John, han tar på sig på det som faller honom in, inga konstigheter.
Vad är era framtidsplaner? :)
Göra det vi känner för och mår bra av. Leva livet!
Er dere ihop? Poijk venn og kjei liksam. hva jobber er med?
Ja vi är ihop! John spelar hockey och jag ska börja jobba på iKEA
Finns det några speciella bloggar, tidningar eller människor som ni inspireras av när det gäller kläder?
Vi gillar bland annat the satorialist, fashion toast, the cobrasnake precis som alla andra. Man får mycket idéer därifrån. Men även elin klings blogg och alla hennes vänner och andra populära och mindre populära bloggar.
vad är det för märke på din chanel inspirerande väska, blå "rutig" med guldkedje axelband :)?
Den är faktiskt helsvart med slivrig kedja och är från ASOS.com
Vad jobbar du som när din pojkvän (eller man?)är hockeyspelare?
Som kassörska på IKEA  (inte man)
vad är erat råd till dem som funderar på att göra samma sak som ni gjorde? (dra till ett annat land)
Jobba ihop en rejäl summa pengar så löser ni det mesta. Och var förbredd på att det inte är samma standar som Sverige
Jag undrar vilken stad i sverige ni är ifrån? Och, kan ni inte lägga upp lite bilder på hur det ser ut hemma hos er?
Jag kommer från Ängelholm och John är från Varberg. Såhär ser det ut hemma hos oss.
Hur träffades ni?
Såhär
Hvordan får du til å ta så mange bilder av din boyfriend? Min vil aldri bli tatt bilde av... How do I make him think it's fun?
Jag gör inte så mycket han har inget emot att vara med på bild. Kan tyvärr inte hjälpa dig där, uppmuntra och säg att han blir bra på bilderna så kanske han gillar det lite mer?
Favoritt bok? Begge to...
Min är "En blomma i afrikas öken" John gillar "snabba cash"
Har dere venner i Frankriket? Eller er det bare dere to hele tiden? Har du noen tjej kompis?
Vi är mycket bara vi två men ibland umgås vi med ett franskt par som heter Juliette och Mathieu, Juliette är en tjej kompis, saknar Sofia som bodde här i höstas men flyttade hem till jul.
hur många läsare har ni per dag? vilken linje gick ni på gymnasiet?
runt 2000, jag gick samhälle samhälle och John gick samhälle med idrottsinriktning
Har ni någon gång läst min blogg?
Nej, tyvärr.
Hur lång är du o va väger du?
174 cm och väger kanske runt 55 kilo
Vad jobbar du med? (har gissat på modell)
Blir kassörska på IKEA imorgon! Men tack!
är john hockeyproffs alltså, får han lön eller bara för skoj skull? :) 
ja han får lön
är ni ofta hemma i sverige eller hur gör du hanna när du shoppar? är HM trend bra där nere? annars känns det som du har mycket svenska märken på dig, weekday osv. är dom gamla dom kläderna eller är du hemma och shoppar upp dig ibland:)?
Shoppade hm trend i Barcelona när vi var där i oktober och sen shoppade jag lite i sverige när jag var hemma under julveckorna, fast det låter inte helt fel att åka hem och shoppa upp mig lite, så mycket pengar har jag dock inte.
hur kan du va så jävla snygg? Något tips på hur du håller dig så smal? (Och snälla, skyll inte på några fantastiska gener. Hate them :D) Förresten, är du modell eller vad jobbar du med?
Haha tack du! Det gäller att man själv tycker att man är snygg för att andra ska tycka det, sträcka på ryggen och våga sticka ut. Nu är det faktiskt så att jag nog får skylla på de där generna i alla fall, tränar ca två gånger i veckan och äter godis och gott nästan varje dag. Sorry. Jag jobbar inte som modell men tack snälla!
har ni funderat på att någon gång skaffa barn? för satan i gatan vad söta dem skulle bli!
Lite tidigt ännu men vi har tkanske tänkt lite på hur söta de kommer bli
jag såg ett kort på er när ni var på en hiveskonsert! så därför måste jag, som är ett stort hivesfan, givetvis fråga vad ni tycker om bandet och vilka som är era favoritlåtar? (både låtar av hives och andra artister)
Vi gillar Hives men de är inte favoriterna utan tajmade bara in konsert med de när vi var i London och tyckte det verkade kul, bästa låten är "A little more for little you". Annars är min "A comet appears" med The Shins  och Johns är "Have a nice day" med Stereophonics.

Jag undrar hur det funkar för er att bo tillsammans, spec pa sa liten yta! 
Funkar super!  

Hej jag skule vilja veta vilken storlek du har i dina lackleggins? o hur mkt dom kostade...:)

xs, 199:- på Gina Tricot
bästa shoppingen i montpellier?
ZARA, Bata och secondhand
om ni varit i paris, vilken är den bästa shoppingen där? (butik)
vi får återkomma med det svaret lite senare i vår när vi varit där

vilka är era favorit affärer?

hannas; hm trend, monki, weekday, topshop
johns; solo, second hand, hm trend man
läser ni några bloggar själva, isåfall vilka?
vi läser en massa, allt från streetstyle till alla de populäraste bloggarna på bloggtoppen.
vart ser ni er själva om 10 år?
på toppen och lyckliga
berätta något om er själva som vi inte vet!

vi har fastnat med en bil i sanden på en strand, fick bergas därifrån och blev 1500:- fattigare.
vem är det som skriver i bloggen oftast? Hanna eller John? :)

det är jag Hanna som skriver allt utom hockeysamanfattningarna
Hanna, jag undrar vilken färg du har på din fundation från i.d.?

medium beige

Krangler dere noen gang? Alt virker så perfekt i livene deres..

Visst är det lite krångligt ibland för oss, precis som för alla andra men för det mesta har vi väldigt roligt ihop.
Hanna, vilka trender kommer du att satsa på i vår?
axelvaddar, indiantemat, färg, slitna jeans bl a.
Jag vill bara fråga om någon av er skulle vilja ställa upp på en modeintervju på min blogg? Eller båda. Det är också acceptabelt. :)
Vill ni se de andra modeintervjuerna, så kolla min blogg under kategorin modeintervjuer.
Tack på förhand!
Hoppas på svar.
//Avard.
Hej Avard skicka dina frågor till [email protected] så ställer John upp på modeintervjun!

Godnatt!


återblick

Idag har vi en riktig innedag. Det är molnigt och blåsigt ute och vi hade en massa mail, brev och ansökningar som vi var tvungna att ta tag i. Nu är det mesta gjort och vi har börjat med att svara på alla era frågor, ska ta en liten lunchpaus om ett tag för vi börjar bli riktigt hungriga. Eftersom vi suttit i sängen hela dagen och fortfarande sitter i pyjamas så har vi inte några roliga bilder att bjuda på. Men när vi letade efter en bild på Markus så hittade vi en massa fina bilder från en trädgårsfest vi var på i somras som aldrig blev publicerade på bloggen. Så därför kommer här, ett halvår senare, bilder från Trädgårdsturnen 2008;

på väg

insläpp


the crew

Ellen och Robert

öppen scen, markus, ellen och Robert med Mmmbop


lilla snigel med stängd mun- tävling


Huvudnumret med duktiga Jonas. Här kan ni lyssna på hans fina musik.





tillbaka till verkligheten. Nu blir det bacon och makaroner. Svaren dyker upp ikväll, så har ni fler frågor så får ni skynda er. Glad måndag!

GRATTIS MARKUS!

Idag fyller Johns bror Markus 23 år!

Stort GRATTS önskar John och Hanna!

VAD VILL DU VETA?

Hejsan kära läsare! Nu är snart vår tid som veckans blogg över, har fått väldigt många nya läsare och vi hoppas att ni alla stannar kvar! Vi har fått en massa fina kommentarer och även en del frågor som vi varit väldigt dåliga att svara på.

Så därför gör vi såhär.

Har du frågat något tidigare men inte fått svar? Eller har du kanske en helt ny fråga, något du undrar över? 

FRÅGA PÅ, VAD DU VILL!    STOP!!!!
 

Svaren dyker upp här i bloggen i början på veckan.

söndagspromenad

Vi var ute på en liten promenad innan idag, härligt väder! idag har vi en riktig slappesöndag, har suttit och drömt och dreglat efter svensk kebabtallrik och hemmagjord pizza och tacopaj och allt annat vi inte kan äta här. Men det slutade med att vi är så sugna på pizza att det får bli det ikväll. Hittade en pizzeria i stan som hade gratis hemkörning, perfekt! Ska ringa och beställa dem nu!









ha'ré


Igår blev det vinst mot Caen. Faktiskt första vinsten mot ett topplag i år så det var skönt, 5-1 dessutom och ett av mig, så det var trevligt!

vår valentine

Vi åt trerätters igår med gåslever till förrätt, kött med potatispuré till varmrätt och kladdig chokladkaka med vaniljglas med vita chokladbitar i och jordgubbar till till efterrätt. Rullade hem. Väldigt gott! 





inga planer för dagen men solen skiner ute så vi går nog ut så småningom. Hoppas ni hade en trevlig lördag igår! Glad söndag!

en dag på ZOO

John hade planerat en utflykt och packat ihop en matsäck i morse och efter lite tram och buss kom vi fram till ett ZOO! Det var jätte mysigt att gå runt och kolla på de olika djuren. Såg allt från lejon till noshörningar och kängrur och en massa mer. Jag var lika entusiastisk som en femåring när vi gick runt, det är verkligen häftigt att se djuren i verkligheten. Men samtidigt känns det också hemskt att de är inlåsta bakom galler när de borde leva fritt. Vad sorgligt det blev nu. Vi hade jätte kul i alla fall och har haft en toppendag. Nu är John iväg och spelar match, eftersom Juliette är i Gap hoppar jag matchen och kollar melodifestival här hemma istället. Ska snoffsa upp mig in för kvällen sen, för lite senare blir det restaurang! Trevlig kväll på er!

zebror

herr nilsson


gepard

kängrurna låg och solade





en riktig

och en låtsas

fikapaus

lejonen firade också alla hjärtans dag!

P.S. Tack för alla hjärtans dag kortet farmor och farfar!

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!


Tack alla ni snälla läsare för att ni följer våran blogg varje dag och tack för allt fint ni skriver! Vi gillar er!
Och till alla nära och kära i Sverige så tänker vi på er och saknar er en massa! Ha en riktigt trevlig hjärtedag!

Nu ska vi på äventyr, jag vet inte vart vi ska, så detta ska bli spännande! Puss puss!

FREDAG

Mysig dag! Vi lunchade på place Jean Jaurés och kollade skor och secondhand. Jag köpte det här linnet och lyckades pruta ner priset med 50 kr. Nu blir det fredagsmys. I morgon är det alla hjärtans dag! Vi hörs då!


mina nya skor!







baguette med pölsekorv och pommes

panini med mozarella, tomat och pramaskinka. Ciao ciao!

den trettonde

Godmorgon! Blev aldrig någon bild på shoppingen igår men de åker på idag så ni får se på bilder lite senare, nu sticker vi nämligen ner till stan, ska bara gå och kolla i affärer och sätta oss på en uteservering i den sköna solen och vara lediga hela dagen. Fredagen den 13 är ju egentligen en ganska bra dag för har man otur så har man något att skylla det på. Vi får väl vara lite extra uppmärksamma bara, ni med! Ses i eftermiddag!

man får akta så man inte står och trillar

2 halvor bil

Godtorsdag! Kamerabatteriet dog idag så blev lite färre bilder än vanligt, men det går ju bra det med! Idag har vi varit hos vår mäklare som har hjälpt oss med lite papper, scanat in räkning på internetcafé, shoppat lite och sen gick vi och fikade. Om en 10 minuter börjar min träning så jag måste kila, lägger upp en bild på mitt fynd lite senare ikväll!





två lördagar på en vecka

I vanlig ordning ska vi fira lördag denna onsdagskväll. Fast det blir ju riktig lördag på lördag med eftersom det är hjärtedag. Två lördagar i veckan är ju faktiskt riktigt underbart och lite rörigt. Ikväll blir det  tacos, med en massa guacamole och annat gott och på (riktiga)lördag blir det restaurang! Vi tänkte se en film ikväll men vet inte riktigt vilken, har ni något förslag så får ni gärna hjälpa oss! Nähä nu ska jag svara på era frågor lite snabbt sen börjar vi med tacosen. Hoppas ni får en härlig kväll kära vänner!


the stage

Såhär har vi haft det idag, helt underbart på en soltäckt scen utan vind. Härligt!












nu ska vi iväg och fixa en sak som ni kommer få se i bloggen lite längre fram i vår. Hej så länge!

nu sticker vi till


till vårt favvoställe. Vi har gjort pastasallad och gifflarna hänger med. Har varit lite moln på himlen men enligt väderrapporten ska det bli strålande sol 13.00 och det tror vi på. Vi hörs lite senare idag! Glad onsdag på er gott folk!

ostbågar, kinapuffar och lasagne

Medan John pratar med en kompis som bor i USA pratar jag med min kära lillasyster  på skype, hon är det jag saknar mest av Sverige. Vi saknar en del. Finns en massa mat och godis vi saknar som inte IKEA kan råda bot på. Konstigt nog är det ofta saker som man inte ätit så ofta eller tyckt varit så gott när man bott hemma. Tex stjärnor, ni vet det där chipssnackset, lasagne och all annan mat som lagas i ugn, sockerbullar, kebabpizza, kinapuffar, ostbågar, varma mackor och en massa mer.

Nää nu ska vi ta en titt på veckans avsnitt av The City. Och eftersom vi öppnade en påse bilar i söndags så måste vi nog äta upp resten ikväll, vore ju himla tråkigt om det blev gammalt och man skulle behöva slänga så gott godis! Godnatt!


blåsväder

Jädrans vad det blåste uppe på operataket, sparade gifflarna tills imorgon och kollade lite utsikt istället. I morgon ska vi till ett ställe där det inte blåser alls. Fick ett mail precis av min IKEA-chef som ville att jag skulle maila ett "birth certificate"  och ett bevis på att jag bor på den här franska adressen så mamma och pappa är snälla och ska fixa personbevis imorgon också måste jag kopiera en el-räkning och hitta något ställa att scana in den på. Det är så mycket papper i det här landet. Allt är så omständigt. Dom slösar så många träd. Papper i mängder överallt. Har vi berättat att man fortfarande använder sig av checkar här? Och alla använder det, fast att de har visakort, också ska checken upp och ner genom en liten apparat. Ja, fransmän... Nu ska vi mosa lite potatis och steka falukorv, gott när det är som godast!









ciao ciao!


återfunnen

har precis ätit lunch, kom hem från IKEA för ett tag sen där jag varit och lämnat försäkringspapper och foto och en massa annat. Fick inget schema utan de skulle ringa och berätta tiderna, vet dock att jag börjar på tisdag klockan tio med lite introduktion.
   John följde med och satt i en skön soffa och väntade, sen gick vi och handlade gifflar. Precis innan vi skulle gå ut hittade John inte sin mobil. Tänkte att den kunde ramlat ur fickan när han satt i soffan så vi gick och letade där men hittade den inte, kom på att han kunde ha tappat den på tramen, och då skulle vi aldrig kunna hitta den. Men vi gick och frågade i kundtjänst och tack för att det finns ärliga och goda människor för där fanns den, någon hade hittat den och lämnat in den. Väldigt skönt!

nu ska vi till ett tak och äta de nyinköpta gifflarna! Ha en trevlig eftermiddag! Vi hörs ikväll!

till våra fina läsare

Vad gulliga ni är! Tack snälla för alla fina ord ni fyllt våra kommentarsfält med. Det blir vi väldigt glada för! Hemma från ett svettigt steppass, kom precis ut ur duschen och ska snart sätta igång med köttfärsåsen så att den är klar när John kommer hem hungrig från hockeyn. Hade tänkt svara på alla era frågor men det är lite knappt om tid så jag skriver lite här bara också får vi hoppas jag får med allt:

Vi är tillsammans, bor i södra Frankrike, jag är svensk, vi är inte modeller och jag är inte här för att bli modell (men tack!) Jag tränar 2-3 gånger i veckan när jag tycker det är kul, ibland tränar jag inte alls.

Jag ska snart börja jobba i kassan på IKEA och John spelar hockey.Vi jobbade och sparade pengar i ett år efter studenten och sen flyttade vi till frankrike för att jag alltid drömt om det och för att John ville fortsätta spela hockey och prova spela i ett annat land.

Södra frankrike är helt underbart, speciellt vädret. Här är väl mellan 10 och 15 grader nu skulle jag tro. Paris är också jätte vackert. Ska man flytta hit är det jätte bra om man kan lite franska till att börja med för det är ingen myt att de inte kan en gnutta engelska, bara franska som gäller alltså. 
 
Vi använder en Nikon Coolpix P80 och lägger på lite kontrast och ljusar bilderna lite.

Angående veckans blogg, så är det blogg.se's redaktör Karin Olofsson väljer ut här kan du läsa mer om hur.

Var alla våra kläder kommer ifrån hittar ni under kategorier och outfits-hanna och outfits-john 

Angående skorna med fransar så heter den lilla affären Podium, är inte så säker på att den finns i Paris eftersom det inte är en kedja. YSL marscaran kostar nog runt 250 tror jag, varar länge dock.

Sådär nu tror jag alla fick svar, är det något mer ni undrar över så fråga på! Nu ska jag få ont i ögonen, ska nämligen skära lök. Trevlig kväll på er!


måndag

Riktigt vårväder idag även om det var lite halvmulet, vi kopierade och sen åt vi lunch på subway. Gott!












dom blev lite roliga

nu blir det träning!

P.S Välkomna alla nya läsare!


10.39

Godmorgon! Denna veckan är vi veckans blogg på blogg.se, kul! Har lite ärenden som ska fixas idag och vi ska snart promenera ner till centrum. Jag ska nämligen träffa min nya chef på IKEA i morgon och måste ha kopierat papper samt tagit passfoto tills dess. Imorgon så ska jag få veta vilka mina tider blir efter att jag börjat nästa måndag. Spännande! Vi hörs i eftermiddag med lite bilder!
 
hej så länge!

söndag

Den blåa himlen såg man inte så mycket av när vi gick ut igen men det var mysigt väder i alla fall och solen tittade fram ett bra tag när vi smaskade i oss goda baguetter som vi hade med oss. Sen började det blåsa riktigt kallt och vi var helt genomfrusna när vi kom innanför dörren för ett tag sen. Nu ska vi ha söndags fika, det blir semlor och flädersaft! Glad söndag på er alla!









ciao ciao!

godmorgon

Vi tog en liten morgonpromenad i morse och handlade gott nybakat bröd, himlen är blå, solen skiner och det fläktar friskt. Underbar söndagsmorgon! John kom hem vid halv ett igår, nöjd med vinst mot Valance med 7-3 och 2 assist. Nej nu stänger jag datorn, vi ska nämligen ut till den här blåa himlen igen;

vi hörs i eftermiddag! 


melodifestival

SVT sänder melodifestivalen live på hemsidan såg jag precis så klicka in här Lotta i Troyes!
Så därför ska jag nu hoppa in under en filt och äta en bit kladdkaka som blev över från igår och lite glass till det.
Det här ska bli kul!


en massa om smink

Jag har haft mycket tid över denna eftermiddag så på begäran så kommer här ett litet tjej-inlägg till Lina, Linda, Julia och alla andra som är intresserade av hur jag sminkar mig och vad jag använder.  Vi börjar med det viktigaste;

Rengöring och krämer

Fram till för ett och ett halt år sen tog använde jag alltid bara tvål och vatten som rengöring, sen fick jag höra hur dåligt det var för huden och fick olika tester på rengöring och krämer och fastnade till slut för Cliniques 3-steg serie som jag använder morgon och kväll, ansiktstvätt, ansiktsvatten och ansiktskräm. På morgonen brukar jag också dutta på lite ögonkräm under ögonen. Sen lägger jag också på en primer som gör huden slät, matt och jätte len.
3-stegs serie från Clinique
primer i fast form i burk , Instant Smooth, Perfect Touch från Clarins
och en ny som inte använts än, i lös form i pumpflaska, skin rev-er upper från i.d. bareVitamins


makeup

Jag har aldrig varit så mycket för foundation och puder, har mest haft mascara och lite rouge, även på vintern. Har alltid tyckt det blir så kladdigt och att det varit svårt att få puder och foundation att se naturligt och snyggt ut. Men, i somras när vi var och kollade på tennis i Båstad så hade i.d. bareMinerals en monter där och jag fick testa att bli sminkad av deras produkter och det blev verkligen jätte fint, det kändes inte som man hade något smink men ändå var det som om man retuscherat huden så då köpte jag ett mini startkit med foundation, solpuder och mineral viel(som är helt genomskinligt och på något sätt smälter ihop allt och ger ett matt och fint resultat).  Och helt plötsligt blev det väldigt kul att sminka sig för det är så lätt och blir så bra. För första gången i mitt liv har jag tagit slut på en foundation, annars har jag fått kasta för att de blivit för gamla.

Det var alltså en ny i.d. foundation som jag handlade igår på Sephora. Men det var konstigt nog billigare att köpa ett stort startkit med tre borstar och fyra stora burkar än bara en burk foundation och en bronzer. Så nu har jag även concealer och lite fler borstar. Tror många av er använder i.d. smink men för er som inte vet så kan man sola och sova med det, det andas och är bra för huden eftersom det är 100% mineraler. Det är så skönt, känns inte och kladdar inte.

Basen

först borstar jag på lite foundationpuder i små cirklar över hela ansiktet, sedan använder jag den lilla borsten och concealerpudret under ögon, näsvingar, haka. Efter det borstar jag bronzerpudret över kinder, näsa, panna, ögonlock och haka och sen sveper jag över lite mineralviel över det hela. Allt vi väldigt små mängder. Där har vi basen.

ögon

min favorit mascara kommer från YSL. På vardagar använder jag bara den och sen ögonbrynspenna från HM för att förstärka ögonbrynen. Till fest använder jag kajal från Lancome och sotiga ögonskuggor från Loreal.

mun

läppglans från MAC i färgen venetian A77, läppbalsam i färgen 03  från Sephora och till fest, lipliner från HM i färgen poppy red och sedan soft touch läppstift i färgen 54 Cha-chaRed från Isadora.

Det var allt. Några frågor?


cliffhanger


om en liten stund ska ni få se vad jag handlade på Sephora igår

förmiddagskaffe


Godlördag gott folk! Har haft en mysig förmiddag i solen på Comedie med lite kaffe och te innan. Nu har John stuckit iväg på bortamatch mot Valance som ligger relativt nära Montpellier så han kommer hem redan lite senare ikväll. När John hade stuckit iväg med tramen gick jag och kollade i lite butiker, och i samma skoaffär som jag hittade indianskorna hittade jag ett par klackar liknande diorparet som Sarah Jessica Parker har i Sex and the City filmen. För 19 euro, tror kanske att det blir ett köp en vacker dag. Nu ska jag försöka ta reda på om jag på något vis kan se melodifestivalen. Vet att det går att lyssna på den på P4 men det är ju så mycket roligare med bild. Jag håller er uppdaterade!




Comedie



precis efter detta foto tog jag en klunk och brände tungan, det är så obehagligt, fortfarande.

fredagsmys


Vår gat-spegel-dörr är lite smutsig, man ser ju knappt ögonen. Vi har haft en mysig fredags eftermiddag på stan. Nu ska vi ha riktig fredagskväll med fläskfilé och potatisgratäng och sen ska vi försöka oss på att baka kladdkaka i micron.
GLAD FREDAG!









förbättring!

Godmorgon gott folk! Tack så hemskt mycket för alla era grattis! Bloggen har fått lida lite men nu är vi back on track igen, har lite ärende nere i stan och ska se till att fota lite snygga hannaojohn-bilder, för det var ett tag sen. Och inom kort ska vi försöka sätta ihop en London-special som Sofie bett om, en Montpellier-special som Cissi bett om och en smink-special som Julia efterfrågat. Så håll utkik! Tänkte svara på lite frågor här nedan eftersom det var längesedan de ställdes och jag borde svarat på dem för längesen.

Postat av: Mia

Ah bra du gikk for den går, mer konservativ men fortsatt stilig! Hvor du har søkt jobb btw?
Ja, det blev ju bra med den gråa. Jag sökte och fick jobb på IKEA

Postat av: ellen

hanna, vart har du köpt dina bruna klackskor? underbara!
Dom hittade jag på HM i Barcelona, du hittar alla köpställen under kategorier och outfits-hanna och outfits-john

Postat av: Johanna

Håller alla tummar och tår!
Innan ni flyttade till Frankrike, hur lärde du dig så bra franska? Älskar språket, tycker dock att det är svårt. Behöver motivationen tillbaka!
Kram, Johanna.
Hej Johanna! Jag läste franska både på högstadiet och alla tre åren på gymnasiet. Lyssna på fransk musik och se på franska filmer så får du kanske lite mer motivation.

Postat av: Johanna

Wow! ni är verkligen det ultimata paret :) Härligt!
En fråga bara Hanna, vad brukar du träna? Hur ser din träning ut? Du har verkligen sjukt snygg kropp och en inspirerande person!
Hejsan Johanna! Är vi? Tack! Jag tränar tre till två gånger i veckan just nu, lite löpträning, step och styrketräning. Men sen kan det gå perioder då jag inte tränar alls när jag inte tycker det är kul eller har lust. Tack så jätte mycket!!

Postat av: Sandra

Exakt vart i Frankrike är du bosatt? Ser så himla fint ut på bilderna
Hej Sandra! Vi bor i Montpellier i södra Frankrike. 

Postat av: Petra

Vart kommer din fantastiskt, tjusiga rosa klänning ifrån :) + en fråga vad lever ni på för pengar i frankrike? funderar på att göra något liknande :) toppen blogg, ha det bra Kram
Hejsan Petra! Den rosa glitterklänningen kommer från HM trend. Vi lever på pengar som vi sparade ihop förra året. Gör det, det är väldigt lärorikt och spännande!

Postat av:

guud snygga BRALLS! Är det skinnbyxor?, Var hittar man dem?!!
detta är absolut den mest ambitiösa bloggen jag stött på, SÅåå underbart härliga bilder, Och vilka klääder :)

superbe!!!!:)
Tack tack! Nej inga skinnbyxor utan det är lacktights och de kommer från Gina Tricot
 
lack tack!

Har ni fler frågor är det bara att ställa dem! Nu ska John träna första gången sen skadan så vi får hålla tummarna för att det går bra, jag ska också iväg på träning. Sen blir det lite fixande och lite shopping på stan.

Glad fredag på er!


JAG FICK JOBBET!

Helt sjukt, jag fick jobbet! Jag är så glad så jag vet inte var jag ska bli av! Nu ska vi fira med stuvade makaroner och stekt falukorv! YES!

i väntans tider

Kom precis hem från andra intervjun och den kändes också jätte bra, dom ringer ikväll och berättar om jag har fått jobbet eller inte. Så det är lite nervöst nu. Ja berättar så fort jag vet. Hur det än blir så känner jag mig jätte nöjd med båda intervjuerna, jag har gjort så gott jag kan och nu får vi se om det räckte. Fortsättning följer...





nöjd


Paris je t'aime

Har strykt kläder hela morgonen och kollat på morgontv, lite mysigt. John har precis kommit hem från sista sjukgymnastiken och ska börja träna i morgon. Om några timmar gäller det och jag börjar bli lite nervös, det är mycket mer press idag, det finns ju verkligen en chans att få jobbet. Ska äta tunnbrödsrullar nu och kolla på fransk film, det känns som man kommer in i franskan lite bättre då. Blir Paris, je t'aime, en massa små filmsnuttar om olika kärlekshistorier i Paris. Ska se om jag hinner svara på lite frågor också, har varit dålig på det den sista tiden. Ciao!

Paris je t'aime

vet ni vad?


För en timme sen, när vi var påväg hem från tvättningen, ringde killen som intervjuade mig tidigare och sa att jag gått vidare till en andra intervju! Jag är så himla glad! Även om jag inte får jobbet nu så kommer det kännas bra att man kom vidare från första, jag och min franska har blivit godkända på något vis. Riktigt kul! Så imorgon klockan 16 får ni hålla tummarna igen, då ska jag bli intervjuad av tre personer till, hoppas det går lika bra som det gjorde idag!
   Så ikväll firar vi med god mat och choklad! Ha det bäst!


John har ju sparat skägg ett tag och nu, helt plötsligt, är det riktigt långt, som på en sjöman!


det var mycket folk på tvätteriet, satt nog där i över 2 timmar. Men nu är vi hemma och ska bara ta det lugnt.
Hoppas ni haft en trevlig onsdag!

det gick bra!

Intervjun gick bra och jag är jätte nöjd. Hade säkert vissa gramatiska fel men jag pratade på och han förstod vad jag sa. Jag fick presentera mig sen pratade vi lite om mitt CV och sen ställde han frågor om vad jag som kund tyckte om butiken och sen fick jag lite situationer som jag fick berätta hur jag skulle hantera, sen berättade han om tjänsten, som skulle passa mig perfekt, sitta i kassan, 20 timmar i veckan fram till i mitten av mars.  

Så nu får vi se hur det går, de hade intervjuer både i går, idag och några i morgon, om man går vidare för en andra intervju så ringer dem på torsdag eller fredag och då ska man dit för att träffa lite fler ansvariga och blir man då utvald så tror jag man börjar redan på måndagen sen, så det är snabba puckar!

Det känns jättebra nu, jag har gjort vad jag kan och är riktigt nöjd över att intervjun gick så bra! Så får vi se om de hör av sig eller inte. Håll tummarna för mig!

John kom bort efter sin massage och satt och väntade när jag var klar så vi firade med en korv! (det blev den gråa)


Nu ska jag slänga på mig nått skönare och sen ska vi iväg och tvätta. Fast det är fint väder (äntligen!)så vi kanske stannar någonstans på vägen.

Tack förresten för att ni är så gulliga! Konstigt att det inte gick att kommentera förra inlägget, har hänt så en gång innan, får hoppas att det inte händer igen.


hjälp mig

nu börjar nervositeten inför i morgon smyga sig på, jag går och babblar franska fraser för mig själv och låstas svara på frågor som kan komma att ställas, känns bara som om orden kommer försvinna och det blir helt svart i hjärnan allt är borta. Det finns rätt många ord i franskan som man kan dra ut på tiden med, tex, donc som betyder alltså och som hörs överallt hela tiden, man sparar tid att tänka helt enkelt, dooooonnnnnncccceeeeeeeeeeeeeeeeeee, så säger dom det. Så det ska jag ha i bakhuvudet när det blir svart, låter så proffsigt att säga det dessutom, känner sig som en riktig fransyska. Tänkte lägga fram kläder till imorgon. Vill se sådär lite business-proffsig-vuxen-duktig ut och då passar ju en kavaj perfekt. Men kan inte riktigt bestämma mig för vilken, vad tycker ni? Ska jag köra på den rutiga, tweed-aktiga kavajen eller den enklare gråa? Vad tycker ni? Vilken gör jag bäst förstaintryck i?

rutigt och vinrött, eller...

grått och svart?

Nu ska vi kolla en fransk film om Paris och äta frukt, här ätit dippa och grönsaker och lite choklad, tänkte öppna ett till för magen har ingen botten idag, men sen kom vi på att vi får spara lite på det goda, så nu ska vi äta lite frukt, men det är ju också väldigt gott! Godnatt på er!

Glöm inte hjälpa mig i kavajvalet

semmeltillverkning


John fixade mandelmassan

som rätt snabbt blev till en fast klump

grädden däremot tog nog en halvtimme och vi fick turas om, tacka vet vi elvisp!

praktexemplar! Och det var faktiskt riktigt gott! Kände oss lite pensionärer när vi satt där med te, kaffe och varsin semla och lyssnade på radio, det var en härlig eftermiddagsfika helt enkelt!

Nu blir det franskaläsning, lyssning på franskradio, två vänsterben ska sys in, det ska planeras lite inför våren, vi ska göra fiskpinnar med potatis och dillsås och sen ska vi nog kolla på en fransk film. Mycket franska men det känns som det kommer behövas inför i morgon! Trevlig tisdag på er kära läsare!

MERCI


Vi fick ett fullproppat brev idag från mamma, pappa och Ida. En massa gott och bra! Godis, dippor, dillsås, wetex-trasor, tidningar, vaniljsocker, te,ett  fint kort och en peng! Med i paketet fanns också min fina röda basker som jag glömde hemma efter jul. Vilken toppendag! Kändes som julafton! Nu har vi hur mycket som helst gott att äta.

TACK!

fetTISDAGen

Godmorgon! Vi var uppe tidigt och åt frukost idag, John är nämligen hos lagets läkare just nu och jag ska snart iväg och springa lite. Va svårt det är att gå upp när det är kolsvart ute, det känns fel, som om det var mitt i natten, när det är ljust vaknar jag rätt snabbt, det är så skönt på sommaren när det är ljust länge.

Vet ni vad vi ska göra idag? Semlor. Det är ju inte fettisdag på riktigt (tror det är den 24 i år) men det är ju i alla fall tisdag. Jag gillar inte semlor så hemskt mycket men John älskar det och nu har vi hittat på hur vi ska kunna göra det själva, vi får tillverka lite egen mandelmassa och sen har vi hittat bullar som förhoppningsvis smakar som det ska.

Så läkarbesök/träning, handling, semlor-tillverkning är vad som står på schemat idag, plus att jag ska plugga lite franska inför morgondagens intervju. Får se om jag hinner förbi secondhandshoppen och haffar nätbrynjan också. 


bild

uppehåll


vi hade tur och regnet tog en paus, så vi smet ner till stan kollade secondhand och betalade hyra och el. Var John och klippte sig, det är hur billigt som helst här nere, fick betala 12 euro och det blev jätte fint, glömde ta bild på det bara men ni får se i morgon. Har precis ätit lax med örtsås och tagliatelli. John är och kollar ljumsken, sen när han kommer hem ska vi festa loss på ett paket ballerina och kolla The City och diplomaterna på SVT Play. Hoppas ni fått en bra start på veckan!



Hittade det här apsnygga nitlinnet/nätbrynjan som kan bli skitsnyggt över vad som helst, men hade inga lösa pengar, vad tycker ni ska jag gå dit och slå till imorgon?


hejsvej!

översvämning

Var kommer allt detta regn ifrån? Det öser ner utanför fönstret och eftersom gatorna inte är byggda för regn så svemmar det över. idag skulle man gärna haft ett par gummistövlar. John hade tänkt klippa sig och sen skulle vi kolla secondhand tänkte vi men vi får vänta här inne lite till, tills det har lugnat sig en aning. Och om det inte gör det så får vi skjuta på det en dag. Det är rätt mysigt ändå med regn när man är innomhus, det smattrar så fint på rutorna.

rainy (sun)day


vi har sytt in jeans

och ätit alldeles för många pannkakor. Man märker ju aldrig att man blir mätt förrän allt är slut och magen är uppsväld som en ballong, man borde ju sluta när man tar en med bara socker på, då är man liksom för mätt för mer grädde. Det är vår nya tumregel när det gäller pannkakor, socker=sluta du är mätt!
Nu äter vi tuggummi så att vi ska kunna proppa i oss lite mer gött ikväll, vi ska nämligen se Australia!

hockeykväll


Jag stack iväg på matchen igår kväll, Montpellier mötte Garges och vann med 14-5. Nu ser tabellen ut såhär

Charlotte, Juliette och Mathieu som inte spelade eftersom han opererat bort 5(!) tänder i veckan. Sen kom en till skadad och gjorde oss sällskap, John. I början av andra perioden sträckte han ljumsken och kunde inte forsätta spela (detta var innan målkalaset satte igång då det stod 3-1 efter första) 

franska cheerleaders

sen bar det av till Irish Corner för hela laget, bästa bilden därifrån blev en utan huvud.

Idag är det sådär med Johns ben, inte jätteallvarligt men kan nog bli någon dags vila, tyvärr!
Denna söndag ska vi ha en riktig innedag, det regnar ute, vi ska pyssla lite, se på film och göra pannkakor. Trevlig söndag på er!

RSS 2.0