fixardag

Vi har fixat lite saker idag, åkt ut till Rent a Car kontoret och kopierat Johns körkort så att han får köra bilen, var tvungna att göra det idag för på lördag när vi ska hämta bilen så är John iväg på match i Avingon så jag och Melanie får fixa det själv, men det ska nog gå bra. Sen var vi och betalade in den allra sista hyran, skrev ut karta och vägbeskrivning till vår Barca tripp. Sen gick vi hem hämtade tvätt och gick till tvätteriet. Vi tog en paus i en park och åt god lunch från McDonalds. En trevlig dag!
 


John var tvungen att testa den nya Bic Mac med fullkornsbröd, lite krispigare faktiskt.




ciao!

live

vi ar nere i stan och betalar in hyran och fixar lita andra arende bland annat skriver ut karta till var barca trip. Ville mest saga hej! Vi hors lite senare i eftermiddag!

i blom

Härlig start på en härlig vecka! På torsdag kommer Melanie och på söndag åker vi allihop till Barca och hälsar på mamma, pappa och Ida. Idag skulle det vara molnigt sas det men det har inte synts ett moln på himlen under hela dagen. Vi blev därför glatt överraskade i morse och passde på att njuta av vädret till fullo. Vi satte oss i en park först men det blåste lite kallt om ryggen så vi gick till en uteservering uppe vid saluhallen där det var riktigt varmt och där stannade vi hela dagen och drack iste och läste.

Jag har läst så många sidor i min bok idag att jag inte kan sluta tänka på handlingen och inbillar mig att jag lever som i boken. Jag har samma problem efter att ha sett vissa filmer. Eller problem och problem men jag lever mig in i det hela så mycket att det blir verkligt. Tror jag får fortsätta läsa också ska jag äta lite jordgubbar till det, priset var nere på en euro i dag och det är ju ett alldeles för lågt pris för att en jordgubbsdyrkare som jag ska ha en chans att stå emot.








blommor i blom!


vad h'nder_

skulle precis b;rja med ett inl'gg men jag vet inte varf;r det blir konstiga tecken n'r jag ska skriva de tre sista bokst'verna i alfabetet och fel tecken n'r jag ska ha andra tecken. Vad har jag tryckt p[ f;r knapp_ Och d'r skulle vara ett fr[getecken. Jag blir galen p[ s[nt h'r f;r jag har ingen aning om hur man l;ser det. har jag f[tt ett virus eller har jag tryckt p[ n[got_
HJ"LP MIG!
 

Ibland är det så lätt så det blir svårt. Hade visst råkat fiffla med tangentbordsinställningarna. Nu är det löst!

en söndagseftermiddag

Vid femtiden sprack det upp och solen tittade fram. Fint!








ciao!

London by hannaojohn

Under förra vinterhalvåret bodde Johns bror Markus i London och vi var där och hälsade på en gång innan jul och en gång på våren. Vi hade svinkul båda gångerna och kan verkligen rekomendera London för alla som inte varit där. Sofie undrade om vi inte kunde ge lite tips innan hon ska dit, så här kommer våra tre Londontips. 


1. Bricklane
Ta bussen ut till East End och strosa runt bland alla secondhand affärer och marknader. I en liten läderaffär i hörnet precis innan man svänger ner till en stor Beyond Retro-affär hittar man de vita tygskor som både jag och John har för 5 pund. Längs gatan man går för att komma dit säljs allt mellan himmel och jord, typ trasiga fjärrkontroller eller trasiga cykeldäck. Tar ett litet tag att ta sig dit men ett måste för den som gillar secondhand.

2. Camden Market
Också många små secondhand-affärer, mat från alla världens hörn och härlig stämning. Hela Camden är ett måste när man besöker London.

3. Covent Garden
Mysigt område med både dyra butiker, budgetkedjor och secondhand. Lite lugnare område med gågator precis i centrum. Här köpte vi musikalbiljetter till bra priser. Vi har sett både Billy Elliot och We Will Rock You och det är verkligen en upplevelse. Jag grät mig igenom nästan hela Billy Elliot, så himla duktig liten pojke!

Sen måste man ju ta en fika i Hyde Park, shoppa på oxford street och strosa runt i Noothing Hill. Och en massa mer.

Har någon av er ett London tips till Sofie? Finns det något mysigt café. Någon liten secondhandpärla. Tipsa på! Sofia du som bor där nu du har väl nått tips? Eller Anna, Sofie, Joanna, Josse, Ellen eller Markus som bodde sär förra året? skriv på!

Bricklane

musikal

english breakfast


säger man blöt eller våt asfalt?

Idag är det riktigt inneväder i lilla Montpellier. Det ösregnar men det är rätt varmt ändå så i morse när vi gick och handlade bröd så luktade det blöt asfalt och sommarregn. John kollar skidskytte och jag håller på att rensa alla bildmappar, ska snart sy upp den här rosa mockakjolen som jag fyndade på secondhand i vintras men som kändes lite lång nu när det blev dags att använda den. Sen tänkte vi provpacka till luffen lite senare och jag ska kanske fixa ihop en sak här på bloggen. Trevlig lördag!

ciao!

en panaché i solen

Efter lite pastasås till lunch tog vi en svängom i gränderna och hamnade i en bokaffär där vi köpte två pocket inför luffen. Sen köpte vi pistagenötter och satte oss i solen med varsin panaché och hade afterwork-stäming. Panaché är verkligen gott, perfekt blandning av öl och cider kan man säga. På vägen hem köpte vi en massa choklad och lite chips och gräddfil som vi ska göra dippa på, så lite senare blir det riktig fredagskväll med film och gott. Men först ska vi laga mat!




blev inte så många bilder eftersom batteriet dog men det tar vi igen en annan dag! Ciao!

på världens bästa humör

Jag har varit ute på en långpromenad och just nu är jag helt fylld av energi. Det är fint väder, himmeln är ofattbart blå, alla är glada, och när man har musik i öronen känns det nästan som en överdrivet patetiskt lycklig film. Jag gick och log åt folk och sprang och hämtade brevbärarens keps som flög av i vinden när han cyklade förbi. Ibland är man bara på världens bästa humör. Och man blir det speciellt när man lyssnar på den här låten 
 
 som förövrigt är den absolut bästa låten att dansa helt galet till! Man kan bara släppa ut all energi och köra alla dansteg man har och hitta på en massa nya. Och det är ju dans när den är som allra bäst.

Glad fredag!

om en vecka får vi besök

Om exakt en vecka landar den här donnan på Montpelliers flygplats

Melanie och jag jobbade tillsammans på Helsingborgs Dagblad och blev nära vänner väldigt snabbt. Jag har saknat henne en massa och det ska bli svinkul att träffa min kära vän och  visa henne Montpellier. Vi ses snart Mellis!

Nu ska vi äta lite glass och kolla antikrundan. Imorgon är det fredag!

tack!

Vid tvåtiden stack vi ut, vi tog med oss varsin bok gick till stammis stället, svettades lite och läste. Sen gick vi hem och lagade snitzel. Nu är John iväg på träning och jag sitter här och läser om den ena utbildningen efter den andra och
TACK! Ett jätte stort tack till alla er som tipsat om en massa olika utbildningar. Jag har varit inne och läst om flera utav dem!
Kommer ni på något mer jobb som skulle passa eller har fler tipspå utbildningar så bara skriv på!




och till er som undrade om jeansjackan och var kläderna kommer ifrån så kolla under kategorier outfits-hanna och outfits-john. Där finns alla köpställen.

Trevlig torsdagskväll på er!

hjälp mig!

Vi vet inte alls vad som händer till hösten men just nu ställer vi in oss på vi ska börja plugga eftersom sista anmälningsdagen börjar närma sig. John vet vad han vill plugga men jag däremot känner mig inte lika säker. Jag vill ha ett yrke där jag får lov att vara kreativ, skapa idéer. Där jag ständigt ställs för nya utmaningar och den ena dagen inte liknar den andra. Just nu känns en mix av media, reklam, kommunikation, marknadsföring, mode och design perfekt. Men jag hittar bara utbildningar som känns för teoretiska eller för praktiska, skulle så gärna vilja hitta en bra blandning.

Så därför frågar jag DIG, läser du, eller känner till någon utbildnings som skulle kunna passa mig?
Vet du något yrke som skulle passa, skola som är bra eller någon syo eller ja, vad som helst.
Vet du någonting helt annat som är kul och skulle passa Hanna?

Jag blir jättetacksam för alla förslag och tips!


Vi har suttit inne på studera.nu hela morgonen och förmiddagen så nu sticker vi ut i det fina vädret! Glad torsdag!


nytt i garderoben


Från vänster till höger;
Sommarkvällströja från ZARA
Batikklänning från en mysig liten butik i
Saintes Maries de la Mer
Vit sommarklänning med virkade detaljer från Mango
Och längst ut Johns nya ofodrade kavaj från Mango Man

Kommer bli sommarfavoriter allihopa, jag är helt kär i batikklänningen, älskar den! Har hållt på att vika kläder ett litet tag nu och det får räcka för idag, nu ska vi nämligen laga tacos och titta på slutspelshockey. Till efterrätt blir det, hannas absoluta favorit, jordgubbar och vanligglass, spanska för 12 kr. Billigt och bra! trevlig kväll på er!

kalla vindar

Vi är lite småfrusna och ska alldeles strax dricka te och varmchoklad och fika på frallor. Rent a Car besöket gick bra men det var tydligen rätt mycket billigare att boka via internet, så då gör man ju det istället. Ska titta på en film nu också tänkte vi och efter det blir det lite städning. Trevlig eftermiddag på er!





lite färgglada blommor piggar upp gråa dagar som denna

P.S. Amanda, harembyxorna köpte jag på ZARA i höstas, tror inte att de finns kvar men har sett många liknande på både ZARA och HM. Lycka till!

det kommer mera..

Glad onsdag! Idag har vi det lite molnigt och då känner man mest för att vara innomhus. Ska rensa lite skåp och städa våra garderober tänkte vi. Men först ska vi ta en liten promenad bort till en biluthyrnings firma där vi ska kolla lite info inför nästa helg när Melanie är här. Min familj befinner sig nämligen i Barcelona då så vi ska hyra en bil och åka och träffa dem, eftersom Barcelona inte ligger mer än ett par timmar härifrån.

Tänkte ta med kameran när vi går ut och går så att det blir lite bilder idag också. Och sen tänkte jag passa på att ta lite kort när vi rensar garderoberna så ska ni bland annat få se hur min nya favvoklänning ser ut, vad John hade i MANGOpåsen i måndags och lite annt nytt. Så håll utkik!


supermarché

Idag har vi varit och storhandlat. John kom hem vid halv två helt slut efter loppet. Det var inte så jätte seriöst och proffscyklarna, (varav en skulle tävla i riktiga tour de france) tog det lugnt men John är tävlingsmänniska och cyklade in som två i mål. Sen fick de buffé med bland annat en massa olika macarons-snittar.



trött

tänka sig att man hittar både gillebagarn, wasa knäckebröd och pågens skorpor ibland hyllorna. Heja Sverige!

den oändligt långa youghurthyllan

Vårt lilla kök blev fullproppat


Tour de France 2009

Nästan i alla fall. John och två canadensare fick representera hockeylaget och tillsammans med idrottsmän från fotboll, volleyboll, landhockey, rugby och proffscyklare cyklar han nu ett 4 mils lopp som är ett litet mini tour de france för Montpellier. Jag var där och kollade starten sen sprang jag en liten runda. Det var riktigt kallt i morse och vid 10 tiden började det regna, men just nu är det soligt och rätt blå himmel igen. De skulle bjudas på buffé när de kom i mål på någon arena så John är nog inte hemma förrän vid två tiden. Innan när det regnade tänkte jag städa min garderob men nu när det är så fint väder igen vill jag inte vara inomhus. Enligt väderleksrapporten ska det bli rätt dåligt väder framöver så det kommer nog tillfälle till garderobstädning igen. Får hoppas att det hinner vända innan nästa torsdag för då kommer nämligen min kära vän Melanie hit och hälsar på. Då måste det vara fint väder. Hur som helst är det ju inget man kan styra över utan det är bara att hålla tummarna! trevlig tisdag på er!


Jag fick också en fin rosa tröja

John fick en rätt dålig start, men det tog han nog snabbt igen. Berättar hur det gick för honom lite senare i dag!

kemikaliska korvar

Idag har det varit väldigt varmt och skönt, jag bara väntar på molnen och regnet för någon dag måste det ju vara dåligt väder? Därför njuter jag av varje solstråle jag får som om det vore den sista. Det var tänkt att vi skulle hinna med en storhandling innan John skulle iväg på träning men det blev aldrig tid till det så vi tar det i morgonbitti. Eftersom kylskåpet nästan ekar tomt så blev det äckliga kemikaliska korvar från frankrike, (de var okej innan men efter vi ätit underbara wienerkorvar var de inte så okej längre) och makaroner. Vi åt dock en god lunch nämligen en burgare från stället vi hittade i torsdags, jätte gott hembakat bröd och riktigt billigt eftersom det ligger i studentkvarteret och där är lunchpriserna rätt mycket lägre. 3 euro för en stor hamburgare är ju inte så farligt. Oj vad mycket matsnack det blev, det jag skulle komma till var att eftersom middagen var sådär så tänkte jag överraska John med en microkladdkaka när han kommer hem från träningen. Gott! Trevlig kväll på er!





det gick förbi en farbror när vi tog ett foto som tyckte det var synd att bara en av oss skulle vara med på fotot och erbjöd sig att ta ett kort. Gulligt.



det var inte bara vi som tyckte det var svettigt

vi svalkade oss med lite isglass.

P.S. Har precis svarat på era frågor under inlägget nu grönskar det. Bara så ni vet. D.S

kvart över tolv

Vi har fått en massa gjort denna förmiddag, har bland annat tvättat ett stort lass. Så nu hänger det tvätt i hela lägenheten ska bara slänga i oss lite lunch och sen drar vi ut i solen så att vi slipper se allt. Jag gillar inte när det är rörigt, får hoppas att allt hunnit torka tills vi kommer hem igen.

 Hoppas ni får en härlig måndag. Vi hörs lite senare i eftermiddag!

nu grönskar det

Ja vår lilla stad håller på att bli grön, knopparna slås ut och det blomstar redan på vissa ställen. Idag har vi läst böcker i en park. Ikväll blir det godis och Beck. Stort grattis i efterskott  till Johns pappa Mats som fyllde år igår!







det här fina halsbandet fick jag av John i 20-årspresent




nu grönskar det i dalens famn nu doftar äng och lid...

vinst!

'
Montpellier vann med 7-3 och det firades på Irish Corner, det var en spännande match och vi hade en trevlig kväll med fransmän och canadensare. Trodde att det skulle vara molnigt idag enligt väderleksrapporten men solen skiner och då vill man bara ut. Jag ska väcka John nu med lite frukost och sen blir det nog någon park eller uteservering. Hoppas att ni alla hade en trevlig lördagskväll och får en härlig söndag!

John fick signera både tröja och två idolkort, det finns en liten kille som efter mig är Johns största fan, hans pappa berättade för oss hur den lilla pojken blev helt överlycklig när John skakade hand med honom utanför omklädningsrummet. Så himla gullig!

min outfit och jag ute på terassen

irländska baren, de är mycket för de så kallade girafferna, ser ni det där stora röret till vänster om gubben, man beställer in också tappar man upp sin egen öl, har aldrig sätt sånt i Sverige men jag kanske bara har missat.

John och lagkamraten Jonathan som kommer från Canada.

italiensk glass

är himla gott. Vi har ätit det idag. Sen satt vi i solen. Efter några timmar gick vi hem och gjorde lite lunch och för några minuter sen stack John iväg till ishallen. Idag är det nämligen sista seriematchen och Montpellier möter Nice, blri nog en spännande match, jag ska dit och kolla om någon timme så måste diska lite här sen blir det in i duschen. Ska se om jag hinner få in ett litet inlägg innan dess. Trevlig lördag på er alla!



chocolato och crema

vi fick blommor av ett franskt telefonbolag, fick tömma en vinslatt så att vinflaskan kunde agera vas. S nu står de fint här på vårt lilla köksbord. Diska var det. Ciao!


picknick

Vår lilla picknick blåste nästan bort, satte oss på en gräsplätt först men vi frös i vinden så vi gick ner till den varma betongen vid folden, lite varmare men det blåste lite där med. Vi hade mysigt och kul i alla fall. Sen gick vi in på ett köpcentrum för att värma oss lite och jag hittade två vita saker som fick följa med hem till våran lilla lägenhet där vi sitter nu, ska springa ner på gatan och köpa en pizza snart och till den blir det cola och film. Trevlig fredagskväll på er!








runt lunch

Jag följde John ner till tramen sen tog jag en runda i det svinfina vädret. Skönt! 


nu blir det rester till lunch sen tar vi med oss oliver, en flaska rosé och brieost på vår lilla picknick. Trevlig fredag!

idag är det fredag

Godförmiddag! Det är lika fint väder idag, blir lika förvånad varje gång jag öppnar upp träsakerna utanför fönstret. Som svensk har man lärt sig att alltid tänka negativt så att man inte blir besviken när man sedan ser den molniga himlen. Och trots att det endast varit ett fåtal dagar i Montpellier som varit molntäckta så slutar man inte förvånas av den blåahimlen, det är det bästa vaknande man kan få på morgonen. kanske bland det bästa som finns. Jag älskar blå himmel!
   Då vet ni det. Tyvärr har John träning mitt på dagen idag, annars hade vi nog åkt till stranden, men jag ska ut på en långpromenad medans han tränar också blir det nog lite fredagspicknick sen. Vad ska ni hitta på en fredag som denna?

Vi har varit sämst på att svara på era frågor och tacka för era fina kommentarer på senaste tiden (som vanligt) men ni ska veta att vi läser varenda en och blir jätte glada för allt fint ni skriver, tack så mycket!
  Många frågor som har ställts, tex vilken kamera vi använder och vad vi gör i frankrike, hittar ni svar på under kategorin frågor och svar och ni som undrar om speciella klädesplagg så hittar ni alla köpställen under kategorier och outfits-hanna och outfits-john, tror att alla frågor hittar svar där, om inte ställ dem igen så lovar vi att bli bättre på att svara. Kommentarerna är bensinen till bloggen.
   Nej nu ska vi ut. Vi hörs i eftermiddag!

GLAD FREDAG!

strejk

Ånnu en dag med sommarvärme, det är helt underbart. Vi började dagen med att gå till stationen för att kolla hur vi ska gå tillväga med interrail-kortet eftersom det snart är dags att börja använda det! Ska bli så himla kul, och hörni om ni har fler tips till oss så blir vi jätte glada. Sen promenerade vi in till stan, åt varsin hamburgare i en park, sen promenerade vi vidare till en annan och la oss och läste i solen. När vi gick hem var det total kaos i stan pga den stora strejken, de strejkar för allt fransmännen och väldigt ofta så vi börjar bli vana men idag var det sjukt mycket folk och raketer och ljud. Pga av strejken så går det nästan inga busar och tramen går ibland inte alls så John fick cykla iväg till träningen för ett tag sen. Med skruttcykeln. Hoppas att skothögen inte ger upp. När John kommer hem från träningen så ska vi äta riktig torsdagsmat, panerad kummel (vi trodde vi köpte torsk, så går det när man inte har uppslagsboken med sig, men det ska nog bli gott i alla fall) och potatis och spenatstuvning. Glad torsdagskväll!





godaste lunchen

helt otroligt skönt




STRANDEN!

Vi har varit på stranden idag, helt underbart. Att ligga och sola på en strand kan vara bland det bästa som finns. Vi åkte iväg till stranden Carnon vid elva tiden och vid fyra började vi bli lite rastlösa så vi tog oss in till stan igen och satte oss på en uteservering, provade två nya ölsorter och njöt av solens sista timmar. Skulle passa bra med grillat denna sommardag men det får bli spagetti och köttfärssås och så kör vi på en sommarefterrätt istället, nämligen min favorit, jordgubbar och vaniljglass. Ska bli lite kallare redan fram till helgen så vi får ju passa på att njuta och fira nu!










fyndat

Både jag och John har fyndat lite härligt under helgen. I Saintes Maries de la Mer hittade John en ryggsäck och jag en helt underbart fin, brun batikklänning som kommer bli en favorit i sommar. I Palavas les Flots hittade jag detta turkosa armbandet

turkost är en favorit färg just nu så det blir det mer av.
Sen i måndags var vi inom ZARA en snabbis efter restaurangbesöket och där blev det tre impulsköp, John haffade skor och badbyxor och jag hittade en fin sommarkvällströja.

värmebölja

Idag har vi haft sommar och bikinin har premiäranvänts för 2009. Vi hade med oss lite baguetter till scenen, där det annars brukar vara totalt vindstilla med idag fläktade det lite grann men det var bara skönt hade nog blivit lite för hett annars. Somnade båda två i solen. Om det är lika fint väder i morgon ska vi åka till stranden, man får ju passa på! Här är så tomt utan Johns föräldrar, man vänjer sig så snabbt vid saker. Men vi ses ju snart igen! De hade med sig en massa gott ifrån Sverige till oss, bland annat winerkorv som vi precis ätit tillsammans med stuvade makaroner, himla gott! John har precis åkt iväg på dagens andra träning, tänkte att jag skulle diska undan lite här sen ska jag nog titta på gårdagens avsnitt av The City. Trevlig tisdagskväll på er alla fina läsare!












morgonpromenad

07.10 stack vi ut våra huvud utanför dörren och traskade iväg till Mats och Kerstins hotell med varsin resväska full med vinterkläder som de fraktar hem till Sverige åt oss så att vi slipper släpa runt på det europa runt. Efter att vi vinkat av dem vid flybussen promenerade vi hem i mogonljuset och stannade till vid ett bageri och handlade lite färskt bröd till frukost. Nu har John åkt iväg på träning och jag ska ut och springa en liten runda. Sen ska jag fixa ihop en liten matsäck, vi tänkte nämligen åka iväg till scenen och sola så vi ett ska jag möta John vid tramen. Trevlig tisdag på er allihop!



Palavas les Flots

Sådär äntligen fungerar kära herr internet igen. Skönt! Idag åkte vi iväg med buss till ett strandområde som heter Palavas les Flots där vi mest lullade omkring och njöt av vädret, det är verkligen helt underbart väder här just nu, Mats och Kerstin har verkligen prickat in rätt vecka. Vid fem tiden var vi tillbaka i stan och skulle då sätta oss på en restaurang och få i oss lite mat innan John skulle iväg på träning. Men det var inte det lättaste mellan 16.00 och 19.00, alla resaturanger var stängda eller så serverade de bara dricka. Efter en liten promenad hittade vi till sist en mysig uteservering i Antigone-området. Nu har vi precis kollat slutet på lindköping-skellefteå, spännande match. Nu blir det sängen, Mats och Kerstin ska nämligen hem redan i morgonbitti, det har varit jätte roligt att ha dem här men det har gått alldeles för fort. Trevlig kväll på er!















Problem med internet

Nu är det inte hanna eller john som sitter framför tangentbordet denna kväll, det är ingen mindre än Hannas lillasyster Ida. Eftersom Hanna & John har problem med internet så hjälper jag dem med kvällens inlägg. Förhoppningsvis så löser det sig under kvällen och då dyker alla dagens bilder upp!

Hälsningar Ida:)


Saintes Maries de la Mer

Vi har varit iväg på ett riktigt äventyr denna fina söndag. Tidigt i morse stack vi iväg med den lilla hyrbilen och hamnade så småning om i Saintes Maries de la Mer som ligger i Camargue området, vilket gjorde att vi såg flamingos, vilda hästar och tjurar längs vägen. Saintes Maries de la Mer var en jättemysig liten hamnstad med fina gamla hus och mysiga gränder. Vi promenerade lite på stranden och strandpromenaden, åt svingod glass, kollade utsikt uppe på ett kyrktak, lunchade crépes, strosade runt i små butiker och åt våfflor i solen. Sen hoppade vi in i bilen och åkte vidare till en vinodling och handlade lite vin och sen åkte vi vidare till  La Grande Motte och kollade på de speciella vita husen och solnedgången. Nu har vi precis ätit pizza druckit vin. En himla fin dag!

vår fina lilla bil

vildhästar









trappan upp till kyrktaket var inte gjord för gamla och stora människor







lunchcrépes

hattprovning



flamingos

vinförsäljning



la grande motte




godnatt!

strosning

Efter frukosten tog vi en runda i stan. Vi hann me en liten promenad och någon timme på en uteservering innan Hanna skulle till sin sista(!) arbetsdag på IKEA. Jag, mamma och pappa fortsatte till det kända konstmuséet, Fabre och sedan en lunch på kyrktrappan innan det bar av till min match. Efter matchen åt vi revben på ett gammalt favoritställe. Imorn har vi hyrt en bil och då blir det ut på äventyr.






många många var ute på stan idag och i det fina vädret.



Matchen förresten, slutade 8-8 efter att dom haft ledningen med 6-2! Då blev det också klart att vi får möta Avignon i kvartsfinal, vilket är väldigt bra eftersom det är derby och bara en timme bort istället för 12 timmar som dom andra lagen! En match kvar av serien och vi blir 4a eller 5a.

1Gap2522214615956
2Caen2519244015865
3Bordeaux2316253411077
4Avignon25152832122106
5Montpellier2513573112592
6Cergy25124928127120
7Nice2596102488106
8Valence24111122389115
9Courbevoie247710218888
10Amneville2575131986125
11Reims257513198092
12Annecy256613186887
13Garges252320768150
14Viry251222468157



hej

grillat

Godförmiddag! Efter vi mött upp Mats och Kerstin igår kväll var vi och lämnade väskorna på hotellet och sen gick vi vidare till en jätte mysig resturang där vi åt stora grillspett, klyftpotatis och champinjonsås och grillat ankbröst med potatisgratäng och grillat äpple. Riktigt gott. Jag och John var uppe och handlade lite nybakat bröd i morse och bjöd sedan Mats och Kerstin på lite frukost här hemma i lägenheten. Nu ska vi ut i det helt underbara vädret som ser ut att hålla i sig. Det är sista dagen på jobbet för mig idag, börjar vid två och slutar halv tio, då springer jag bort till ishallen och hinner se sista perioden på Johns match, de möter Cergy ikväll. Spännande! Trevlig lördag på er!

mmm!


sådär ja

nu är vi nöjda med bloggdesignen, vad tycker ni om den? Tiden har sprungit iväg lite nu måste vi skynda skynda!

nästan sommar

Idag har vi haft den finaste dagen på hela det nya året. Alla var utomhus och njöt av värmen. Ångrade lite att man inte hade tagit med shorts till jobbet i morse. Livet är inte helt fel just nu. Vid två hade John tränat klart och jag jobbat klart så vi köpte med oss lite svenskt snacks från IKEA och tog en liten promenad vid Rives du Lez och sen gick vi bort till Place de l'Europe. Jag tog ett glas rosé och John tog en kall öl. En underbar eftermiddag. Nu är vi hemma och landar lite. Om en timme ska vi möta upp Johns föräldrar vid flygbussen! Trevlig fredag!










skatehund!

kameleonter

Blev en tidig lunch på Place de l'Europe med pastasallad och solande. Märkte hur trefärgat inlägget blev, vilket blir ganska kul om man tänker på hur otroligt väl vi smälter in i omgivningarna. Som vore det palnerat!




Ha d.

iväg

Bloggen får se ut som den gör idag, för vi sticker nämligen ut i det vackra vädret nu. Jag börjar jobba vid halv två och innan dess ska vi iväg på en liten utflykt och vi har med oss en god liten matsäck som vi slängt ihop innan frukosten. Glad torsdag!

uppsving?

vi tyckte bloggen såg lite vintrig ut. Vad tycker ni om det lite vårigare utseendet?

Uppdatering; Vi blir inte riktigt nöjda, bloggen är under bearbetning.

onsdag

Idag har vi njutit av solen och tagit kort. Glad onsdag!













armband


indiska, butik i Montpellier, kum kum, pandora och tre bruna som Mats och Kerstin köpte i London till mig.

kvällsmat

Så var ännu en dags arbetande slut. Bara tre dagar kvar nu, det har gått snabbt, är ledig i morgon sen blir det tre dagar i rad. På fredagkväll kommer Johns mamma Kerstin och pappa Mats hit och hälsar på oss, får hoppas att vi får toppen väder och det ser faktiskt ut så på väderleksrapporten. Ska bli väldigt kul!

John kom och mötte mig vid tramen efter jobbet också gick vi och handlade lite bröd, ägg och youghurt. Har precis smällt i oss riktig "kvälssmat". Jag älskar verkligen mackor och har alltid föredragit frukost framför middag och därför är jag svag för kvällsmat också. Det finns så många goda pålägg och bröd är så gott, fick till en hyfsad ikväll även om man saknar mycket mack-tillbehöv från Sverige.

gott!

kyrktrappan

Det fanns faktiskt en fördel med det inställda lärkarbesöket, jag fick en liten promenad i det fina vädret och kom upp bra i tid. Jag ringde och väckte John sen köpte jag baguette, juice, banan och nektarin också möttes vi vid kyrktrappan där vi åt lite frukost och satt och läste, efter nån timme hade vi stensmak i baken och gick till vårt ställe med lä och jädrans vad varmt det blev. Ännu en fin dag, helt enkelt. Nu sitter vi mätta och belåtna och ska strax ner och handla. Glad måndag!





det blev lite svettig om fötterna i kängor

avreaktion

Jag börjar bli lite trött på cheferna på kassaavdelningen på IKEA. Förra veckan när jag fick tiden för det här läkarbesöket så bestämdes det att en av cheferna skulle köra mig dit eftersom vi inte har tillgång till någon bil samt att det inte går några bussar dit så jag skulle vara på IKEA en kvart innan idag och bli körd till läkarundersökningen. Men när jag suttit där ett litet tag så kommer en ansvarig ut och säger att ingen kan köra mig och att de ringt och avbokat besöket, jag ska få en senare tid. Men detta är min sista vecka sa jag då, "ja men då blir det nog inget". Så det var bara att åka hem igen. trots att jag hade påpekat innan att det var sista veckan och ifrågasatt om det verkligen var nödvändigt eftersom jag inte kunde ta mig dit på egen hand.. samma som i lördags, det stod klart och tydligt på mitt schema att jag började 13.30 men när jag kom så klagade de över att jag var en halvtimme sen, har de gjort ändringar i schemat får de ju säga till eller visa mig var jag kan hitta det nya eller hur? Ska ta med mig schemat de gett mig i morgon så att de får se att jag kom i tid enligt det och kolla så att det inte är några nya ändringar.

Var bara tvungen att skriva av mig lite. Nu ska vi äta spagetti och köttfärssås, ska snart lägga upp lite bilder från vår måndag. Hej så länge!

läkarbesök

Jag sitter och äter frukost just nu, ska snart iväg till IKEA trots att jag är ledig idag. Ska nämligen på en obligatorisk läkarundersökning, där man ska konstatera om jag är fysiktkapabel till att arbeta. Jag tycker det är lite onödigt med tanke på att jag bara har en en-månads anställning och detta är min sista vecka. Men man får väl göra som de säger. Hoppas bara inte att de tar blodprov och sånt för det gillar jag inte alls. Nää nu blev det bråttom, vi hörs lite senare idag allihopa! Hoppas att ni får en fin måndag!


knoppar

 
vi stannade upp på vägen ner till vår lilla favvopark när vi fick syn på det här, ser ni vilka fina knoppar och blommor! Det luktade sol i luften och det blåste varmt, trodde vi hade klätt oss tunt men det blev en svettig promenad. Vår vår vår! Vi försökte ta slut på batteriet på kameran så det blev många bilder, men det gillar vi ju. Vi var några stycken i parken som satt och läste och njöt av solen. Det har varit en himla fin söndag och än är den inte slut. Vi ska nämligen fixa ihop lite lax med potatis och gräslöksås till middag och sen ska vi, precis som alla andra svenskar en söndagskväll, titta på   Beck! Glad söndag!
   P.S. Matchen som John spelade igår slutade 2-2 och John gjorde en assist! Det var förresten en kille på mitt jobb som ryckte tag i mig när jag jobbade och frågade om det var sant att min pojkvän spelade hockey, och det var ju självklart vem det var för han är ju den enda svensken i laget, också skulle jag hälsa honom att han var ett stort fan av Montpellier Vipers och att John var en riktigt bra hockeyspelare och att han tyckte John var skit grym. Kul!










stackars lilla hunden som fick hålla i sig för livet



ciao!

svaret på din fråga

Godmorgon! Härliga söndag är här. John kommer alldeles strax äntligen hem, känns som om han varit borta hur länge som helst. Han skulle köpa med lite nybakade frukostbullar på vägen så jag ska plocka fram lite pålägg nu och koka lite ägg så allt är klart för en riktig brakfrukost. Sen ska vi ut i det fina vädret! Har du ställt en fråga till oss på sistonde som du inte fått svar på? Voila!

Cissi om jazz:

Hej.
Jag bara undrar om du tar bort make up:en med något innan du rengör dig med clinigues tre stegs stystem? Och så vill jag passa på att säga att ni har den mysigaste bloggen :)
Trevlig kväll!
Hejsan Cissi! Jag använder steg nummer 1 som rengöring. Tack så mycket!

Julia om Glad fredag!:

lite små funderingar faktist, sätt en sådan pälsväst från zara. men mina funderingar är vad du har för storlek och hur lång du är, vore hjälpsamt med svar så vet jag kanske om en sådan skulle passa mig :) MVH
Hej Julia! I båda mina pälsvästa.r från ZARA fanns bara i storlek M (one size) och jag är 174 cm lång. Lycka till!

Karolina om hemma, påväg till hemma:

snygg stil båda två, Pratar du franska?

tack! Ja kanske inte helt perfekt men, ja.

bernt  om wook blev till pizza:

hvor er pizzeriaen? jeg og bor i montpellier, og jeg og vil ha pizza.

Pizzerian heter Le Valentino och ligger på parallelgatan till Rue Saint Guilhem mot Comedie hållet som heter Rue des balances. Längst ner i den lilla gränden. Hoppas du hittar dit för det var super gott!

Maja om en helt ledig torsdag:

är det wayfarer ifrån ray ban han har? grymma!

Fredde om en helt ledig torsdag:

Måste få veta vad John har för märke på sin solglasögon?!?!?! Dem ser helt perfekta ut!

solglasögonen kommer från ZARA.

Johanna om en helt ledig torsdag:

Hejsan! fin blogg ni har! vart kommer dina boots med wedge från? kram

Hejsan Johanna, de är från BATA.

Emelie Elisabeth om borttappad:

hanna! var kommer din jeansjacka ifrån? supersnygg! eller, det kanske är johns? just curious. :) kram!

Den är min:) Det är en Levis vintage. Köpte den i London förra våren på en secondhand butik i Covent Garden.

Anonym om rund under fötterna:

vilken storlek har du din skinnjacka i? :)

Storlek 36.

Sara om jazz:

åhh kan inte du ha en fråge stund, jag är så nyfiken , har tusen frågor till dig hanna!
Fråga på Sara!

Är det någon jag missat? Ställ den igen! Vi läser varenda kommentar och vi blir så glada varje dag av alla komplimanger och fina ord som ni överröser oss med, vi är smickrade! TACK!
Nähä nu ska jag försöka återskapa något i stil med brunchen på Johns födelsedag

fast riktigt så hungriga är vi nog inte.


cykelskrot

Sådär då var man hemma igen. Har ätit lite naturell yoghurt med nötter, russin och honung, väldigt gott! Cyklade hem från jobbet och det var rätt läskigt, har nämligen inga bromsar på den kassa cyklen. Den var dålig när jag köpte den men nu är den värdelös, kom hem snabbare utan att råka ut för någon olycka så det var ju bra.
    Har glömt gratta min kusin Josefin som fyllde år förra veckan, så grattis Josse lite i efterskott! Hoppas du hade en fin dag!
Ska hälla i mig en liter vatten nu, mitt huvud dunkar som bara den, det var helt sjukt mycket folk på IKEA idag, alla kassorna var öppna och hade en minst 20 meter lång kö, med skrikande barn och sura gubbar. Ett leende gör dock de flesta på gott humör!

jag och cykeln när den fortfarande fungerade, fin va?

jazz

Vi hade en jätte mysig kväll igår på det lilla, lilla caféet som var fullproppat med en massa härliga människor i blandade åldrar och olika nationaliteter. Gubben som sjöng jazz var en härlig 80-åring som kom från Chicago och han hade en riktig jazz-stämma. Vi åt kanellbullar och drack cider och öl. Vid halv tio promenerade vi hem och några timmar senare stack John iväg till ishallen och lagets buss. De ska nämligen möta ett lag fårn norra Frankrike idag och därför är han inte hemma igen förräns i morgon. Och jag ska alldeles strax iväg till jobbet, det är så fint väder ute så jag tänkte ge mig av lite tidigare och njuta lite av solen. Trevlig lördag på er gott folk!




jazzgubben

och hans minst lika gamla pianokompanion.


hemma, påväg till hemma

Jag lyckades komma i god tid till jobbet trots att jag missade båda tramen precis och trots att det blåser storm. Det var första gången som jag öppnade och det var väldigt skönt att städa i ordning kassorna och i lugn och ro och ta några tidiga kunder en i taget, annars kastar man sig ofta in i en kassa med 30-meters kö. Hade många icke-franska kunder idag, bland annat engelsmän, tyskar, en dansk och en norsk. Hon som äger hemma handlade också i min kassa och berättade om en oseriös minikonsert som en 80-årig gubbe skulle ha på hennes fik ikväll vid sju.

Jag slutade vid två, John hade slutat träna vid halv två och kom till IKEA för att ta en korv och möta upp mig. I kön träffade han Tove, som läste på ILA samtidigt som oss, och hennes universitetskompis så vi stod och pratade med dem ett tag och sen hade vi följe till tramen. Kollade lite skor i gränderna, men det blev inte mycket med det. Blåste så kallt att vi gick hem rätt snabbt. Nu ska vi äta lite mat snabbt, micro pizza med färsk roccula wannabe denna, och sen ska vi ner till hemma.




herr francois!


Glad fredag!

Har lite bråttom iväg till jobbet men ville bara önska alla er fina läsare en trevlig fredag! Hoppas ni får en fin dag! Nu måste jag sticka. Hejsvej!

check!

vi har precis bokat bed and breakfast och hotel i verona respektive venedig, det är ju helt fantastiskt! Därför ska vi nu fira med en microkladdkaka (eftersom vi olyckligtvis inte har någon ugn) och lite antikrundan!

en helt ledig torsdag

Det har varit en fin dag idag, lite kallt i och med vinden så vi satsade på stammis-stället med garanterat lä och det blev rätt svettigt. Skön skönt. Vid två stack jag iväg för att prata med en på min franska bank, blir lite krångligt med kontot eftersom IKEA lönen antagligen kommer in där efter att vi åkt iväg men det var inte några problem med det. Sen gick vi till subway och åt en liten sub. Där blåste vinden på rätt rejält och sen blev det molnigt precis lagom tills vi tänkte varndra hemmåt. Nu ska vi laga mat!





härliga tider


vilken bitch-min jag gav bilen som tutade, trodde inte jag var nått vidare bra på den men där ser man.

ciao!


sällskapsresan

Nu är vi hemma igen, var inte så sugna på att ställa oss och laga mat halv elva, men var rätt hungriga så vi tog en sväng inom McDonalds och fasiken vad gott det var, det var längesen en big mac smakade så gott. Nu har vi en helledig torsdag framför oss utan varken jobb eller träning och det ska vi fira med att kolla på sällskapsresan och äta lite godis som blivit över. Sov så gott!
http://johannajois.blogg.se/images/2008/2sallskapsresan_11838633.jpg

picknick

Godmorgon kära läsare! Igår kväll fixade vi pastasallad i fall solen skulle skina lika fint som igår och hade tänkt ta oss ut på en mini-utflykt innan jag började jobba vid ett-tiden. Men idag syns ingen sol bara en massa moln. Men vi har ju en färdig lunch och det är ju inte helt fel.
   Vi ska nog mysa lite innomhus med en film och innomhuspicknick innan det är dags för mig att sticka. På ett sätt är det lite skönt att det är kasst väder idag, blir så mycket lättare att åka till jobbet då. Nu ska jag väcka John som ligger här brevid och sover.
   Kommer ihåg att jag lovat både en Montpellier och en london-special så en av dem tänkte jag ta tag i i dag om jag inte är för trött.  Ha en trevlig onsdag!

en perfekt picknick på stranden i september

borttappad

Här sitter jag mätt och glad. Vi har ätit vår favoriträtt idag, kyckling filér med soltorkade tomater, bladspenat och tagiatelli. John stack iväg till ett andra träningspass för en liten stund sen. Jag var ju ute och sprang i förmiddags och vilken energi jag fick av den blåa himlen jag spang där och log. Det är så fint med en alldelse blå himmel, det är nog det bästa som finns, alla problem flyter iväg och allt känns härligt och bra.

När jag kom hem hade jag lite bråttom eftersom jag skulle träffa John efter hans träning, men när jag hoppade ut ur duschen så ringde John och berättade att han blivit av med sin plånbok, så vi fick ringa och spärra både svenska och franska kortet, och John var borta och hörde med ett kontor som har hand om upphittade saker. Så det var lite tråkigt, allt är spärrat i alla fall och tramkortet var det inte så många dagar kvar på, körkortet är kanske lite krångligare. 

Sen, när vi inte kunde göra mycket mer sprang vi iväg ner till stan och satte oss i solen, sen gick vi och tog en glass för att muntra upp oss lite. Kändes vårigt. Sen gick vi bort till vår märklare för att säga upp lägenheten. Kändes konstigt, vi har ju ändå bott här ett tag nu. Men spännande! Tack för alla fina tips men vi vill ha fler!









ciao!

alldeles strax

vet inte vad som händer men jag har suttit här nu i över en och en halv timme och försökt ladda upp bilder men det är hur segt som helst. Men om en liten stund kommer alltså dagens bilder, ni får även veta lite om en tråkig sak som hänt idag. Alldeles strax alltså..

sol!

Glad tisdag! min dröm gick i uppfyllelse, det är klarblå himmel och inte ett endaste moln, får hoppas att det håller hela dagen. Vi har kollat och pratat om hösten lite i morse, kollat utbildningar osv, men det är svårt. Nu är John iväg på träning och jag ska ut och springa i det fina vädret. Som solen håller sig framme hela dagen blir det nog något i den här stilen lite senare;

nu skuttar jag iväg, ha det så bra så länge!

hektisk måndag

kom hem från jobbet för en liten stund sen, träffade John lite på vägen hem och sedan stack han iväg på träning. Har varit väldigt stressigt idag på jobbet, en himla massa folk och apparater som pajade.Jag är lite sådär zoombie-trött, ni vet när man bara stirrar rakt ut i luften. Men nu är det klart för idag och imorgon är jag ledig! Har precis ätit naturell youghurt med valnötter, russin och honung. Gott! Jag hoppas på att vädret ska vara på min sida imorgon för i helgen var det ju rätt kasst. Tänk om det kunde bli som det var i fredags.

och tack så mycket för alla tips inför vår tuggluff, men vi vill jätte gärna ha fler så bara ös på!

Blev ingen rolig bloggdag idag precis men ni förstår säkert, blir bättre i morgon! Kram på er och trevlig kväll!

vår vår

Vi har ju varit lite hemliga med våra planer för våren men nu är en stor del bokat och därför tänkte vi berätta lite om våra planer för er!

I slutet av april packar vi ihop och lämnar vårt fina Montpellier. Men vi ska inte hem direkt utan vi hoppar på tåget. Första stoppet blir i Paris, sen bär det vidare till Rom, Florence, Verona, Venedig, Ljubliana och sen tar vi en vecka på den kroatiska kusten med sol och bad, sen upp till Budapest och sen blir det hem till Sverige. Det kommer bli så himla bra och ni får följa med! 

Än har vi bara bokat Paris och Rom, är det något vi missar? Hur många dagar bör man vara i Rom? Har ni några förslag på städer vi borde utforska eller kanske någon speciellt litet fik som måste besökas? Kom med allt ni har och hjälp oss lite med vår planering!


Paris, Hvar och Rom. Bilder från google.se


el Taco!

Vi har varit iväg och tvättat en massa på ett tvätteri med wifi och kollat info och priser m.m. Ni ska snart få veta om våra vår-planer men först ska vi fixa ihop en riktigt god tacos middag, har redan smakat på några tacochips, ska bli himla gott!

jag hade min lilla ryggsäck idag!




ciao!

sovmorgon

Godmorgon! Jag vaknade vid nio och har läst min bok sen dess, nu är den uläst och slutet var fint. John har legat och slumrat brevid men nu är även hann vaken. Ska äta IKEA-tunnbröd till frukost. Har drömt om frallor, leverpastej, prickikorv och fil men det får vänta ett tag till. Vädret är super men maten är sådär. Fast i dag är vädret sådär också. Det regnar och är allmänt grått, det gör inte så mycket för vi har lite som ska bokas och fixat, tänkte berätta mer om våra planer för våren i ett inlägg lite senare idag. Ska bli så kul!

Alla frågor och svar hittar ni nu under kategorier och frågor och svar och var jeansen och skorna och alla andra kläder kommer ifrån hittar ni under kategorier och outfits-hanna och outfits-john.

Jeansen i inlägget kvarteret är ett gamalt par från acne som slaktats och sytts ihop, sandpapprats och sytts in. Ryggsäcken är secondhand.

Ledsen om det är någon fråga som vi glömt besvara, ställ den igen i så fall! Nu kurrar magen förfullt måste få i mig lite frukost nu. Glad söndag på er! Vi hörs lite senare!


RSS 2.0