sightseeing

Johan tog med oss ut i morse för att se Lyon. En vacker stad. Vi åkte metero och kabin upp till en gammal katedral med vacker utsikt.  Nu är vi helt slut i benen och lägenheten städas för fullt av alla killar medan jag sitter och fixar med bloggen. Jag hade ingen aning om vad jag skulle ha på mig ikväll eftersom anceklänningen inte fick plats i resväskan. Men hittade ett hm med hm trend så nu är kvällen räddad.
 
yes

Parishjulet på röda torget


det är skönt att vara tillbaka i Frankrike igen





gamla stan

crépe



katedralen

innuti




Nu blir det fest!


GOTT NYTT ÅR!

igårnatt i Lyon

vi hann med en utgång när kommit fram, känns lite i benen idag men det får vi stunta i för nu ska vi in till stan och se Lyon. Sen blir det hem och göra iordning här i Johans lägenhet för vi blir 15 pers ikväll och vi ska stå för huvudrätten.


Johan och John

Erik, Fredrik och Johan



ciao!


frankrike igen

igår eftermiddag lyfte vi från ett mycket vintrigt landevetter mot en vår i frankrike. är nu i lyon hos Johan där vi ska fira nyår. Är ont om tid och internet är segt men vi ska uppdatera så mycket vi kan.



varberg

John packar för fullt och jag hjälper till. Jag fick inte plats med acneklänningen så nu vet jag helt plötsligt inte alls vad jag ska ha på mig på nyår som är i morgon. Får se hur det löser sig. Känns konstigt att sticka härifrån som om vi flyttar igen för även om tiden har gått fort så känns det endå som om vi varit hemma länge. Man vänjer sig så snabbt.





våra nya jag


jag blev lite mörkare och klippte upp det lite

ida la i ljusa slingor och klippte upp det

Nu ska jag packa lite, jag åker med tåget till Varberg klockan 8 imorgonbitti och vid femtiden sitter vi på planet till Lyon där vi ska fira nyår! Vi ska bo hos en kompis som spelar hockey där och det ska bli riktigt roligt. Nu ska vi äta jättepannkaka.

ny frilla?

Jag är trött på min utväxt och platta hår så därför ska jag och Ida iväg och fixa våra hår idag. Kanske blir det någon av dessa frisyrer?






prova själv här, det är jätteroligt.

min mössa




vi såg Yes Man och den var riktigt bra! Nu blir det triller!

en massa nytt

det har blivit en del nytt efter Malmö, julafton och göteborg, får se hur det går med packningen hem. Men garderoben känns roligare än på länge och jag är supernöjd med allt som nu är mitt. Här är några av mina julklappar

röd-aprikos tröja från John, vita tygskor ftån Markus, väska från John, skor från mamma och pappa, pälsmössa från Gunvor och fam Sandsjö, rengöringskit från clinique från Ida, handskar från Mats och Kerstin, armband från John.

och det här hittade jag i Malmö, jacka secondhand och nyårsörhängen från hm trend
och igår i Göteborg fick jag med mig en massa från weekday. Ett svart och ett vitt linne från Cheap Monday och ett par klorblekta jeans från Bikbok

grå oversizad kavaj från weekday och svart tröjklänning från weekday

grå tee från weekday, strumpbyxor från åhléns, randig tröjklänning från hm, blå tee åhléns (49 kr!)

Nu ska jag och min kära familj ut på promenad och sen blir det bio och godis! Trevlig söndag!

Götet

Har haft en heldag i Göteborg med min syster Ida, John och hans bror Markus. Kom hem för en timme sen och är helt slut. Jag handlade upp shoppingpengen jag hade fått i julklapp och vi hittade alla en massa fint men det tog hårt på krafterna man fick knyffa sig fram vart man än gick. Åt fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisesås på lunchen och fikade på ett mysigt ställe när affärerna stängt. Tänkte att jag skulle dra på mig klackarna och ut och dansa men helt plötsligt var klockan 23 och jag är helt slut. Sparar krafterna till nyår istället.
Jag fick en massa julklappar idag också. Av John fick jag en fin chanel-inspirerad väska, en aprikosröd tröja och armband, Markus hade fixat vita tygskor i London också fick jag ett rengöringskit av Mats och Kerstin. John fick ett par klarblåa converse och en randig tröja från Weekday av mig.
Och vet ni vad? Jag har fått en helt underbar pälsmössa! Jag hade önskat mig pläsmössan från Lindex och både min och Johns familj har flängt runt som galningar men den är nog slut i hela landet också kom Johns farmor på att hon hade en uppe på vinden som hon inte använde också fick jag den! Den sitter helt perfekt och jag är stormförtjust! Tack snälla farmor Gunvor och familjen Sandsjö!

ser ni så mycket folk det var?


det var skönt att få träffa John igen

lägger upp bilder på fynden i morgon



jag ser lite mesig ut men mössan är super.

mot göteborg

8.15 i morgonbitti sätter jag och Ida oss på tåget mot Göteborg, John och Markus hoppar på i Varberg och sen väntar en lång shoppingdag. Har längtar efter detta sen det bestämdes i november. Nu ska vi testa mitt spel som jag fick i julklapp. Fick en massa fint igår bland annat en stor peng som jag ska sätta sprätt på imorgon, morgontofflor, primer från clanines, i.d. bare minerals borste, rengöring från Clinique, röda mockahandskar, torsor och strumpor och massa mer. Imorgon får jag julklappar från John. Ciao ciao!

juldagen

Igår blev det party. Riktigt rolig afton. Klänningen satt där den skulle, vet inte om jag kanske tar den på nyår, får se hur många kilo det blir över i resväskan. Nu ska jag hoppa in i duschen och starta dagen.

iväntan på taxi, jag ska försöka sno med mig idas paljetttights när jag sticker för dom är så himla snygga

Emma var festfixare


taadaa!

sen blev det nattklubb och dans.

Expressen FREDAG

Pappa kom hem med Expressen FREDAG precis, kolla vad jag hittade där! Tack tomten! (och Elin)


Jul

Igår var jag ju jultomte, idag är det julafton här i vårt hus. Hoppas er julafton var mysig och att ni får en mysig juldag!

god jul!

God Jul

önskar Hanna och John

en fika på stan

Idag har jag haft en väldigt mysig dag, har fikat hela dagen. Åkte ner till stan vid halv tolv för att fixa en sistaminuten-julklapp, en timme senare mötte jag upp Anna och Anna. Efter en stund kom Ida och satte sig sen satt vi där och pratade tills klockan blev lite över fyra. Nu är köttbullarna klara, har tre packet som ska packas in sen är jag redo för julafton.

Fast jag ska inte fira julafton imorgon. Min pappa är brandman och ska jobba dygn och vi ska därför fira vår julafton den 25, precis som om vi vore amerikanare eller fransmän. Morgondagen kommer bli toppen i alla fall, ska till brandstationen på julbord med alla andra brandmansfamiljer och sen ska jag vara tomte till en grannfamilj som ringde idag och hade lite kris. Det ska bli kul hoppas jag, bara de inte rycker i skägget och avslöjar mig. God Jul på er!






hanna och anna

anna och ida


köttbullar

kom precis hem från en heldag på stan, ska sätta igång med kötbullar nu. Dagens bilder lägger jag upp lite senare under kvällen! Hej så länge!

blomma


Godmorgon! Idag skiner solen och det ligger frost på taken (hade varit mysigare med snö, men frost är rätt mysigt det med) ska ner till stan och fixa det sista. Spinger ju runt den 23 i alla fall. Men men. Sen blir det fika med Anna och Li. Nu sitter John på en buss. Ikväll spelar de match och imorgon bitti åker han montpellier-paris paris-berlin berlin-göteborg och vid ett är han hemma i Varberg. Jag håller tummarna för att allt klaffar. Nää nu blev det bråttom. Ciao!

Fick föresten den här fina blomparfymen från Emma igår som hon köpt på Victorias Secret. Kul flaska och ljuvlig doft.

julvärme

Idag har det varit riktigt skönt väder nere i Frankrike. Dagen startade med att jag och två till i laget var på en internet- och kabel-TV företag där dom skulle lansera en ny kanal där dom sänder NHL-hockey. Vi skulle sitta där en timme och vara lite ansiktet utåt för hockeyn. Men det var bara det att ingen kom, ingen förutom ett par med sina vanliga ärenden, men ingen av hockeyändamålet. Så efter en timme gick vi utan en enda besökare. Mest pinsamt var det nog för dom själva som försökte anordnade ett litet jippo kring sin nya kanal, vi tyckte mest det var kul! Hockeyn är väl inte så Frankrike helt enkelt. Efter tog jag en vända på stan där jag fick ta av mig jacka och halsduk och var allt för svettig i mina kängor. Det var minst 15 grader.

Tyvärr åkte kameran upp för sent och jag hann bara med skymningen!

Imorgon blir det match och tidigt julaftonsmorgon lyfter jag mot Sverige, kallt men himla roligt!

Måndag i Malmö

8.45 gick tåget och väl på åt vi en riktig brakfrukost, sen gick det snabbt fanns så fina affärer överallt. Tittade in i en helt underbar liten secondhandaffär där allt var fint sorterat, fräscht och snyggt. Precis brevid låg en jätte mysigt fik där vi lunchade. Fick handlat alla julklappar, utom en som jag får fixa i morgon, och fyra julklappar till mig själv =). Nu ska jag mysa nere vid granen med julmusik och julklappsinslagning. Trevlig måndag på er!  

godmorgon!

emma hade med lussebullar(!) och pepparkaksdeg

en massa fint på HM, men på lördag blir det Göteborg och rea.




det var blå himmel och plusgrader men det blåste så in i

weekdays provrum känns som spegelhuset på Liseberg

paket i träden


en himla god lunch

ett av mina köp var det här fina armbandet från indiska


imorgon är det bara en dag kvar till julafton!

malmö

Jag drar till malmö nu. Blir sista julklappsshoppningen med Emma, frukost på tåget och heldag. Ses ikväll!

julpackning

Jag har äntligen börjat packa inför julen. På morgonen den 24 lyfter jag mot paris vidare till berlin för att komma till göteborg 13.10 men eftersom jag spelar match den 23 kommer jag hem mitt i natten och få ta en taxi direkt till flygplatsen och får därför börja packa redan nu. det kommer bli en sömnlös 23 december och kommer komma trött hem till julmat och firande!

packning

igår efter matchen var jag ute med laget, det var jag och massa franska par men, det var kul ändå

seb, yann å jag

slappesöndag

Det har varit en riktig slappesöndag tillsammans med syrran. Skönt. Nu kolla jag, mamma och Ida på Heartbreak Hotel, riktigt rolig faktiskt.

var och handlade lite godis innan

idas skinnjacka hittar man på ONLY, riktigt fin.

John och Hanna

Vi har ju slagit besöksrekord många gånger nu och har kommit upp i ett stort antal nya läsare. Så för Josefin och alla ni andra som inte känner oss och är lite nyfikna på vilka vi är;

Vi är båda 20 år, John kommer från Varberg och jag kommer från Ängelholm. Efter att John gått två år på gymnasie i Göteborg för att spela i Frölunda flyttade han ner till Ängelholm för att spela i Rögle och gå sista året i Ängelholm. Vi träffades ute men när det var dags att gå hem stack jag iväg snabbt. Men sen kanske en månad senare satt jag på körskolan och plötsligt kom det in en kille som jag kände igen så himla mycket. Ni vet när man känner igen en person men inte kan placera den någonstans. Så jag satt och försökte komma på var han jobbade, var jag kände igen honom från. Efter fem minuter kom jag på det, det var ju killen jag bara hade lämnat. Men jag hade inte sett att han var så snygg då. Sen blev det promenader, parmiddag, pulkaåkning och en massa massa annat. I januari har vi varit tillsammans i två år. 

Vi tog studenten i juni -07 och har därefter jobbat för att spara ihop pengar för att kunna flytta till Frankrike. Vi bor i Montpellier i en jätte mysig lägenhet. John spelar hockey i Montpellier Vipers och under hösten har vi båda pluggat franska på en språkskola. Nu letar vi jobb för fullt.

balen

studenten

turkiet

the hives i london

london

london

montpellier

montpellier.

julbord

Mätt och trött, men jag tog lite bilder idag och här är dem

mamma, pappa och Ida


mamma och pappa tog en sväng om efter maten

min kära farmor Siv

vissa tycker vi är lika andra ser inte att vi är syskon. Vad tycker ni?
Godnatt!

ny brandbil

Vi tittade förbi pappas jobb och jag fick kika på den nya brandbilen dom precis fått. Blir som ett litet barn där inne allt är så stort och klart, bildörrarna står öppna och kläderna är det bara att hoppa i. Sen åkte vi ner till stan för fika, var på ett jätte mysigt nyöppnat café och jag åt en himlans god lussesnäcka. Nu blir det lugnt och sen blir det julbord. John ska spela match ikväll, hoppas det går bra och att dom vinner! Ciao ciao!




utekväll med emma

Mötte upp Emma på torstens. Hon flyttade till USA i augusti förra året och kom hem en vecka efter att jag flyttade till Frankrike så vi hade inte setts på ett och ett halvt år när vi sågs igår. Men det kändes precis som vanligt och vi hade väldigt trevligt, sen gick vi hem till Linnea där vi satt ett härligt tjejgäng och drack vin. Det enda negativa var att det fanns en katt i lägenheten och jag är sjukt rädd för katter, vet inte hur denna fobi har uppstått och det är jätte löjligt det vet jag men jag är fruktansvärt rädd. Får fösöka bota den på något sätt för det är nästan pinsamt när katter kommer nära och jag är på väg att börja gråta. Nu ska jag och pappa ner till stan för en fika. Trevlig lördag!

båda torsdagens fynd fick följa med ut

emma

jag tog på mig den stora varma jackan, det är ju askallt här. Och acneskorna som tyvärr var extremt svåra att gå i, trots att de passar bra och att jag lagt i två sulor och en siliconkudde där bak så glappar dem. Får se hur jag löser det, för snygga är dom.

fotont

Kom precis hem från farmor och farfar där det bjöds på hembakad fika, dom är alltid lika roliga. Ska dit imorgon kväll på julbord och det är alltid lika gott, blir ju dessutom mitt första julbord för detta året och då är det alltid lika gott. Jag hittade ett par skor i mitt rum idag, whyred, fick dem i somras men tyckte dom var lite för obekväma för att få följa med till france men dom är ju riktigt snygga så därför har jag bestämt mig för att använda dem mycket och töja ut dem. Hade dom på mig idag och har lite ont i fötterna nu, får vila dem lite för ikväll blir det nog acneklackarna och utgång. Nu kallar Ida kulorna ska hängas i granen. Trevlig fredag på er, speciellt på dig John!

fina men onda

det är ingen bitchpose, hon var bara inte med på att bli fotad

jag och min syster

Har spenderat hela förmiddagen med min syster, har verkligen saknat henne. Har precis ätit varma mackor och nu ska vi hälsa på farmor och farfar och sen ska vi ner i stan. När vi kommer hem ska vi klä granen, det ska bli kul och mysigt.

En dag i Helsingborg

Idag har jag ju som sagt varit i Helsingborg. Det var jätte kul att äntligen få träffa Melanie och vi hade mycket att berätta för varandra. Först fikade vi på Espresso House (lärde mig idag att det heter espresso och inte eXpresso) varma scones var himla gott, jag hade nämligen tagit på mig min tunna skinnjacka och det blåste riktigt kallt. Sen shoppade vi lite hittade två saker som jag letat efter och suktat efter länge. Ett par lacktights och ett halsband med massor av kedjor, ska lägga upp bilder på det lite senare. Sen körde vi hem till mig där mamma hade fixat julskinkan och då äter vi alltid julskinka med potatismos, jätte god liten tradition vi har. Pappa har satt in granen och imorgon blir det pyntning! Julstämningen är på topp. Tack för en himlans trevlig dag Melanie! 
 
scones på eXpresso house, =)


godmorgon

Sverige. Jag har knappt kunnat andas inatt. Just nu känns det som om mitt huvud väger 50 kg. Jag tror kanske jag håller på att bli sjuk, men förhoppningsvis stannar det vid förkylning. Nu ska jag rensa igenom alla kläder som jag lämnade hemma när vi flyttade, fick ju knappt plats med något i handbagaget så jag måste ha något att ha på mig. Vid 11 tiden sticker jag med tåget till Helsingborg och Melanie. Ha en trevlig torsdag!

Jag och Melanie i somras

Acne-vinsten!

Herregud, skulle gå och lägga mig men kom på att jag inte kollat på varken skorna eller klänningen. Klänningen väger hur mycket som helst, mamma har sagt att den var jätte tung men jag ljuger nog inte om jag säger att den väger över tre kilo. Sjukt snygg i alla fall med massa olika tyger. Tänkte ha den på nyår men vikten är ju ett minus, ja får se. Och skorna...helt fantastiskt fina jag är så himla glad för den här vinsten fattar det knappt fortfarande. Visst är dom fina?! Ska spegla fötterna ett litet tag, sen, ska jag sova.

snygga som tusan!

otur i shopping

Sverige. Blev inte mycket shoppat på väla, ha kollat på nätet i frankrike men sen när man kommer hit är allt slut. Inga julklappar blev det heller. Min syster Ida däremot fyndade en skinnjacka. Vi har precis ätit familjepizza. Det var hemskt gott, har ju inte ätit det sen i somras, gillar inte pizzorna i frankrike bara med en massa olika ostar.

John är på julfest med laget ikväll, hoppas han har det roligt han kanske lägger upp några bilder här i morgon? Jag ska själv snart gå och lägga mig i mitt gamla rum, var helt yr imorse när jag vaknade trodde jag var i Montpellier så allt blev fel men efter några sekunder kom jag på vart jag var. Sov så gott allihop! Imorgon sticker jag till Helsingborg för att träffa min kära vän Melanie, vi ska strosa runt i stan och ha det trevligt, får se om jag har bättre shoppinglycka där.

hittade denna svartvita leopardsjal i en fransk butik för 3,50 euro! bra fynd!

Ida har ett par jätte snygga Mcboots från dinsko

godnatt!

dans vid disken

Sverige: Jag har varit och handlat mat till julbordet och ätit en massa gott idag. Jag och Ida har precis fixat i köket och dansat framför diskmaskinen till den här låten. Nu ska vi snart ut och gå och sen ska vi leta lite julklappar.

ida och mamma drog isönder mina stumpbyxor

trevlig eftermiddag!


på svensk mark

är lite snurrig, har rest exakt hela dagen. Men nu är jag alltså äntligen hemma! Har ätit både lussebullar och potatisgratäng och känner att sängen kallar. Så jag slänger bara upp dagens bilder snabbt, blir bättre bloggning i morgon.


jag hade 10 plagg på mig


lite skitigt men fint med solnedgång ovanför molnen 

fick en timme över på centralstationen då jag passade på att kolla lite kläder fick ge upp när jag svettades ihjäl.
Godnatt!

Kvar i Montpellier

John i Montpellier: I morse for Hanna hem till Sverige! Vi tog en flygbuss klockan 07.55. Hanna för att flyga hem till Sverige och jag för att säga adjö. Med ett 10-kilos handbaggage och halva garderoben på sig lyfte hon mot Frankfurt. Och just nu är hon i luften någonstans mellan Frankfurt och Göteborg och jag sitter hemma efter en dag med träning, julklappsärenden och IKEA-mat. Jag hade ett ärende till en sportaffär som en ligger en bit bortanför min ishall som har IKEA som granne. Och går man förbi IKEA är det omöjligt att inte slinka inom och köpa den simpla men ack så goda och billiga snabbmaten! Tyvärr saknas bilder från dagen på denna annars bildprydda blogg. Anledningen är att bilderna som tagits är i Hannas kamera som även den är i luften någonstans mellan Tyskland och Sverige och jag glömde min kamera denna tidiga morgon. Men håll ut, bilderna kommer!

för lite plats

Jag får inte plats med meri min väska nu. Varför tog jag bara ett handbagage? Jag behöver ha med mig mer, får väl ta på mig alla kläder ja vill ha med, kanske bra när jag väl är framme i Sverige men blir lite väl varmt här. Känns som om jag glömt en massa viktiga saker också, får kolla igenom allt en gång till. Okej nu ska jag fortsätta.

sista dagen

imorgon sticker jag hem till sverige för julvisit men John stannar kvar ända till den 24, han har nämligen match den 23 och flyger hem tidigt den 24. Så från och med i morgon blir det blogg från två håll, Sverige och Frankrike. Nu ska vi packa och slå in paket.
 





hemma för en snabb lunch

vi har varit runt och letat våg och hittade till slut en. Jag ska ju flyga till sverige i morgon och eftersom det verkar vara vansinnigt noga med vikten så måste jag ju veta hur mycket jag kan packa. Har ju bara handbagage så det är jätte svårt att packa. Nu ska vi äta lite snabbt sen ska vi ner till stan för de sista julklapparna.

vi ses ikväll! P.S Emma, måndag blir super! D.S

vår minijulafton

nu är vi mätta och glada, har haft en riktigt mysig minijulafton. Hoppas ni har haft en mysig tjedje advent, nu ska vi kolla love actually!

vi gjorde varsin apelsin med nejlikor

satte glasyr på pepparkakor

rullade köttbullar

våra apelsiner, vår julmat och lilla granen i bakgrunden

jag fick en morgonrock

och John fick en skjorta. Nu blir det skumtomtar, julmust och film!

minijulafton

vi firar en liten extra julafton tillsammans idag eftersom vi på riktiga julafton är hos våra familjer, har haft en mysig morgon och förmiddag, nu ska vi fixa nya apelsiner med nejlikor, spritsa pepparkakor och baka julgodis. Ikväll blir det julbord och lite minipresentöppning. Vi lägger upp bilderna vi tagit under dagen ikväll. God Jul!

hemmagjord gran

Jag har gjort en julgran av grön pappersduk, röda servetter och post-it lapp och satte pensionärsvagnen som stomme. Med 2 euro-slingan, som vi innan hade runt spegeln och dörrmattan som julgransmatta, blev det riktigt fint. Tänk vad enkelt det kan vara! Jag fick sån pyssellust som man ibland kan få också komjag på att eftersom jag och John ska fira en liten minijulafton imorgon så passar det ju super med en gran. Visst blev den fin?

Lucia

Jag väckte John sju i morse med luciatåg, lussebullar och pepparkakor också tittade vi på luciatåget på svt.se. Sen somnade vi om igen. Vid elva gick vi ner till stan där John skulle ta tramen till hallen eftersom dom ska iväg till Nice idag och spela match, håller tummarna för att de vinner. Sen gick jag runt lite i stan och letade julklappar, det var det fler som gjorde kan jag säga. Men nu är jag hemma, ska sätta igång lite julmusik och sen ska jag julpyssla lite. Trevlig lördag på er och glad lucia!

fint va? lite lakan, presentband och hemskt julpynt, men det är ju tanken som räknas



ny frilla

Idag har John införskaffat ny frisyr, han blev skitsnygg. Längst ner finns en bild på hur resultatet blev. Vi var ju och kollade om "Les grandes personnes" (med Björn Gustavsson) fanns på någon bio här men eftersom den hade premiär i november hade de tyvärr slutat visa den på alla tre biograferna inne i stan så vi får hyra den när den kommer ut på DVD istället. Här är trailern om ni är nyfikna. Och det var inte någon annan film som lockade speciellt mycket, så ingen bio ikväll får se om vi dra ner till stan för ett glas vin eller om vi stannar hemma med uno och film.
Tack Malin!

skuggor

den gamla frisyren

precis efter det här fotot sparkade jag bak foten för nästan foto, men samtidgt kom en tant runt hörnan och snubblade såklart över mitt fälleben. Hon blev jätte arg och jag kunde inte låta bli att skratta men sen när hon vände sig om började hon också skratta. Hon klarade sig bra, som tur är.



vi hittade en jätte mysig och modern frisörsalong. Det är sjukt billigt att klippa sig här, John betalade 19 euro.
Och då var detta en av de dyrare salongerna finns vissa som tar 10 men då vet man ju inte riktigt hur det blir.

Så här snyggt blev det, kanske en dålig bild men längden är sparad uppe på huvudet men kortare på sidorna

så här ser det ut från sidan

sen blev det utskrivning och livebloggning, nu ska jag hjälpa till med maten, det blir kycklingfilé, stekt potatis och bearnaisesås, gott!

livebloggning

vi sitter nu pa ett internetcafè och har printat ut boardingpassen och  hade lite tid over. Vi ska nu till bion och kolla om de borjat visa den fransk-svenska filmen med bjorn gustavsson. Vi har tagit fina bilder i solen som vi lagger upp sa fort vi kommer hem, ses da!

gårdagens köp

det blev mest julklappar köpta igår men jag fick köpt ett grönblått sammetsband med en liten rosette till mig själv som jag ska bära på det här viset

(fast jag tänker borsta håret först) fin liten sak som kan lyfta en outfit, har blivit lite kär i sammet dessutom. Nu ska jag fixa håret medan John fixar lunch sen ska vi ner till stan, blir nog lite solnjutning innan klippningen för vädret är på topp idag. Ciao!

godmorgon

vi har precis vaknat och kollat på dagens avsnitt av adventskalendern. Satte klockan på 8.00 men på något konstigt vis lyckades jag snoza i en och en halv timme, hur kan man somna om så många gånger? Jag checkade in online igår, allt gick bra förutom att man själv i sista delen ska skriva ut sitt boardingpass så får ner till ett internet café och fixa det idag, får snart börja välja ut packning också, har bara handbagage med mig hem, men det ska nog gå, dels har jag kläder hemma men sen är det mycket som jag behöver och vill shoppa. Jaja det blir nog bra med det.

Fredag idag alltså. Känns alltid härligt med fredag. Vid halv tolv blir det träning och sen ska vi ner till stan där John kanske ska klippa sig också ska vi ju skriva ut de där boardingpassen och resten av dagen är inte planerad, vi får se vad som faller oss in. Ha en härlig fredag!

Avignon

I morse sprang vi iväg till stationen (eftersom vi båda är extrema tidsoptimister), det var lite folk på tåget och fick en hel kupé för oss själva. Väl framme i Avignon shoppade vi, kollade in slottet där påven bodde på 1600-talet(?) stort var det och trädgården hade en helt fantastisk utsikt, synd det blåste iskalla vindar bara det var svårt att hålla koll på mössa och halsduk, och ni kan tro att jag frös med mina tunna strumpbyxor. Men trots det iskalla vädret har vi haft en väldigt mysig och rolig dag! Avignon var fint, men på sommaren är det nog underbart.

vår fina kupé

shopping


en liten mysig julmarknad på torget

praktiskt och smakfullt

påve-slottet


utsikten från trädgården


den gammla halv-bron




ser ni berget? Det tog ett tag innan jag märkte det, känns så overkligt för en skånetjej att vara då nära berg, det är en mäktig känsla faktiskt


det var gott med både mat, värme och sittplats på McDo, som man säger här i france.
Nu ska jag slå in några paketer och sen ska jag överraska John med lax, tagatelli och örtsås när han kommer hem från träningen.

vår onsdag

Började med att vi gick ner till stationen och köpte biljetter tills i morgon, då bär det nämligen av till Avignon som ligger i Provence för en dagsutflyckt. Ska bli jätte kul vi har hört att där ska vara väldigt fint och mysigt. Efter biljettköpandet åkte vi till IKEA och åt korv och sen skulle vi fika och där låg de på ett stort fat, fina, gula, mjuka lussebullar. Det var gott! Köpte med två hem. Köpte även två nya kuddar, en ny badrumsmatta, pepparkakor, sill och singoalla och ballerina som vi ska fika på i kväll framför vårt favoritprogram. Först ska vi göra hamburgare. Ciao!





mycket mattor och john

äntligen!

John delar inte min lussebullsdyrkan, han föredrar kanelbullar, speciellt det innersta

vild demonstration i hela stan, det var kaos, men vi klarade oss oskadda hem, vi stannar inne ikväll.

party

Vi hade en härlig partykväll igår med bra musik och mycket dans. Vi mår faktiskt toppen och ska efter vi fått i oss lite frukost åka iväg till IKEA. Idag är regnet borta men det ösregnade verkligen hela dagen igår, vi hade besämt oss för att ta en taxi hem men det var ingen som svarade, dom har typ inga taxibilar här vi har nog sett max 10 under tiden vi bott här. Så det var bara att fälla upp paraplyet och börja gå, det var skönt när vi väl nådde vår lilla lägenhet. Här är bilderna från igår;







hoppas ni får en trevlig onsdag!

utgång + secondhand fynd

nu ska vi klä oss upp till tänderna och sen bär det ner till stan, idag blir det nämligen party. Många vi lärt känna på skolan ska hem på lördag så det blir sista tisdags utgången och australian besöket för många så det ska festas ordentligt. Glömde förresten berätta att jag hittade vad jag tror kommer bli ett favorit plagg i vår och sommar inne på secondhand affären här bredvid. En aprikos-rosa-röd mocka kjol! Blir as-snygg med slappt vit linne och bruna ben! Men nu är det vinter och kallt så det blir på med mössa, kjolen får vänta lite. Såhär ser den ut

fin!

regnigt värre

Vilken skillnad på vädret om man jämför med igår, men det kan vara rätt mysigt med regn, hemma hade stängt när vi kom så vi gick till ett annat mysigt café, jag drack te och John tog kaffe. Nu blir det snitzel, potatis och brunsås som John fixat, gott!






fika

nu har vi klarat av allt vi hade på måste-listan och ska strax sticka iväg till det svenska caféet Hemma för en fika, jag hoppas lite på att hon kanske gjort lussebullar nu innan julen, vi får se. Lägger upp dagens bilder när vi kommer hem! ciao!

Godmorgon!

John åkte iväg på spinning för ett tag sen och jag ska snart testa på elastic-gym, får se vad det är för något. Just nu har jag i ätit frukost och ska strax ta mig an det stora berget av disk. Vi diskade senast i går kväll, det går snabbt här.
   Idag är det långt ifrån samma fina väder som igår. Det är gråmulet och regn är lovat. Men det gör inte så mycket, vi har nämligen en måste-göra-dag. Vi ska träna, svara på mail, handla, städa upp. Men något roligt ska vi nog också hinna med! Trevlig tisdag på er!

lussebullslängtan

jag har varit sugen på lussebullar sen i början av november, och just nu vet jag ingenting som hade varit godare än en nybakad lussebulle och ett stort glas mjölk. Men det går inte att baka några eftersom vår lägenhet inte innehåller någon ugn och bullar med saffran har de aldrig hört talas om här i france.
 
Men det är ju inte så lång tid kvar, i morgon är det en vecka tills jag flyger hem till Sverige för julvisit. John stannar dock lite längre, han spelar match den 23 och flyger hem tidig julaftonsmorgon. Så under några dagar blir det dubbelblogg, med både uppdatering från Sverige och Frankrike. Det ni!
      google.se

sprängt berg

Vi var ju iväg på äventyr idag, hittade inget tåg som passade riktigt så vi hoppade på en buss, visste inte riktigt vart vi var påväg, sen hoppade vi av när vi i bussfönstret sett en utsprängd park, ja det såg ut så, som om man satt en bomb i ett berg och sen odlat växter och grönt i det stora hålet som bomben lämnat efter sig.

Först åt vi vår matsäck och läste lite i våra böcker men efter ett tag blev vi lite rastlösa och bestämde oss för att utforska parken lite mer, vi besteg lite berg som blivit kvar och sen hittade vi en scen, precis inne vid de stora bergsväggarna, väggarna gjorde att där var totalt lä och kanske upp emot 20 grader, så där stannade vi kvar och det var riktigt skönt.


fikapaus

bergsklättring

bergsbestigning


efter lite traskande i djungeln

hittade vi scenen

och höll på att svettas ihjäl, det var riktigt härligt! Toklä


urhugget kanske passar bättre än sprängt


på väg till bussen hittade vi ett huvud
Nu blir det träning för vår del, trevlig kväll gott folk!


äventyr

matsäcken är packad, nu drar vi ner till stationen, vet inte vart vi ska än men vi ska ut på äventyr. ses ikväll!



produktutveckling

Vår blogg växer, det gör även dess utseende. Knåpa ihop ett nytt blogghuvud genom att damma av och fixa till en bild tagen för ett par veckor sedan på en helt vanlig promenad. Ett par klick senare var bloggen lite trevligare! Vi gillar den, har fått sig ett lyft men vi tycker ändå vi bevarat enkelheten som låter innehållet tala istället för layouten! Vad tycks? Klockan hann visst bli 2, kanske dags att sova.

frågor och svar

Vi har fått ett par frågor som vi tänkte svara på:
Postat av: Malin

Vilken fin blogg ni har och vad kul ni verkar ha det! Har suttit och läst, blivit inspirerad, vill åka utomlands och ha sommar! Hur länge ska ni stanna och hur klara ni er ekonomiskt? Kul att ni skriver så ofta och bjuder på fina bilder! /Malin

2008-12-06 @ 12:06:52
Hej Malin! Vad kul att vi inspirerar! Vi stannar fram till våren april-maj ungefär, John tjänar en slant på hockey men vi jobbade och var riktigt sparsamma hela förra året bara för att åka iväg och se Frankrike och testa att leva i ett annat land, sen är vi rätt sparsamma här med, lagar mat själva osv.. tack så mycket! /Hanna
Postat av: C

Roligt att se era fina bilder!
Kommer titta in då och då nu när jag upptäckt er..
En liten önskan bara, kan ni inte bli bättre på att berätta var kläderna ni bär är i från?
Framför allt måste (!) jag få veta var Johns skinnjacka är i från...
/En modeintresserad fd hockeyspelare

2008-12-06 @ 19:12:26
Hej C! Tack så mycket. Vi lägger upp dagens med köpställen varje dag, du hittar det under kategorier och outfits-John och outfits-Hanna, Hanna är dock lite duktigare på att uppdatera än jag men jag ska ta tag i det. Angående min jacka så är den inte i skinn utan riktigt tunnt "plast"-tyg, kommer från all saints / London, ha de! /John
Postat av: Sandra

Du har så mycket fina bilder!! Vad är det för kamera du har?!

2008-12-07 @ 13:29:30
Tack Sandra! Jag älskar min kamera, fick den i födelsedagspresent, den heter Nikon coolpix P80, ingen systemkamera men bättre än en vanlig digitalkamera och den väger inte så mycket heller, kan jag verkligen rekomendera! /Hanna
Postat av: Linn
Ohh, riktig fin knut, kan du skriva hur du gör den så bra ha det bra sålänge :)
2008-12-07 @ 19:00:26
Hejsan Linn! Det är enkelt, hög tofs, tupperar hästsvansen och sen fäster jag den runt totten med hårnålar. Klart! /Hanna
Postat av:

Hej! Jag undrar var hm trend finns, jag bor i skåne så dom finns kanske här i trakterna? ;P

2008-12-07 @ 19:04:29
Hej! Hm trend finns i Malmö, både på HM:et som ligger nära Åhléns City och det HM:et  som ligger inne i en liten galleria lite längre ner på den stora "gågatan". Första hm finns hm trend avdelningen direkt till höger om ingången, och på andra hm:et ligger hm trend på ovanvåningen längst ut mot fönsterna, så var det i sommras i alla fall. Blev lite rörigt, hoppas det går att förstå någorlunda.
Till Lina och Linda:
Jag shoppar helst på weekday, monki, hm trend, topshop, urban outfitters, second hand och myiga små butiker. Jag använder cliniques tre-stegs-serie för rengöring, id bare minerals foundation och bronzing puder samt mascara diorshow från dior.

Vi har ju fått en massa nya läsare, ni kanske undrar lite om oss eller ja va vet vi, vad som.  Om ni har några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet så ska vi göra vårt bästa för att svara på dem! Godkväll!


läsk i solen

Vi har haft en skön söndag på stan, njutigt av solen, läst böcker och druckit läsk. Kändes mer som påsk än andra advent. Vi har precis bestämt oss för pizzakväll och ska prova pizzerian som ligger 50 meter härifrån. Hoppas ni haft en trevlig söndag!






adventsfrulle

John kom hem med röda fina tulpaner och frukostbullar, härlig morgon! Blommor bara sådär en söndags morgon, han är bäst! Nu ska vi ut i solen, trevlig andra advent!

Ett glas fick agera vas! (Ser ni nejlika-apelsinen bakom ljuset?)

tjejmiddag


först gick vi och handlade och sen drack vi vin och lagade mat

testing av självutlösare

vi åt kycklingwook med cajounötter, gott!

efter maten kollade vi på fransk film, lyssnade på fransk musik och pratade om allt och inget, till slut kom vi in på kvarteret skatan och fastnade på youtube några timmar. En härlig lördagskväll helt enkelt!

godnatt


nu ska jag sova, lägger upp kvällens bilder i morgonbitti, tack tjejer för ikväll!

yes!

jag hittade nejlika i det här mysiga kryddståndet;

köpte även en apelsin och en röd hyasint, nu ska här bli juligt minsann. Ikväll kommer Sofia och Tove hit på lite tjejmiddag, det ska bli kul! Nää nu ska jag sätta igång med mitt konstverk, det kommer lukta så gott! ha en härlig lördag!

(klicka på bilderna för att få dem större)


påjakt

John åkte halv tolv igår kväll och idag är jag alltså själv. Tror dom är framme i Paris nu, hoppas matchen går bra ikväll! Ska ut på en liten promenad nu tänkte jag, jag är på jakt efter nejlika, ni vet kryddan man sticker in i apelsiner så attd et luktar riktig jul. Tror ni jag kan hitta den i france? Håll tummarna, jag rapporterar när jag kommer tillbaka!


isdans


efter några timamr i stan blev vi sugna på crepe, jag tog en med smält toblerone och John tog en med smält kinder, jättegott!

sen snörade vi på oss skridskorna

jag kunde knappt stå själv, men jag blev bättre allt eftersom

John fick tvärstopp och gjorde en jätte vurpa, han är inte van att ha piggar där framme. Efter det åkte han mest baklänges.

jag fick lite hjälp av en pingvin

sen skjutsade John mig på en liten åkstol

finåk

bästa kvällen på länge, och det blir bättre, nu väntar nämligen marängsviss och film. Ciao!


påväg

Vilken fredag! Vi har haft en toppendag, mycket tack vare skridskoåkningen, lägger upp bilder och skriver mer om den sen, nu ska vi nämligen ge våra hungriga magar lite tacos. så sålänge får ni njuta av lite fina bilder vi tog påvägen.




fortsättning följer....


i städtagen

vi har ägnat hela morgonen åt att städa lägenheten, nu blir det träning för John och jag ska snart iväg på "Body Sculp". I eftermiddag ska vi kanske åka skrisko, det finns en liten isplätt inne i stan nu där man kan hyra skriskor, men jag vet inte, jag har inte åkt skriskor sen jag var 10 kanske och dom har inga hjälmar, inte ens småbarnen har hjälm. Får väl ta på mig alla mössor jag har. Ner till stan bär det i alla fall, har kollat julklappar både i förrgår och igår, idag kanske vi äntligen får köpt något. Trevlig fredag på er!

                                                             

julmarknad

Nu har julkänslorna börjat flyga runt i magen, vilken mysig kväll! Julpynt, julmusik, kylan ja allt gjorde det hela väldigt julmysigt! Det är inte så konsigt att januari alltid känns så mörkt när man lyser upp hela december så fint.


 
vi köpte vars tre godisar, vet ni vad det blev? 4 euro! Men det var gott!


en julpuss

sen gick vi in på köpcentret och värmde oss lite

john kollade in väskan han önskar sig

jag hittade också en fin väska på Zara för några veckor sen, men nu fanns den inte kvar, typiskt!
Vi har precis ätit lite julfika, glögg och pepparkakor. Gott. Godkväll!

torsdag

Idag har vi kollat på mer julklappar, sprungit på Sofia och Tove och supit in den friska luften. Det är riktigt fräscht väder nästan lite ruggigt, får nog ta på mig lite varmare kläder inför kvällen.






nu ska jag laga farmors goda kycklinggryta med citron och dragon. När vi smällt i oss det traskar vi ner till stan för julmaknaden, ska bli så mysigt, tror jag ska sätta på lite julmusik så jag kommer i stämning.

att steka ägg

Vi har ätit stekta ägg på mackan denna torsdags morgon, john är världsmästare på att steka ägg, när jag gör det blir det mest äggröra av alltihopa. Nu ska vi duscha och sen blir det ner till stan, i eftermiddag ska John iväg med laget till ett barnsjukhus och hälsa på barnen där. Ikväll blir det julmarknad, ska bli väldigt mysigt!

kolla som han kan!

en hyllning

Vi har precis sett vårt absoluta favoritprogram, som vi följt sedan starten (vi såg premiäravsnittet på vår allra första dejt!) och som vi slaviskt följt sedan dess. Vi pratar förstås om bonde söker fru! Dom är bara så härliga dom där bönderna. Vi har en gammal favorit som vi ofta brukar skratta åt och citera. Kommer ni ihåg Andreas? Han hade ett sånt där luffsigt skratt.
http://www.tv4.se/polopoly_fs/1.311555!image/1992016774.jpg_gen/derivatives/w450/1992016774.jpg
bild
Godnatt!    


jul i stan

Vi lyckades inte få tag i några julklappar idag men vi traskade runt i gränderna och hade en mysig eftermiddag, dom har pyntat så fint så det känns nästan som om man är inomhus. Det var kallt idag, riktigt kallt, så nu sitter vi här och fryser om tårna, tur att vi har morgonskor! Snart ska vi båda iväg på träning, då blir vi nog allt varma.



mysiga gränder

i vissa affärer har man bara råd att fönstershoppa


godkväll allihop!

förmidddagstvättning

Idag regnar det lite på oss, vi ska iväg och tvätta nu på förmiddagen. Kanske blir en runda på stan sen i eftermiddag om det inte börjar regna allt för mycket. Det är ju dags att börja leta julklappar, blir ju alltid att man stressar runt där den 23 i alla fall, men vi ska försöka vara lite duktiga i år. Men först, tvätt alltså. Ses lite senare!

vi har inte såhär mycket att tvätta idag dock, =)


tack!

hur fint är inte det här?! En tjej har gjort värsta hyllningsinlägget till våran blogg, tack!

stranddag

Idag har vi alltså varit på stranden, riktigt skönt väder, lite kallt när det blåste men annars så. Missade bussen först så vi åt upp pastasalladen innan nästan kom, vi var så hungriga. Men så är det ju alltid, har man mat med sig är äta nästan det första man gör. Efter att vi gått en liten promenad på stranden gick vi upp till hamnen och solade på en bänk där det var lä. Nu ska vi laga mat, får se om det blir någon utgång ikväll, havet tar så hårt på en.






det vita samhället i bakgrunden heter La grand Motte och ser ut såhär på sommaren








världens roligaste hund gick förbi, sakta, det tog nog mer än 20 minuter innan den var utom synhåll och kvinnan slet och drog i den men den var så tung och luffsade sakta, sakta. Haha. Trevlig kväll hörni!

picknick

just nu gör vi pastasallad och packar ner lite annan picknicks mat, vi ska nämligen ner till stranden. Får se hur kallt det blir men det blåser inte direkt så det kan nog vara rätt skönt. Vi har kameran med och lägger in bilder i eftermiddag, så kolla in då! Kul med alla nya läsare förresten! Välkomna!

kul!

kolla här, modeikonen Elin Kling har valt ut en av mina bilder på minoutfit.se som en av hennes favoriter. Kul!

månens dag

Idag är det måndag, vi är helt lediga och har haft en riktigt trevlig dag. Började med en promenad sen kollade vi lite secondhand och jag hittade en ball liten kvaj med guld, sammet och axelvaddar, lite Balmain över det hela, för 5 euro. Sen har vi varit och storhandlat och tränat. Nu ska jag äta en morot och bläddra runder i intranätet.

jag fick vila fötterna lite

fint ljus

i en secondhandaffär


mitt fynd! Blir fin till blekta jeans och vitt linne. I morgon är det tisdag och då bär det ut på äventyr om det är fint väder, vi hörs i morgon!

kort och gott

vi har gått promenad och shoppat secondhand idag, nu ska vi snart äta färsk, panerad fisk med potatis och spenat, sen blir det träning. Lägger upp bilder från dagen senare under kvällen. Hej så länge

min stil

min stil är med och tävlar på Dinstil,
gillar du den? rösta här


RSS 2.0