vårsol på första advent

Vi har haft en riktigt härlig söndag på en bänk i vår park. Solen värmde så mycket att det var svårt att få in en första advent känsla. Men den ska vi snart råda bot på. Det blir julmusik, glögg, pepparkakor, julskum och önskelista-skrivning. Trevlig första advent!



visst blir man lite snurrig?




 


nattamat

4-4 blev det, en assist för john. vårt kylskåp har lyckats bli tomt så det fick bli Mcdo kl 1 på natten. annars har vi haft en trevlig lördag, och i morgon är det söndag, fint! Nu blir det bums i säng.


sjusovare

vi vaknade vid nio, somnade om till elva, gick upp åt frukost, la oss igen och nu har vi läst böcker sedan dess. verkligen en riktig lördagsmorgon utan någon planering. men nu ska vi dra oss upp, duscha och sen bär det av till stan för en fika eller något. vad ska ni göra?

godmorgon önskar Hanna och John

CV och vin

Härlig fredag! Har varit runt och lämnat CV hela dagen, hoppas mest på IKEA eller ZARA men jag är glad var det än blir, om det nu är någon som nappar överhuvudtaget. När CV:na var slut gick vi ner till vinmarknaden som var nere på det stora torget. För 2 euro fick man ett vinglas + 3 drinkbiljetter och sen kunde man välja vilka viner man ville smaka, underfär som det här fast på vintern. Vid åtta var vi hemma, trötta i fötterna och med hungriga magar. Nu är vi mätta och belåtna efter god baconlindad kycklingfilé med ris och dijonsås. Nu blir det film och lite IKEA-godis. Ciao!

påväg från IKEA

mötte upp John efter hans träning

hade mapp så att papperna skulle vara släta och fina

dom har pyntat hela gallerian..

.. lite tacky tycker vi (och markus)

det fanns indianer på stan idag

det var himla fint det dom spelade, gillar panflöjt

vinmarknad

vinprovning

vinstånd



Place de la Comédie är så himla fint när det blir mörkt.

torsdag

en riktig torsdag med tvätt och fiskpinnar på schemat, men den har inte varit dålig för det, utan vi har haft en riktigt trevlig dag.

vi gick förbi manpower på vägen till tvätteriet men det var bara för byggjobbare och tyvärr kan jag ju inte placera mig i den kategorin. Fick adresser på internet istället som jag ska kolla upp.

nu är allt tvättat och lägenheten är full av tvätt. Nu blir det sillamacka och sen direkt till träning. 


engelskalärare eller tidningsutdelare?

Jag letar jobb på internet som en galning. Skickar mitt CV till alla möjliga olika yrken och arbetsgivare. Det här kommer inte bli lätt så jag behöver att alla håller sina tummar. John kommer snart hem från skolan, han har skrivit ut mitt CV x 25 så efter att vi tvättat (ja har inte blivit av ännu) så ska jag dela ut lite på stan. Känns jobbigt att bara gå runt så i Sverige så därför känns det ännu skummare att göra det i ett annat land. Men vill jag ha ett jobb får jag lägga på min charm och bara söka, söka och söka. Saknar jobbet på HD nu och alla mina fina kollegor där. Läser ni här? Ja, vi är så nyfikna på vilka alla ni är som följer oss. Kan ni inte skriva era namn i kommentarsfälltet? Det hade varit så roligt att veta. 

Har någon något tips på jobb jag kan söka eller annat som kan hjälpa mig så tar  jag gladligt emot all hjälp jag kan få.

soprunda

John har inte mått alls bra idag han har sovit ända sen han kom hem från skolan, jag fick med honom ut för att slänga soporna också gick vi runt kvarteret. Sen gick jag och handlade lite coca cola till honom. Nu har jag matat honom med lite pasta sallad. Det har alltså varit en rätt lugn dag. Nu blir det pistagenötter och halv nio har jag bestämt skype-möte med Melanie. Ska bli himlans trevligt. Trevlig onsdag på er!


inte på topp

frukttips

just nu äter jag apelsin-banan, jätte gott. Det är Ida som lärt mig det. Man mosar en banan och sen pressar man apelsinen och häller saften ovan på den mosade bananen och äter det med sked. Det ser inte så gott ut men det är verkligen jätte friskt och gott. John sover, jag ska försöka väcka honom nu och se om han vill med och tvätta. Sen är det ju lördag ikväll så vi får ner och handla något gott till mat också. Hej så länge!

australian

22.50 någonting bestämde vi oss för att vi skulle ut. Vi hällde i oss slattarna vi hade hemma, tog på oss finkläderna och en timme senare begav vi oss ut på de tomma vägarna med en flaska rosé och lite popcorn. Vi dansade till tre sen gick vi hem. Idag är vi trötta. Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, vi har ju tvätten förstås. Vi får se. Ha en trevlig dag!



alvan, en nöjd john, daan och didrick

vännerna från ILA
daan, jane, evelyn, martha och alvan

så här ser jag ut på alla bilder, jag hakade upp mig


sofia, en klämd hanna och daan

didrick, john och johns materialare som vi inte vet vad han heter


03.39

vi kan inte gå och lägga oss än så vi äter rostmackor. här är en bild från i natt, i morgon lägger vi upp dem andra. sov gott!

vad hände?

vi som skulle tvätta, nu vaknade vi av att Markus ringde och klockan är halv sju. Det är farligt att inte ha någon soffa, man somnar så lätt på en säng. Vi funderade på utgång men nu är vi helt borta, vi ska sätta igång med potatismos och falukorv så får vi se vad som händer sen. Vi kanske rentutav somnar.

ansiktslyft

vi åt baguetter med soltorkade tomater och ruccola sen gick vi till en secondhand-bokaffär och jag hittade en romantisk deckare för 1 euro, sen gick vi hem. Nu blir det pepparkakor och julmust som uppladdning för ännu en tvätt-eftermiddag.
Har ni sett att bloggen bytt utseende lite? Vi är inte riktigt nöjda men vi jobbar på det. Har lite idéer men vi får se hur det blir med det.











blått är flott

idag ser vår himmel ut såhär, och med tanke på att det är snöstorm och minusgrader i stora delar av sverige ska vi njuta av våra 15 grader och sol lite extra idag. Därför har jag precis varit nere och handlat ingridienser till två riktigt goda baguetter, nu ska jag börja bre och så fort John kommer hem från skolan bär det av.

så här ser det ut utanför vår vårt fönster

3 ting

step
har jag varit på idag, svårt i början men nu är det riktigt kul
handtvätt
vi har handtvätatt
tidning
vi fick världens bästa present av Johns bror och hans kompisar, tidningsprenumerationer. Idag fick jag min!

hemmakontor

jag jobbar hemma idag, skickar mejl och dricker te, mysigt!

tips

Vilken söndag! Vi har ätit potatisgratäng och köttbit, smällt i oss en marabourulle alldeles för snabbt och nu blir det Robert Gustavsson för fulla muggar. Johns pappa Mats tipsade om det här, häftigt och roligt på samma gång!

Vad kul förresten med gulliga kommentarer, vi blir lika glada varje gång, tack! God kväll!

bokflyckt


jag hittade fina blommor på vägen dit


solen värmde ett tag sen blev det lite dosigt så då fick vi ta på oss jackorna igen

John är inne i sin födelsedagsbok, aldrig fucka upp av Jens Lapidus

här har ni vårt nya smultronställe, kyrktrappan är dumpad pga den låga vintersolen

snygge-john

när vi gick hem hade solen försvunnit bakom husen och kylan kommit. Vantar på.



såhär fina blev mina naglar




nu har vi tänt en massa ljus, lagt en filt över fötterna och ska äta upp resterna av picknicken och fortsätta läsa. Hoppas ni har en trevlig söndag!

brakbrunch

När vi vaknade vid 11 gick vi bort till Casino och handlade till brakbruch och lite picknick till eftermiddagen. Nu ska vi nämligen ta med våra böcker, sätta och på en bänk och njuta av solen, sen när vi blir hungriga ska vi packa upp en helt fantastisk picknick, det är aldrig bra att gå och handla hungrig...

P.S. John kom hem kl 6.00 i morse nöjd men trött efter vinst med 4-3. Det är skönt att han är hemma igen.


tvärvändning

vädret kan vara konstigt ibland. När jag gick hemifrån var det ljummet, sol och klarblå himmel, nu två timmar senare är det blåsigt, kallt och himlen är täckt av moln. Jag tajmade det rätt bra i alla fall och hade en varm och mysig stund på ett café. Nu är CV:t klart ska bara renskrivas och skickas till Juliette för rättning. Just nu har jag packat in mig i en filt och sitter och äter äppelbitar, ska träna snart har jag tänkt men nysigt säkert 17 gånger sen i morse, snörvlar och är tjock i pannan så jag kanske ska hoppa det? Ja vet inte, får se. 
 
Här är väldigt tomt utan John, tror det märks så tydligt eftersom lägenheten består av bara ett rum, den är så liten men blir ännu mindre när man bara är en. Men jag klarar mig bra själv, jag kan tycka det är rätt mysigt ibland. Jag planerar alltid så mycket till de dagarna när John ska iväg så jag känner mig nästan lite stressad. Idag har jag tänkt hinna med följande;
* cv
* personliga brev till olika arbeten
* sortera alla bilder på datan
* läsa klart min bok
* göra vid naglarna
* träna
* gå en promenad
* sortera alla lådor och skåp
* städa garderoben
* städa lägenheten
* kolla på sex and the city
inga jobbiga saker men ändå, tror jag satsar mest på den sista punkten, det är ju trots allt lördag. Blir nog en lugn kväll, vet inte om jag ska höra med Juliette om hon vill hitta på något, hon brukar dock ha mycket skola och vara rätt trött. Visst är det konstigt att dom går i skolan på lördagar också här nere?! Sofia och Erik skulle jag kunna hitta på något med ikväll men det är ofta fest som gäller där och jag är inte så sugen, vet inte om jag blivit tråkig eller bara gammal..haha. Nää helst kör jag nog tidningar och SACT marathon, man ska ju göra det man känner för visst?


sol

jag köpte billigt nackellack, svart.


lördag

kom precis hem efter att ha följt John till tramen, han sitter i bussen påväg till Annecy (tror det heter så, ligger i alperna i alla fall) så han kommer inte hem från inatt. Håller tummarna för honom, det är en viktig match eftersom båda lagen har samma poäng. Jag ska hoppa in i duschen nu tänkte jag och sen sticker jag nog ner till stan och en uteservering och skirver klart mitt CV.


dom har fått upp en julgran comedie nu, känns konstigt med julpynt när det ändå är hyfsat varmt väder.

gick kringelikrokväg hem igenom alla mysiga gränder

utflykt och lite storm

det har blåst upp till storm, vi är glada att vi befinner oss inomhus, får se om vi tar oss ut igen eller om vi kollar på bio här hemma, vi har en lite förkärlek för mysiga hemma kvällar. IKEA innebar en massa godsaker, röda servetter till julen och ny dörrmatta.

blåsigt värre






det var catlansk fest på comedie med vinprovning

nu ska vi äta sillamacka och tunnbrödsrullar! OCH julmust!

skolavslutning

Fredag och sista dagen i skolan för mig. Kom precis hem från slutprovet som jag tror gick bra, mycket repetion. John har en vecka kvar. Jaha, nu börjar ett nytt kapitel här för mig. Jag ska börja söka jobb, tror inte det blir helt lätt som utlänning men har ju tre helt fria veckor framför mig nu innan jul där jag har all tid i världen att söka jobb, dagarna i ända. Mitt största hopp är på IKEA. 

På tal om IKEA så ska vi kanske dit idag. Hade egentligen tänkt sätta oss på en uteservering med rosé och pistachenötter eftersom det lovats sol, men himlen är molning och det blåser så vi skjuter nog upp det till ikväll också tar vi och sticker till IKEA och fyller på vårt julmust-skafferi. Eller så fikar vi någonstans, eller.. ja vi får se.
Vår dörr- och badrumsmatta måste också bytas ut. Vi kunde tvättat , men det blir faktiskt dyrare. haha. en tvätt kostar cirka 50 kr med torktumling, medans dörrmata kostar 19 :- och badrumsmattar 15:- på IKEA. Nu ska jag göra lite pastasås för magen kurrar och John kommer snart hem lika hungrig han, ska försöka laga innan han kommer hem, han blir alltid så lyrisk när maten är klar och står framme på bordet. Men sen diskar han och det blir jag så glad för, för jag blir alltid så slö efter jag har ätit. Vi fungerar bra ihop.


skolan är avklarad, lite sorgligt men nu blir det att stå på egna ben, spännande!

mer parkhäng

Ännu en soldag, vi har värsta lyxvädret just nu. Idag utforskade vi en park som ligger rätt nära oss, sådär fin var den väl men där fanns bänkar och lä i alla fall.





fortfarande några blommor kvar trots att många träd tappat alla blad

vi hittade vår drömbil på vägen hem
Nu ska vi spela uno och äta pepparkakor, ikväll blir det träning och hamburgare till middag. Ha en trevlig torsdag!

egna köttbullar

Mmm va goda köttbullar John gjorde, nu ska vi kolla på bonde söker fru och äta skumtomtar

jädrans vilken dag

Det är idag den 19 november, det känns inte som det. Blev till slut så varmt idag att vi satt i bara tröja. Först åt vi lite lunch på kyrktrappan sen gick vi till en liten park med utsikt där vi slog oss ner på en parkbänk. Vi har alltså bara latat oss hela dagen, njutit av solen lika mycket som man gör första vårdagen och bara varit.





chokladkex till efterrätt


3 minuter senare somnade han, han är så söt när han ligger och sover

man ser ut över alla taken härifrån

underbara sol



nu ska jag iväg och träna lite step, john har fått för sig att han ska göra hemmagjorda köttbullar, det ska bli sjukt gott!

clementinrast



clementinerna här har blad och själk kvar, dom ser nästa ut att vara gjorda i plast, goda är dem i alla fall.

gött mos

vipers vann med 3-2 i sista minuten och vilken match, alla var helt exalterade och skrek. Så när det stod 2-2 i 19 minuten och vipers fick in ett grymt mål stod hela pubiken upp och jublade. Det var  franska kupen mot Morzine som spelar i den högsta divisionen, så det var en rejäl skalp. Nu blir det kvartsfinal. Jag var där med Juliette och hennes vän Guillem. Fick proffs hjälp med läxan, tror inte min lärare har något att klaga på imorgon, det är ju förresten min sista vecka i skolan nu. Snabbt det har gott. Nää klockan är tio i ett och vi ska nu äta korv och makaroner eftersom vi inte ätit sedan kl 13.30 och våra magar skriker efter föda, SEN ska vi lägga oss. Kommer ju vara lika trötta i morgon, men det gör inget för då är det ju lördag =)

jag och juliette

masken efter vinst

montpellier har fått en ny suporter som blåser ballonger.

juliette och Gulliem
Godnatt!

nu sticker

jag iväg på hockey jag har flätkrans i håret och mina nya hårda kängor, kontraster är snyggt. Hejsvej!

det blev en dålig bild. jag har en hand. jag bara vinkar.

tomt

i morse åkte kerstin, mats och markus och just nu är här väldigt tomt. Vi ha precis ätit lunch, kerstin introducerade naturell yoghurt med valnötter och honung i, jätte gott! Vädret är inte lika fint idag så eftersom vi inte somnade förrän 3 igår natt och gick upp vid halv sju, ska vi sova lite middag. Rena rama lyxen. Ikväll blir det hockey!

nya skor

har jag köpt idag. John köpte en mössa och Markus hittade en halsduk och en skjorta. Jag var verkligen i behov av nya skor mina tygskor och de svarta bootsen är sönder och resten är högklackade och det orkar man ju inte varje dag. Förutom att shoppa har vi suttit ute på tre olika ställen och drukit både kaffe och ätit lunch, mycket mer än så behöver man inte göra för att få en fin dag när det är stålande sol och sommarvarmt

lunch

kaffe

jag klarade äntligen markus skedtrix

påväg hem från stan

nu ligger john här och bläddrar i sin nya king-tidning

markus kollar youtube

och jag beundrar mina nya kängor men nu ska jag springa iväg till stepen. Ciao!

inälvskorv

har vi ätit idag utan att veta om det. Vi kom precis hem från en jätte mysig resturang. Även om vi kan mycket franska nu så kan vi fortfarande inte allt. Vi frågade därför kyparen vad andouillette är, han svarade fläkskött så jag, john och markus tog alla tre denna rätt med senapsås och potatisgrattäng. Vi fick en en korv med lite hårda och lite mjuka bitar som trillade ut när man skra i den, John och Markus klarade äta en del, jag mådde lite illa av doften och nu när vi slagit upp ordet mår vi lite illa. Mats och Kerstin fick jätte goda rätter och creme bruléen till efterrätt var toppen. Nu ska vi äta lite maltesers så vi blir av med smaken och spela lite uno så vi kommer från tanken på inälvskorv...haha den har i alla fall bidragit till mycket skratt. (klicka på länken på egen risk)





nu väntar en ny vecka, känns alltid bra.

mer sol

Idag har vi mest njutit av solen, först i den botaniska trädgården och sen på en uteservering. Nu ska vi spela uno, hoppas allt är lika bra med er som det är med oss.







familjen sandsjö



bröder

skymning
Nu blir det uno!

match

Igår kväll var det hockey. Mamma, pappa och markus har sett fransk hockey för första gången.  Vi mötte Reims och vann denna stämningsfulla match med 1000 åskådare på läktaren med 4-1. Efter gick vi återigen till restaurangen med pub-meny! ligger nära och bra från hallen (50 meter) dessutom grym mat! Det åts ribs, hamburgare, kött av nåt slag och dracks hemmabryggd öl av olika sort.

mor far och bror i Vegapolis

pub-mat

Det var gott av bilden att döma, har inte riktigt tid med fotografering!

ses

marknad och rundtur

Vilken fin dag vi har haft idag, marknad, rundvandring, fika i solen och crepes till lunch. Kom precis hem från hockey och god middag. Nu ska jag försöka bli lite varm, tror jag ska hoppa in mellan john och markus. Dom ligger nämligen och tittar på en massa youtubeklipp. Ciao!














vinbar


markus är här



nu ska vi in till stan och dricka vin.

bildhunger

maten är klar, om några minuter ska jag och John traska iväg för att möta upp Markus vid flygbussen. Det har inte varit så bra med bilder idag, det har inte blivit så mycket gjort, vi har fikat och varit och handlat, lite slappefredag. Men, ikväll händer det saker så ikväll kan vi mata bloggen med lite bilder, tror den är lite hungrig. Jag kan bjuda på förrätt, jag är sugen på sommar idag så innan satt jag och tittade på sommarbilder och semester och balen och studenten också hittade jag den här bilden på Johns dator, studenten är den bästa dagen vi upplevt hitintills och det ser man verkligen på denna bilden.

haha

datanörd

Jag är hemma snabbt och äter lite, john är och tränar och mats och kerstin är ute vid havet och promenerar. skulle egentligen träna nu efter skolan men motivationen är inte på topp så därför började jag läsa mina mail och nu känns det lite försent för snart kommer John hem och sen ska vi in till stan, jag stannar nog här vid datorn lite till.

un bon soirée

efter johns träning mötte Hanna, Mats och Kerstin upp vid Odyseeum. Detta var deras första möte med detta nöjesområde. restaurangen vi valde visade sig vara en riktig fullträff med en en riktigt gedigen pubmeny! vi åt härliga hamburgare och saftiga wraps! dessutom fanns sådandär goa pubribs ni vet, men dom fr vi äta en annan gång. mycket gott var det! dessutom hade dom ett eget bryggeri och vi drack deras egenbryggda öl, fint helt enkelt!

gott

och dessutom extremt lokalt!

pub-mat är rejält!

när vi kom hem var vi sugna på vår hink med malteesers

gonatt!

en kaffe på stan

Det blev rätt kallt nu när solen gick ner men innan idag var det riktigt varmt och skönt i solen. Vi tog en kaffe på comedie och tittade på folk.




alltid underhållning, gubben som sjöng "ålare å å, volare å å å å, de domba de labalahi" (haha ni vet den kända som var med i pant-reklamen för ett tag sen? ) fick folk att börja dansa, kul att se på.

vi visade vår triumfbåge

3/4 delar av familjen Sandjö, Delen som saknas kommer i morgon:

dock utan cowboy-kläder, ska bli kul! Välkommen Markus!

solig rast




nu har vi blivit bjudna på fisksoppa och snart ska vi ut i solen och drika kaffe på uteservering, det är en härlig torsdag idag!

st gulliem le desert

Idag har det blivit mer äventyr, vi tog bussen upp till bergen och utforskade en himla söt liten by. Vi klättrade vid floden åt crepes och beundrade alla de små gränderna. Nu har vi ätit kycklinggryta och ris och till efterrätt blir det marängsviss! ska bli sjukt gott, sen ska vi spela kort och ha en riktig myskväll. Ciao!




















pizzakväll

Vi kom precis hem väldigt mätta och belåtna efter att ha ätit grymt goda pizzor, nu ska vi sova, imorgon ska vi på nya äventyr, om vi hinner med bussen vill säga.





jag hade hatt ikväll


en dag i Séte

idag har vi alltså varit i séte som ligger cirka 30 min med tåg från Montpellier. Jätte mysig stad som kallas lilla venedig för att det går en massa kanaler igenom hela stan, vi var och kollade på havet och de höga vågorna, hittade en loppis, besteg ett berg och valde fel tid att äta på alla resturanger har stängt mellan fyra och sju men till slut hittade vi ett hamburgarhak. Trevligt har det verkligen varit, en jättefin stad.

på väg till stationen

på tåget


stad full av båtar

ostronsfiskning


dagens klädsel innan solen tittade fram och innan vi besteg berget

frukt i stora lass

havet är rätt mäktigt




en liten bit upp

fin bil

gamla burkar på loppisen

kestin och jag

det var ju helgdag idag, man firar att första världskriget tog slut och sörjer alla som dog under kriget, vid detta krigsmonument var det därför mycket blommor och ljus

vägen blir bara brantare...

och brantare

inte framme riktigt än...

john uppe på toppen

utsikter är alltid så häftigt

ostronsodling, tror vi.

kerstin

vi hittade ner igen.
Nu är John och tränar, Mats och Kerstin kommer snart hit sen ska vi ner i stan för att möta upp John och gå och äta, kan bli det här stället, gott!

rättelse

pizzeriorna var stängda vid tolv så vi gjorde tacos hemma hos oss och har suttit och pratat fram tills nu, mycket trevligt! Bestämde precis att det bär av till Sete imorgon. Spännande! Godnatt!

dom är här!

Nu har jag varit och hämtat mats och kerstin som efter en hel dag på resande fot äntligen är framme i vår lilla lägenhet, john har precis blivit uppvaktad i högsta grad med ett helt bord fyllt av presenter. Han fick; parfym, pengar, skjorta, bok, webcam, kokbok, julskum, tjocktröja, choklad, sodapops. Och jag fick ett spel, dom är snälla familjen sandsjö, nu ska vi ner och köpa pizza.



ny vecka

med nya besökare. Johns familj kommer hit och hälsar på! Mats och Kerstin kommer nu ikväll och markus kommer på fredagkväll. ska bli väldigt kul! imorgon är det helgdag här så vi har ingen skola. vi ska å handla nu sen ska vi äta upp kladdkakan som blev över från igår, mums!

jag försökte gå som amanda jensen

john gick helt normalt

himlen är blå idag med, hoppas familjen sandjö får bättre tur med vädret än vad familjen stefansson hade.



nähä nu blir det att göra läxorna! see you later, alligatator!

min födelsedag

innan jag klev in i lägenheten idag förmiddags kändes det som en helt vanlig dag. Mör och lite seg efter en 12 timmars bussresa. men så fort jag klev innanför dörren till vår boning byttes denna känsla ut mot att en härlig födelsedagskänsla tack vare allt jag möttes av! Hanna hade nämnligen fixat ihop världens heldag som rivstartade direkt! ett grymt uppvaktande och jag kände mig väldigt speciell efter min kära flickväns grymma planerande! 

först jag blev jag inledd med förbundna ögon i badrummet där jag möttes av en lapp där det stod att jag skulle ta en värmande härlig ducsh och att jag inte fick komma ut förrän dom sista förberedelserna var klara. när jag blev utsläppt möttes jag av en fantastisk söt och skönsångande skåning och ja må han leva. Jag fick ett par nya jeans, en biotherm-tvål och ett par sockar, svinbra! dessutom en enorm frukost som vore det ett lyxhotells. inte nåt saknades och mätta blev vi! Jag var lycklig men, mera skulle komma...

voila!



vi tog en promenad för att smälta all mat, här är dom nya jeansen!

vi tog på oss våra finaste söndagspromenadkläder










tre franska veteraner i en lika gammal citroen

när vi kom hem från promenaden blev jag återigen överraskad. den här gången av julmust kanelbullar och singoalla från IKEA. julmusten, en saknad vän...

        pyset                      lukten                      smaken

sen galamåltid! förrätt och vin

vår paradrätt, kyckling spenat soltorkad tomat-sås och pasta
efterrätt: kladdkaka

tack för en grymt härlig dag Hanna!
och tack till er som hört av er på alla möjliga sett, mycket trevligt!

grattis till våra pappor!

Det är ju inte bara johns födelsedag det är ju även farsdag idag! Så grattis till två underbara personer.
                  
       Grattis pappa Bengt                                                          Grattis pappa Mats 
          önskar Hanna!                                                                    önskar John!

Vi älskar er!

Grattis John

idag är det johns födelsedag hurra, hurra hurra! Nu börjar förberedelserna, han kommer mellan 11-12. spännnde!

(min favoritbild på världens bästa John)


paket

på ikea har dom världens finaste omslagspapper, helt gratis. Jag älskar sånna här paket, känns så gammeldags och fint. hoppas john gillar dem lika mycket. jag hittade ett fint kort till honom också, gick till en butik som säljer ofantligt mycket kort, lite för mycket att välja mellan men det här va fint. Nu har jag torkat golvet så frenetiskt så jag är helt slut. Vad kul det är att fixa sånt här, jag ska göra jätte fint tills han kommer. men resten tar jag imorgon, nu ska jag bara slappa.

love it!

fint va?
 
John fick två hyasinter(kan vara felstavat) av mamma och pappa i födelsedagspresent när dom var här, vad tycker ni om vår kruka?

baströjor, en i vitt och en i grått. Det blev ett litet missförstånd på sephora så min kräm blev också inslagen till packet

men det var bara kul, en present till mig själv. hihi.

min lördag

idag har jag shoppat loss på stan, sen bar det av till ikea och efter det stack jag ner till intermarché för att handla det sista inför morgondagen. Jag har ju tänkt fira John ordentligt i morgon när han fyller år. Eftersom han inte kommer hem förrän på förmiddagen tänkte jag bjuda honom på god brunch till och börja med med ägg och bacon och frukt och hela köret. Nu ska jag packa in lite presenter, skriva kort och städa och rymma upp lite, sen ska jag titta på film.

härliga solen får gärna stanna ett tag till

jag älskar blå himmel

sofia har klippt sig kort, snyggt!

fick åka hem och lämna påsarna innan jag stack till IKEA, det mesta är presenter men jag köpte ansiktkräm från clinique och två baströjor till mig själv, vad det är i de andra påsarna får ni se imorgon

det blev korv till lunch, gott!

lördagspromenad

Jag och Sofia var ute och powerwalkade i morse, skönt med frisk luft. Nu har jag duschat och ska snart in till stan och möta upp Sofia för lite shopping. Har fullt upp idag. Ska iväg till IKEA sen för att handla ingridienser till ett kalas som jag ska ha för John när han kommer hem i morgon, ni får veta mer lite senare för nu måste jag pysa!



håll ut

bloggen är under bearbetning detta fula utseende är bara tillfälligt vi lovar.

hemma, tack vare post

john fick brev idag, han fyller år på söndag och fick därför kort från farmor Gunvor och brev, kort och present från faster Bodil, Lennart, Olle och Petter. Bodil hade dessutom skickat med en tidningsartikel från GT som handlade om en svensk tjej som hade öppnat café här i Montpellier. Vi har sett caféet innan och tänkt att det måste vara svenskt eftersom det heter Hemma och där finns en skylt där det står välkommen på, men har på något konstigt sätt aldrig fått för oss att gå in.

Men efter att vi hade läst tidningsartikeln bestämde vi oss för att det var där vi skulle spendera vår eftermiddag, kanelbullarna och drömmarna var slut men kaffet var gott och det var kul att prata lite svenska, dit går vi gärna fler gånger!  Nu blir det lite matlagning och sen en snabb film, John sticker nämligen längst upp i frankrike och kommer spendera samanlagt 30 timmar i buss denna helgen, så han kommer inte hem förrän på söndag förmiddag. Vad jag ska ha för mig får ni läsa imorgon.

äntligen lite sol






efter skolan köpte jag nya strumpbyxor, fina va?

en affär som verkar längtat lite extra efter jul

vi berättade för ägaren att vi läst om henne och kanelbullarna i GP, men hon hade själv inte läst det så hon bad oss komma förbi en dag med artikeln. Det var alltså inte bara vi som blev glada för brevet!


svenska tidningar

när vi kom ut var det mörkt

a tot!

sol




vi solade på rasten, härligt. Nu blir det rester och sen ska vi in till stan och ta en fika i solen! Ciao

tvätt

mycket är tvättat och lägenheten är fylld med tvätt, blev till och med en liten koja som man hade älskat om man vore 5 nu är det mest irriterande att hålla på och bocka sig och dra ner saker i marken. Men imorgon ska det nog vara tort. Vi gjorde en god köttfärssås idag.


idag gjorde vi våra läxor på dagen

kojan

bananer

vi träffades på en bakgata idag på rasten och åt bananer, det va gott. Efter skolan handlade vi baguetter til lunch även om Johns var lite i längsta laget för att kunna äta utan att tappa allt. Nähä då var det dags att tvätta!




hahaha

godmorgon

vi kom på att vi glömt göra läxan igår kväll så vi ställde klockan en halvtimme tidigare och nu har vi tänt ljus och ligger var i sängen och pluggar, mysigt. Godmorgon!

nej

vi har mist en cykel, john kom hem med tången och låset men ingen cykel. vi väntade förlänge med nytt lås. fan.

höst

idag har det blivit höst här. visst har det varit lite kylslaget och grått här innan men nu har löven bytt färg och börjat falla till marken. himlarns vad fint det är. när det blir sol ska jag gå en riktig höst promenad men tvärr regnar det idag med, inte lika mycket som igår dock.

Idag har vi varit i Beaux Arts som är ett konstområde här i montpellier där vi inte varit innan. Där fanns lägenheter i alla färger, konstuniversitet och en appelstore(!). Vi fattar inte riktigt varför den låg inne på en konstig bakgata, rätt långt från centrum, hmm.

Nu har vi ätit lite lunch och ska snart handla inför dagens lördagskväll! Vi ska nog satsa på kött, bearnaise sås och stekta potatis. men innan helgen börjar ska jag tvätta lite förhand och John ska fixa sin cykel. Hans lås blev ju som sagt brutalt förstört och har fungerat dåligt sedan dess, idag strejkade det helt och vägrade öppna sig så cykeln står fortfarande nere i stan. Men vi vet vad vi ska göra, vi ska köpa en tång och ett nytt lås nu när vi handlar och sen ska John gå och slutföra jobbet som någon annan påbörjat, nämligen stjäla sin egen cykel. Sen får han gå med den till cykelhandlaren eftersom båda bromsarna pajat. Han gillar inte den så mycket just nu.

hemskt fina fäger på löven

trevlig musik på tramen

dagens klädsel

här är den

det var fint i beaux arts

silvriga statyer

john doppade fötterna


p.s. grattis ida!

GRATTIS

den här lilla sockertoppen fyller 18 idag! Jag älskar dig, grattis från Hanna och John!

mystisdag

oj vad tomt det var idag när man kom hem från skolan, har varit så van vid familjen nu i en vecka. Det ösregnar idag, men det gjorde inte oss så mycket, vi var rätt trötta efter endast 5 timmars sömn. Nu har jag skrivit klart uppsatsen till imorgon och ska njuta lite av det dåliga vädret genom att svepa in mig i en filt, dricka te och läsa alla tidningar som hittat hit.
  Ser ni förresten att vi ändrat profilbild, ingen av oss kan ett dugg om kodmallar och allt vad det heter men vi ska försöka lära oss, John kunde knappt slita sigg från datorn men nu är han och tränar. Jag tycker synd om han, det är strejk på tramen idag så han får cykla as långt, i störtregn.. idag är det skönt att ha tak över huvudet, hoppas det blir bättre väder i morgon. Jag ska nog överraska John med maten klar på bordet när han kommer, då blir han nog glad! Nää nu kallar tidningarna.

måndagen

Äntligen lite fint väder! Tur eftersom det var sista chansen igår då mamma, pappa och ida åkte hem i morse =( kommer blli väldigt tomt här nu, men snart är det jul och Mats, Kerstin och Markus kommer ju om bara någon vecka!


en bit av operahuset


mamma och pappa tyckte det var skönt att sola näsan

härligt blå himmel

kyrktrappan

lunch på uteservering, äntligen

en annan kyrka


sen var vi lite frusna så det blev kaffe och värme på kondis

här har dom riktigt gott chokladkaffe med riktig nersmält choklad, pappa kom med på ett hörn

dagens klädsel

på kvällen hittade vi en jätte mysig resturang där kocken i egen hög person kom ut och presenterade menyn, vi tog alla en franskspecialitet, man kan tänka sig kallopskött med vinsås och potatiskaka, riktigt gott. 

här är vi alla, till och med kocken!

sen blev det vinbar

och uno

det har varit en helt fantastisk vecka med många skratt och mycket uno. Vi saknar er!

bowling, fiskar, sniglar

Vädergudarna är tyvärr fortfarande inte med oss. Montpellier har inte kunnat visa sin bästa sida denna vecka och helg. Tyvärr tyvärr för vårt främmat. därför passade det idag utmärkt med inomhusaktivitet. så idag gjorde vi Odyseeum. Området runt ishallen som är och framförallt växer fram till ett stort nöjesområde. Trots att det var tropisk storm utanför fönsterna hade vi en riktigt grym dag.
Vi bowlade;



så här uppfattas våra namn i ett franskt öra

fint som fisken

såhär hade ida sett ut om hon vägde 150 kilo



jag och ida lekte med pingvinger

sen kollade vi på riktiga, man glömmer att det är fåglar





kvällens bästa bild, uno är kul!

sen blev det sniglar i vitlök till förrätt, escargot som det heter på franska

alla smakade, till och med jag!

husets specialitet, pizza på tunnbrödsbotten, gott! Tack super mycket för en himla trevlig dag kära Mamma och Pappa!


kolla

här, och håll alla tummar för mig!

money, money money, i´m crazy

Det blev crepe till middag idag, som alltid väldigt gott! Sen blev det hockey för hela slanten, vinst med 3-1 och John spelade väldigt bra som vanligt. Det är väldigt underhållande att kolla på för man dras med publiken som ställer sig upp och buar när något är fel, ställer sig upp skriker visslar och spelar på trummor när det går bra och dansar så fort en låt spelas i de små pauserna. Ska tydligen bli dåligt väder imorgon också så det blir kanske bowling vilket jag älskar för jag tycker det är så kul. Ida har somnat så nu sitter jag och John här vid varsin dator och äter tacochips. Men vi ska snart borsta tänderna för det har varit en lång dag. Förresten, när vi åkte hem hoppade det på ett gäng på 20 stycken askalasfulla vuxna. Haha dom var så roliga, vi skrattade hela vägen, tjejen som var fullast frågade John var han kom från och när hon fick höra Sverige började hon sjunga alla ABBA sånger hon kunde, hon kunde dock inte texten så bra, jag och ida skrattade gott åt "money, money, money, i'm crazy...hahaha!

crepe

männen i mitt liv

familjen är på plats

John in action

paus

montpelliers hejarklack

det var inte bara vi som ville vara med på foto

dagens klädsel

efter vinst

tack till publiken. Nähä, godnatt!

marknad och fika

det är vad vår dag bjudit på än sålänge. Vädret är riktigt ruggit idag, nu ska vi duscha och göra oss fina sedan blir det crepe och match. Här är bilderna som blivit tagna.



bröd köper man i kilo



ses ikväll.

en härlig fredag

 
vi introducerade brioche aux pommes, en sorts äppelbulle. Gott!

triumfbågen

än är det grönt

ida var duktig fotograf

vilopaus

under en stor staty

John som gumma






utkiksplatsen

min fina Ida





den här byggnaden är offantligt stor, ser ni mig


knack knack

haha john får syn på något

ida fyller 18 på onsdag och fick sin present av oss igår. Ett id bare minerales start kit

hon blev väldigt glad

vid åtta kom mamma och pappa, deras hotell är himla fint

kolla in den här tavlan, och pappa hihi

resturangbesök

john visste inte vad han beställde men fick in en muffins med köttsoppa innuti, men den var god

sen gick vi hem, nu är mamma och pappa här och blir bjudna på frukost, vi skulle egentligen till en marknad men det ösregnar så vi får se.

RSS 2.0