säsongen är slut

Franska hockeysäsongen är över. Igår åkte vi ut i kvartsfinalen mot Avignon, ett lag vi kommit före i serien och egentligen är bättre än. Men så kan det vara. Eller, c'est la vie som presidenten sa efter matchen. Trodde han skulle komma in och vara helt tokig men han bara ställde sig i mitten och sa lugnt c'est la vie, c'est pas grave och gick lugnt ut igen. Fast vad ska man göra sådär i efterhand även om det inte var den reaktionen jag förväntade mig av en president som kunde skälla ut spelare i bussen hem för att de skrattade efter en förlust.

Dessutom hade matchen gått nästan exakt som planerat. Vi förlorade första mötet i Avignon med 4-2 och var tvugna att vinna med minst 2 mål för att åtminstone få till en förlängning (man lägger ihop resultaten från matcherna) och när 6 minuter in i 3e perioden hade gått ledde vi med 5-2 och hallen kokade. Minutrarna efter hade vi fler bra lägen till 6-2 men istället reduserade de och det blev sudden. Där vi även där hade flera chanser men där de till slut fick ett poweplay och kunde avgöra. Ett tungt slut i en kvartsfinal som vi borde vunnit och hade räknat med där vi i semifinalen först skulle fått det riktigt tufft.

En mycket annorlunda säsong i Frankrike är alltså över. Har spelat roliga hemmamatcher för 1000 skrikande åskådare för att nästa match möta ett Parislag med knappt ett omklädningsrum och 15 personer på läktaren där det kännts långt ifrån glamouren. Har åkt ut mot Frankrikes bästa lag i franska cupen där man mött elitseriespelare och även i vår serie har jag mött många bra hockeyspelare från Kanada, Tjeckien, Slovakien och även Frankrike men där en del bottenlag var under all kritik. Det är något typiskt över fransk hockey där vissa lag är "riktiga hockeylag" med bra organisationer och publik på hemmamatcher medan andra lag är raka motsatsen och jag är glad över att hamnat i en riktigt hockeyklubb.

Men nu är det alltså över, C'est la vie!

Fel fans firar

Hanna läser säsongens matchprogram, jag till höger


Nu sitter vi å avundas alla i Sverige som grillar och lapar sol. Vi hoppas på bättring och muntrar upp oss med pannkakor. Men först ska vi tvätta, kul!

Kommentarer
Postat av: MALIN

Vad tråkigt för er, men kul att ni lyckats komma så långt som ni gjorde iallafall.

Det kommer säkert sol snart skall ni se.

Kram från ett soligt Sverige!

2009-04-12 @ 16:32:20
URL: http://tastebyme.blogg.se/
Postat av: Sara

Vilken underbar blogg!! Vilket lag i Frankrike spelar du i? Min kille och två i hans lag har haft kontakt med någon i Nice för att komma och provspela. Lät lovande, men nu har dem inte hört någon på ett tag. Hur kommer det sig att du spelar i Frankrike? Fick du ett bra erbjudande eller tog du tag i det själv?

Sara

2009-04-16 @ 14:21:25
URL: http://www.metrobloggn.se/sarasara

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0