London by hannaojohn

Under förra vinterhalvåret bodde Johns bror Markus i London och vi var där och hälsade på en gång innan jul och en gång på våren. Vi hade svinkul båda gångerna och kan verkligen rekomendera London för alla som inte varit där. Sofie undrade om vi inte kunde ge lite tips innan hon ska dit, så här kommer våra tre Londontips. 


1. Bricklane
Ta bussen ut till East End och strosa runt bland alla secondhand affärer och marknader. I en liten läderaffär i hörnet precis innan man svänger ner till en stor Beyond Retro-affär hittar man de vita tygskor som både jag och John har för 5 pund. Längs gatan man går för att komma dit säljs allt mellan himmel och jord, typ trasiga fjärrkontroller eller trasiga cykeldäck. Tar ett litet tag att ta sig dit men ett måste för den som gillar secondhand.

2. Camden Market
Också många små secondhand-affärer, mat från alla världens hörn och härlig stämning. Hela Camden är ett måste när man besöker London.

3. Covent Garden
Mysigt område med både dyra butiker, budgetkedjor och secondhand. Lite lugnare område med gågator precis i centrum. Här köpte vi musikalbiljetter till bra priser. Vi har sett både Billy Elliot och We Will Rock You och det är verkligen en upplevelse. Jag grät mig igenom nästan hela Billy Elliot, så himla duktig liten pojke!

Sen måste man ju ta en fika i Hyde Park, shoppa på oxford street och strosa runt i Noothing Hill. Och en massa mer.

Har någon av er ett London tips till Sofie? Finns det något mysigt café. Någon liten secondhandpärla. Tipsa på! Sofia du som bor där nu du har väl nått tips? Eller Anna, Sofie, Joanna, Josse, Ellen eller Markus som bodde sär förra året? skriv på!

Bricklane

musikal

english breakfast


Kommentarer
Postat av: Lisa

ååh kan inte jag få låna lite bilder ifrån eran blogg? jag bara älskar den så himla mycket så jag tänkte skriva ett speciellt inlägg om er blogg och berömma den lite grann :D skriver självklart att det är härifrån bilderna kommer då och länkar o sånt :)

2009-03-28 @ 22:04:14
URL: http://famoous.blogg.se/
Postat av: anna

helt klart festa på piccadilly circus, de har helt de bästa klubbarna och alla öppna människor är så trevliga! london är otroligt!

2009-03-28 @ 22:21:50
Postat av: hanna-svar

Lisa det går jätte bra! Vad söt du är!

2009-03-28 @ 22:59:39
URL: http://hannaojohn.blogg.se/
Postat av: annah

Mitt tips: flytta dit och åk aldrig mer därifrån! Haha, saknar det så otroligt mycket.

Om man ändå är vid Brick Lane skulle jag nog fika på 1001 café, vissa kallar det sunkigt, andra mysigt ;) Gott och billigt iaf. Sedan skulle jag även ta mig mot Spitafield's market som ändå bara ligger runt hörnet. Harrod's är ju himla mysigt att strosa runt i också...

Gillar er fina fina blogg! :)

2009-03-29 @ 01:15:32
URL: http://goodmixer.blogspot.com
Postat av: sofia

ett hett tips är att om du vill festa så bege dig till området Shoreditch eller gatan Old street. Ligger precis som brick lane i östra london. Där finns en hel del bra barer osv.

2009-03-29 @ 03:11:02
Postat av: Tiny

PRIMARK VID MARBLE ARCH = STOOOORT MÅSTE!! :D

2009-03-29 @ 11:23:31
URL: http://tinyz.blogg.se/
Postat av: elin.e

att älska we will rock you musikalen...har sett den två gånger

2009-03-29 @ 11:25:46
URL: http://elineeriksson.blogg.se/
Postat av: Henriette B

Hei. Jeg er fra Norge og bor i London. Bra steder du har nevnt, jeg elsker Camden Market. Men jeg vil også anbefale Portobello Market i Notting Hill - fantastic! Der finner du alt. Av butikker er Primark, Topshop og Urban Outfitters GREAT! Ellers er kaféne i London et must; Starbucks, Costa, men helst Coffee Republic :) Og Hyde Park er flott om våren/sommeren. Dra en søndag morgen og få med deg Speaker's Corner (på hjørnet ved Marble Arch). Puss och kram.

2009-03-29 @ 12:53:00
URL: http://henrietteboe.blogg.no
Postat av: Egendesignade kläder till försäljning

trevlig söndag! :)





kram.

2009-03-29 @ 14:10:15
URL: http://liseesters.blogg.se/
Postat av: Lina

Portobellomarket!!!

2009-03-29 @ 17:04:37
Postat av: lins

i love london! and i looooooove your blog!<3

Postat av: Carro

Queen: We Will Rock You! Det är den bästa musikalen som finns i London. Har sett den tre gånger och den blir bättre för varje gång! Vad tyckte ni om den? Såg ni några andra musikaler?

2009-03-29 @ 23:02:17
URL: http://escence.blogg.se/
Postat av: josefinlp

Jag måste bara flika in att jag älskade Billy Elliot musikalen. Jag grät mig, precis som du, igenom hela musikalen, underbar :)

2009-03-30 @ 18:55:10
URL: http://josefinlp.blogg.se/
Postat av: KaKaOO

London <3

Giller er blogg mkt mkt

Kramar på er :)

2009-03-31 @ 08:21:18
URL: http://kakaoo.blogg.se/
Postat av: Henriette B

Hei. Jeg er fra Norge og bor i London. Bra steder du har nevnt, jeg elsker Camden Market. Men jeg vil også anbefale Portobello Market i Notting Hill - fantastic! Der finner du alt. Av butikker er Primark, Topshop og Urban Outfitters GREAT! Ellers er kaféne i London et must; Starbucks, Costa, men helst Coffee Republic :) Og Hyde Park er flott om våren/sommeren. Dra en søndag morgen og få med deg Speaker's Corner (på hjørnet ved Marble Arch). Puss och kram.

2009-04-03 @ 21:33:27
URL: http://henrietteboe.blogg.no
Postat av: Sofia i London

mina tre favoritställen mer eller mindre =) fast covent garden brukar kännas för fullsmockat me folk! portobello är ju ett hett tips annars!

2009-07-28 @ 21:09:07
URL: http://sophedeluxe.devote.se
Postat av: Julia

Ser att alla komentarer och inlägget är gammalt.. men OM någon kommer in och kikar här så måste jag bara säga att Hampstead Heath är ett måste. Supermysigt område och en enorm park. En park som är fylld av natur (ja, ni läste rätt, natur i London. Tänka sig va! ;)), bänkar med fina minnestexter på och tar man sig upp till toppen har man Londons bästa utsikt att se fram emot!

2011-08-29 @ 11:41:35
URL: http://powerpippii.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0