halloween

idag är det en härlig fredag, vi har precis slutat skolan och lagar nu lite kötfärssås. Sen blir det besök i vår secondhandaffär och stan, i lite finare och lite varmare väder. Vid åtta kommer mamma och pappa! Förresten trivs jag super i min nya klass, jag har nog inte lärt mig så mycket på en vecka som denna förr. John ska byta klass nästa vecka, han ska upp ännu en nivå och kommer snart i kapp mig. Nää nu blir det mat, bilder från vår första haloween dag kommer ikväll, ses!

john fixar och trixar i köket

gårdagens köp


skön stor kofta från Zara

slapp tröja från hm där jag även hittade dessa fina ringar

vilket samtal


här får jag det festliga beskedet

yeeeeees!

sen stax vi och handlade, kolla in idas väst som hon köpte igår på hm, snygg!

nu blir det tacos, imorgon kommer dom här två:

vi längtar!

wholy shit!

mamma ringde precis, jag har vunnit en elle-tävling! Det var så längesen nu så jag hade nästan glömt att jag var med. Det handlade om att man skulle välja ut sin svenska favorit designer också kunde man vinna en outfit från det märket. Jag valde acne och är nu en lycklig vinnare av en klänning för  5700:- ett par skor för cirka 3000:- och ett par skinnhandskar för 900:- Fattar ni? Jag är helt överrumplad, sånt här händer ju aldrig! Jag är så grymt glad! Jag har dansat runt här ett tag nu. Det roliga är att jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev för motevering, det var så längesen. Haha härligt är det i alla fall! Jag älskar den här dagen!

tror det var den här

och dom här

och dessa fast i svarta
bilder från shop.acnestudios.com/shop.asp


Hur som helst är det helt sjukt! Tack ELLE!

torsdag

idag är det riktigt kallt. Efter lunchen blir det mathandling och läxläsning sen får vi se vad vi hittar på. hej så länge! 

Nimes

kom precis hem, genomfrusna, vad har hänt med det varma klimatet? Nu är i alla fall mjukiskläderna på och vi ska snart sätta igång en film. Trots kylan har vi haft en riktigt härlig dag. Kamerans batteri var dock svagt så det blev endast ett fåtal bilder. Blev lite shopping också en kofta från zara och en svart tröja från hm för mig och ida köpte en väst från hm och kofta från zara,john hittade inget men jag ska lägga upp bilder på mina köp imorgon.


mini colosseum

fint!

vi åkte ut till ett köpcentrum för HMs skull

mäktig byggnad

haha, hungriga som vanligt


nu blir det mamma mia, glass och gott godis!

igår natt


påväg i regnet






våra naglar lös


sofia-snyggingen var där







vi hade en väldig trevlig kväll!

sneakpeak

här är en liten smygtitt på nattens alla bilder, resten kommer i morgon nu ska vi sova. Godnatt!


förfest


sminkning

fixa håret

och nu har john kommit hem från träning och fått mat i sig

så nu är vi fit for fight!
imorgon åker vi till nimes! Nu blir det australian1 Hej!

18.44

Idag är det tyvärr väldigt molnigt, grått och kallt. Synd om Montpellier som inte riktigt fick visa sitt rätta jag, det sägs ju att här är sol 300 dagar om året, men idag har det varit en av de där övriga 65 dagarna.. Ida fick sova ut riktigt imorse, skönt tyckte hon, medans jag och john var i skolan. när vi kom hem åt vi lunch seen stack vi ut på stan, vi åt crepes, kollade i Polygone (köpcenter i montpellier). john stack precis till träningen så nu är det bara jag och Ida kvar i lägenheten. Vi ska äta kvällsmat och sen ska vi duscha och göra vid oss inför kvällen. När john kommer hem ska vi fixa lite drinkar och sedan bär det av till Australian i vanlig tisdagsanda!

 





kallt

snabblunch


pasta och pastasås, sen ska vi visa stan för ida. Kameran är med. vi ses

nu kan ni rösta igen

gör det! http://dinstil.feber.se/art/133137/hanna/ tack!

hon är här


min lilla syster Ida är nu här hos oss i Montpellier och det känns hur kul som helst, hon hade med sig massor av gott och roliga tidningar. Vi har precis ätit hemmalagade hamburgare och ska nu bädda. Imorgon blir det skola och sen rundtur i stan. Godnatt!

det gick snabbt att visa henne runt

John blev lite extra glad för sport-delen


la poste


idag har vi varit på posten och hämtat ut ett paket med massa fina hälsningar skrivna utanpå. Och en massa godsaker innuti.

så här ser det ut där inne

det är fint väder idag

nu ska vi skriva handlelista och sen blir det storhandling.

storstädning

Ikväll är det altså storstädning inför vårt finbesök imorgon! Vi plockade fram städmunderingarna och:

torkade skåp såväl utvändigt som invändigt

vem har sagt att en man inte kan göra två saker samtidigt?

moppen sveper fram

städbältet är obligatoriskt, tur vi tog med det från Sverige

Ses!

vårt nya favoritställe

kom precis hem från vår trappa. Vi har suttit där hela dagen och myst i solen. Om en liten stund ska vi laga stekt potatis med kycklingfilé och bearnaisesås, sen ska vi städa för i morgon får vi finbesök.





helt plötsligt blev jag anfallen av en... ja.. hund tror vi.


sen tog vi en promenad

kolla så fint dom har målat

gränderna är kanske det finaste här


himmelskblå himmel

triumfbågen och John

haaajaa!

mode

nu har jag på mitt eget lilla vis fixat ihop alla outfit bilder vi har här på bloggen. Genom att klicka på antingen outfits - hanna eller outfits - john så kan ni se alla outfits vi haft sen vi startade bloggen. Så för att kolla våra "dagens" klicka under kategorier här till höger ------> så skickas ni vidare till arkivet.
P.S tack Lina för din fina komplimang, den värmde verkligen!


secondhand fynden

vi har ju som sagt en secondhand affär bara några meter från vår lägenhet. Man kan hitta gobitar där och det kommer in nya kläder hela tiden.

jag har hittat en kofta och en tjocktröja för sammanlagt cirka 80 sek,  det är bra
(klicka på bilderna för att få dem större)

John har fyndat tweedkavaj och skinnskor för ungefär 200 sek, det är inte heller så dåligt.
Tänk vad man kan fynda!


pengar i sjön

Vilken härlig dag! Synd inte John är hemma. Han skrev precis att dom är framme i Paris, jag håller tummarna för att dom vinner, och för att det ska gå bra för John. I eftermiddag har jag tränat och sen cyklade jag in till stan och satt och läste en bok i och solade näsan. Sen gick jag och kollade i affärer, zara hade fått in ett par jätte fina skor och jag hittade ett par snörkängor inne i en annan skoaffär men jag orkade inte prova jag känner mig nämligen lite yr i pannkakan. Efter jag hade tränat kände jag mig helt kallsvettig och sen varm och sen frös jag och sen i stan blev det bara värre. Jag har pytte pytte lite ont i halsen så jag tänkte att jag skulle handla något på apoteket nu innan det blossar upp också blev det lite missförstånd så jag gick därifrån med strepsil, vilket är bra om jag nu får ont i halsen men när jag kom hem hittade jag en som vi hade tagit med oss hemifrån, så vi har 2 strepsil nu. Jag hoppas nästan jag får ont i haslen bara så man kan äta upp dom, så att man inte kastat pengar i sjön.



smakprovning av södra frankrikes delikatesser på comédie

fina! 99 euro dock.

Fick sms av Juliette som undrade vad jag skulle hitta på ikväll, jag kommer nog dock stanna hemma och krya på mig, jag vill ju vara frisk som en lärka nu när Ida kommer. Film och godis får det bli. Nu ska jag först laga mat.


Promenad i Montpellier

Atsiken vad fint väder det är idag, jag trodde det skulle va kyligt men jag höll nästan på att svettas ihjäl i mina jeans och min vindjacka och allt jag hade på mig. Nu ska jag klämma i mig en banan sen blir det träning, lunch, dusch och sen ska jag cykla in till stan och sätta mig någonstans och läsa. Hoppas ni alla har en trevlig lördag! Har nån bra förslag på middag till ikväll? Anne du kan rösta på mig här, ja alla andra som vill det också så klart! Jag har nämligen lagt upp ännu en bild på dinstil-tävlingen på http://dinstil.feber.se/
Kolla vilken fin stad vi befinner oss i

centrum i centrum, Place de la Comédie

perfekta platser för att bara sitta och kolla på folk

lördagsmarknaden

jag fick göra som man alltid gjorde när man var liten och varm, binda jackan runt magen

jag älskar alla palmer som finns runt om i stan, det känns så exotiskt

baksidan av den stora gallerian Polygone

den här delen av staden heter Antigone och är väldigt speciell, det är en lång esplanad med stora mäktiga byggnader, jag gillar den men vissa tycker det ser hemskt ut.



mäktiga byggnader


God förmiddag

idag är jag ensam hemma igen. Har nu både ätit frukost och diskat och det är strålande väder ute så jag ska ta en promenad nu tänkte jag. Har vi förresten berättat att vi har investerat i en brödrost? Det var rätt längesen nu men det var nödvändigt eftersom här endast finns baguetter eller rostbröd, och orostat rostbröd rostbröd är så himla mjukt och svampigt. Det här var därför ett superköp, 170:- på intermarché och så här ser den ut den lilla fina manicken.

Föda


fint vi hade dukat va? Lax med potatis och gräddfil och gräslökssås, och cider. Det var magiskt gott.

godis! nu blir det film, leatherheads. Tack förresten för alla kommentarer! Tack så mycket!

en fika på stan

vi har fyndat i hos vår granne seconhandaffären idag, John hittade ett par skor för 11 euro och jag hittade en tjocktröja för 4. Jag lägger upp bilder i morgon. Sen cyklade vi in till stan och köpte biljetter till Nimes och sen fikade vi.



efter en väldigt lång kö fick vi äntligen tag i våra biljetter, dom är en bit efter i frankrike med allting


det finns en karusell mitt i stan, det tycker vi är fint!
Nu blir det lax, potatis och gräddfilssås. Vi hade egentligen tänkt åka in till stan igen efter maten men vi är båda lite krassliga i halsen så det blir film och en massa godis ikväll istället, gott! Trevlig fredag!

ruter

sista dagen med tråkklassen idag, skönt! Just nu är john och tränar så jag åkte hem imellan och förbereder en liten lunch, snällt va? Idag blev det brioché aux pommes och det var lika gott som vanligt! Vi ser ut såhär idag, rutiga båda två.


Nu ska vi dra! Hejsvej!


korv med bröd

det var vad vi åt till middag idag, snabbt och gott. Vi sitter och kollar på biljetter till Nimes som vi kanske ska till när Ida är här och hälsar på. Men vi ska snart gå och lägga oss för i morogn är det fredag på riktigt och då ska vi göra stan både en och kanske två gånger också blir det fredags brioché. God natt!

det här var längesen

tjugotredjeitionde

Idag är det torsdag, det regnar inte idag men det är rätt grått i alla fall. Efter skolan gick vi och kollade i lite butiquer som vi i shorts och klänning känt oss lite för oklädda att gå in i, men idag gick det bra.


montpellier är fullt av gränder


en såndär riktig gammeldags affär ni vet där man går fram och läser upp sin handlelista för att alla varor är bakom disken, och så får man allt i smörpapper och bruna papppåsar. Som på Kajsa Kavats tid.

John var stilig idag

mainstreet, folktomt idag dock

avenyn

vi var på tågstationen för att reka priser inför ev utflykter och äventyr
Vi åt precis spansk ostmacka som min väla-pendelkompis Birgitta tipsat om. Grymt gott. Det enda man behöver är tortilliabröd och lite smått och gott i kylen, vi fyllde våra med bl a strekt ägg, kalkonskivor, chorizo, tacosås, sallad tomat också ost så klart, man viker den nämligen på mitten och sen steker man den i stekpannan, osten gör så att kanterna sitter ihop, så här ser det ut

fint! Nu blir det snart träning för oss båda.

Godmorgon!


nu ska vi till skolan, hörs sen!

Intermarché

 
Här är vår affär!

som endast ligger 200 meter från vår bostad

än finns det blommor att lukta på

en hel hörna ägnad åt vin

frukt och grönt
19.30 sparkade vi igång lördagen med kyckling, bacon, dijonsås och ris, mm! Nu blir sitter jag här och bloggar:

i vår myshörna, kuddarna för cirka 23:- styck är vårt bästa köp hitills!
Om en liten stund när maten trillat ner ska vi äta efterätt, kladdkaka och grädde, mm! Sen är lördagen slut och övergår till torsdag, visst är det konstigt?

Lördag

Idag har vi lördag, som ni vet, det regnar idag igen men det gör inte så mycket för vi har många filmer och mycket varmchoklad att dricka, nästan bara mysigt. Vi vet inte riktigt vad vi ska satsa på till middag dock. Antingen blir det lax eller kanske kycklingfilé, vi får se vad vi lägger i korgen för vi ska nämligen till Intermarché vår egna supermarket, har vi visat hur det ser ut där? Nää det tror jag minsann inte, vi tar med kameran så kommer det ett inlägg ikväll. Hörs då!

Johns lås är nästan kapputt för det har utsatts för våld när cykeln stod ensam i stan hela natten. När John kom hem från matchen (kl 6.00) var det mest ståltråd kvar, men cykeln var kvar och låset funkar fortfarande.

jag hade hatt! Det har regnat hela dagen så vi var dyngsura när vi kom hem, nu ska vi ut igen. Mot Intermarché!


på en gunga

Det blev rester idag, pasta med vitlök och baconsås, helt okej. Vi öppnade pollypåsen igår, det var väldigt gott. Tack så mycket Mats och Kerstin! Igår såg vi The bucket list med Morgan Freeman och Jack Nicholson, den var faktiskt väldigt bra och vi rekomenderar den starkt. Sitter och kollar på bilder, har så mycket tid över idag, också hittade jag den här:

ljumen eftermiddag, i Thailand, på en gunga över havet med min bästis. Fint!

Till mamma och pappa: det är något som inte fungerar med min skype, men vi hörs i morgon istället!
Nu ska jag nog umgås med mina vänner Carrie, Miranda, Charlotte och Samanhta.Kanske att jag snottar 2 polly från påsen, tror ni John märker något? Fast han lär ju läsa det här.. jag chansar. Vi hörs i morgon!

själv

Idag är jag ensam hemma, John har åkt iväg till Biarritz där han med sina lagkamrater ska spela ännu en match i franskacupen.Nästa vecka ska jag upp en nivå i franska kursen, fick som sagt ny klass i måndags och det är alldeles för lätt, fick jobba med en tjej idag som yra omkring i orden som en höna men som absolut påsod sig ha rätt, vi skulle skriva ett föredrag tillsammans om hur vi bör rädda jorden och hur man ska göra för att vara mer miljövänlig, jag försökte verkligen vara trevlig, jag brukar aldrig ha svårt för folk, alla är vi olika men till slut gick det inte att hålla minen uppe så jag körde på mitt eget och visst var det jag som hade rätt, sånt är skönt. Så direkt efter lektionen gick jag och bad om att bli förflyttad till en högre nivå, man måste ju ha lite utmaning. Så på måndag blir det ny klass igen. Kul!

John åkte vid 12 och kommer inte hem förrän mitt i natten, så jag har idag bara varit hemma, gjort läxorna, ätit lite lunch, skrivit lite mail och börjat på mitt franska CV, men nu ska jag slita mig från datorn för jag ska springa in till grannen (gymmet som ligger vägg i vägg) där det blir 3 pass, ett med armar och ben, ett för mage och lår och ett tredje för kondition.

jag har fått muskler, och enlig bilden även en puckelrygg? konstigt.

min lite tråkiga lunch, det är inte kul att laga mat alldeles själv..

Nu måste jag sticka!


om exakt en vecka


kommer den här underbara tjejen, min kära syster, Ida och hälsar på! Bara 7 dagar sen är hon här, det ska bli så kul har planerat en massa. Vi saknar dig asmycket! Tänk en vecka kommer gå snabbt.

sommarens mysigaste kväll

håll i hatten

 
idag både regnar och blåser det, så klart öppnade himlen sig precis när vi skulle till skolan, och staden är inte direkt byggd för regn, inga brunnar och inga stuprännor. Tygskor var ett sådär bra val idag. John har fått brev! Vi var och hämtade det idag efter skolan.

John utanför posten med ett stort, spännande brev ifrån mamma och pappa i handen.

han fick morgonskor, sodapops, polly, trisslotter, kylskåpsmagnet lite viktiga papper och ett vykort i brevet. Tack så mycket!

när vi kommit hem och tagit av oss dom blöta skorna gjorde vi baguetter och varmchoklad med grädde. Och sen kollade vi på sunes jul. Nu ska vi träna!

Nämen kolla

En jätte gullig tjej har skrivit ett helt inlägg om mig på sin blogg, klicka här och rulla ner lite om ni vill se. Tack så mycket Kate! Vi har fått jätte många kommentarer om att vi har en fin blogg med grymma bilder och folk som gillar våra kläder. Känns väldigt kul tycker vi komplimanger värmer alltid väldigt gott. Här är förresten lite svar på frågor vi fått. 

Anonym om crépefredag:

ursnygg kavaj, var har du hittat den?

Kavajen är från H&Ms logg-avdelning och kostade 29,90 euro. 

L I S E om marknad:

vilka mysiga bilder! :)
var är ni någonstans?
kram

Vi är i Montpellier som ligger i södra Frankrike. En jätte mysig stad med mycket studenter.

Anonym om Oj:

Hej ska du inte lägga upp fler bilder som man kan rösta på ? :) tycker bloggen är jättebra kan uppdatera den lite oftare :D
Haha jo det ska jag göra, vad kul, tack vi ska försöka! här kan du rösta


vi testade hattar en kväll när vi bodde i rucklet i St Lazare men det har aldrig varit ett bra tillfälle för att lägga upp dom på bloggen, men nu så fick dom en plats.
Tack igen!
 


quizz på mässa

idag blev det som sagt marknad igen, fast det var mer som en mässa med massa saker att prova, smaka och se. Vi gillade bäst den italienska delen där man fick smaka på allt från choklad till kött, men där fanns verkligen allt. Man kunde kolla på kök, sängar, pooler, traktorer, mirakeltrasor och ja ni förstår. Sofia, hennes pojkvän Miro och Evelyn var också där och jag, sofia och evelyn blev inbjudna att delta i en fransk quizz med riktiga jepordyknappar! Här är våra bilder för dagen!

idag var det lite mer höst

en maffig limo utanför entréen

korv och bröd

godis

italiensk choklad

italienska soltorkade tomater och tomatröror, väldigt gott!

maskeradmasker

ser ni vem det är? Ser ni hans sår, han fick en armbåge av en vild motspelare igår.

det var marokanskt tema

det marokanska bandet var där!


kryddor i mängder

pastamaskin

världens största kassler

sofia och hennes pojkvän Miro

evelyn

marokansk kebab

vi testade massagekuddar

sen blev det quizz med frågor om regionen, jag chansade hela tiden men lyckas faktiskt vinna

frågeledaren tyckte det var roligt med lite utlänningar och förklarade allt vi inte kände till, så nu vet vi ännu mer om Montpellier!

alla tre fick pris

en bok om regionen, t-shirt och kortlek!
Nu ska vi laga biff, potatis och brunsås och sen blir det film.

Hockeykväll

Ikväll var det som sagt match, och det blev två mål för John och vinst med 9-1, fick tips om en årlig marknad som vi enligt dom franska spelarna är tvugna att besöka, så det ska vi göra imorgon tio åker bussen. Det blir en riktig marknadshelg alltså.
 
sofia och evelyn var med och hejade

ser ni John till höger?

comédie by night

såhär såg John ut ikväll med nya kängor och acnetröjan

och såhär såg jag ut med fårvästen jag fick i födelsedagspresent av John och mina nya ankelboots!


marknad


marknaden vi var på i morse var verkligen en mysig upplevelse, här massa färska kryddor

korv


tunnor fyllda med soltorkadetomater, marineradevitlöksklyftor m.m


ost


nötter

mysigt ljus

oliver m.m

hannas paradis

trädgårdsäpple

sofia handlade indgridienser till en fransk picknick som hon ska bjuda sin pojkvän på som kommer hit i kväll.


lite fick följa med oss hem

det blev; ruccola, bananer, avokado, naturella pistagenötter utan skal, riktiga russin, tortellini och höstäpplen.

eftermiddagen spenderade vi läsandes på trappan utanför kyrkan St Roch i solen där man har denna härliga utsikten

nu blir det mat och sen är det dags för hockey! Heja Montpellier!

Oj

vi kom precis hem och fick se att vi fredagen den 17/10 hade hela 144 unika läsare! Det beror såklart på att jag varit i farten igen tänkte att man kan ju alltid prova. Den som får flest röster för sin klädsel vinner en fotografering. Haha men det är kul när det är många som titta in på vår sida, därför väntar vi med att lägga oss lite och lägger upp bilderna från kvällen. Det blev som sagt bio, Vicky Christina Barcelona, den var lite annorlunda men mysig. Sen gick vi till Cirus men pga platsbrist blev det Café Josheph. imorgonbitti ska vi på frukt och grönsaksmarknad. sov gott!

jag, sofia, tove och evelyn

sofia köper godis

circus uteservering

circus

café Josheph

trappor

Satan vilket fint väder vi har haft idag, vi har därför testat lite olika trappor och hittade tack vare det upp till ett underbart tak.


det blev subway till lunch










taket på operan Corum visade sig vara en hänlig utkiksplats, nu ska vi laga spagetti och köttfärssås och jag ska göra egengjorda vitlöksbröd! Sen blir det nog bio.

av med kavajen

idag är det sommar! Är bara snabbt hemma och slänger av mig kavajen för idag är det varmt. Idag var det sista lektionen med min klass, två bytar grupp och två åker hem, till och med min lärare sticker så nu är det bara jag kvar, spännande med helt nya ansikten på måndag. Snart har John tränat klart och då ska vi ta en fika i solen och smålulla på stan. Ikväll ska vi kanske på bio några stycken och sen vidare till Ciruks (en bar). Nu måste jag sticka!

Alvan från USA, Jane från England, Jag, min numera snälla lärare, David från Schweiz och Bent från Danmark!

parisare

vi har precis ätit franskt, kolla vad gott:

rostat bröd, sallad, stekt ägg, hamburgarbiff, hamburgardressing, rostad lök, gurka och tomat (Kerstin och mamma; jag äter tomater hela tiden nu och tycker det är jätte gott!). Jag var och tränade idag men aj vad ont det gör i min kropp, är nog en blandning av träningen från igår och olyckan. Så här såg mitt knä och min handled ut igår, idag är det blåare, ajajaj.

konstigt skrapsår fick jag, som ett fimpmärke typ.
Imorgon ska vi göra stan! Sov gott!

P.S idag har vi just nu 55 läsare, vissa har kanske stannat kvar?

Vi firar..


att vi igår slog rekord med hästlängder, hela 80 unika läsare hade vi. Det beror kanske på det här eller så var alla vi känner inne på samma dag..Hur som helst känns det väldigt kul! 80 stycken alltså! Vi hoppas att några blir trollbundna och börjar följa våra välskrivna stycken och praktexemplar till bilder.

såhär har vi sett ut idag

jag fick pain aux chocolate idag av min lärare, han har blivit snäll nu när man inte är en av dom nya längre, för alla nya som kommer (dom stannar dock ofta inte kvar i gruppen) så presenterar han mig som "notre topmodel" haha, känns bättre än när han slog näven i borden och småflina till dem andra så fort man sa fel som han gjorde innan.

Vi har idag ätit korvstroganoff till lunch och till kvällsmat blir det pariser-burgare!

vurpan till australian


såhär glad var jag när vi var påväg ut för att ta cyklarna och cykla till Australian. Ni ska veta att jag var inte full utan bara riktigt korkad när jag tog beslutet om att öppna en öl och dricka den medans jag cyklade. Enormt trögt, speciellt eftersom jag bara har bromsarna vid styret, jag hann tänka att det kanske skulle vara bättre om jag höll ölen i vänster istället eftersom bakbromsen sitter vid det högra handtaget, "men jag bytar nere vid övergångsstället" tänkte jag, men så långt kom jag aldrig. Jag skulle bara bromsa in men tryckte lite för hårt och tvärnitade så att hela jag flög över cykeln och landade på afvalten. Jag hade en väldig tur men jag blev väldigt rädd, ett franskt par sprang mot mig och skrek, "ligg kvar, rör dig inte! Hur är det med dig?" Det är läskigt när allt går som i slowmotion och man får liksom känna efter om allt är som det ska, testa röra sig, ifall allt sitter där det ska. och det gick bra, knappen på byxan tog värsta smällen, men annars klarade mirakelbyxorna sig bra har två stora bulor och skrapsår på benen men på byxorna syns det ingenting förutom knappen.

ett sår i handflatan, det gör ont i min kropp idag

Mina nya byxor från Zara och det lilla av knappen som fanns kvar, mamma vill du kanske ta med två svarta knappar, nål och tråd?

John tröstade mig sen ryckte vi upp oss och gick in på Australian

där vi hade väldigt kul!

vi tog en öl

jag har fått många kommentarer om min stora ring här nere, dom har aldig sett något liknande

det va bra musik igår

nu ska vi till en park, sommarvädret håller i sig! see you!


Tvättning, uppbunkring etc.

Hej! Idag har vi tvättat för andra dagen i rad. vi har numera delat upp tvätttillfällerna eftersom förra gången vi tvättade allt(!) innebar ett skräckdygn med all tvätt hängandes överallt. Så nu har vi alltså tvättat två dagar i rad. I går tvättade vi på vårt lite halvskabbiga laverie, som bara ligger ett par hundra meter från oss, men som vi idag dessutom märkte var väldigt dyrt. Då vi idag åkte till ett annat tvätteri som vi sett genom tram-fönstret som är jättefint och som dessutom visade sig vara billigare. John tränade tidigt idag och efteråt mötte Hanna upp med en tvättkorg och två baguetter så vi kunde fördriva tvätttiden med en lunch, väldigt gott. Nu kan vi använda våra kläder igen.
Idag har vi dessutom gjort en rejäl uppbunkring i frys och kyl så att vi knappt fick plats samt kollat in vår second-hand granne om det fanns några fynd. John hittade ett par stiliga skor som han ska ta sig en fundererae över. Förresten så har det blivit sommar här idag igen, vi svettades i shorts och t-shirt och klänning, underbart!


Vi slängde våra London-tygskor idag som verkligen gjort sitt. Men det är lugnt vi har båda ett par till som nu ska få slita ont!

sen gick vi till vår second-hand-affär till granne.

lite fräschare om man säger så

John är så duktig

Det är inte bara på IKEA man hittar svenskt, i vår affär också.

proppa kylskåp och torka tvätt

11/10

I morse överraskade jag John med rejäl lördagsfrukost


sen åkte vi till Mosson för att gå på marknad, bara skit tyvärr


idag är det ju onsdag så det blev flukorv och potatismos till middag

match mot Bordeaux idag

tyvärr förlust med 4-9

jag invigde min pälstväst

hot dog på franska

petite nice

johns secondhandfyndade tweedkavaj

en giraff!

crépefredag

Idag tog vi en runda på stan och för att sedan avsluta med happy hour på vårt favorit crépeställe. Bara så ni inte missar kolla in här 19.15 i morgon lördag och klicka på cliquez ici pour voir le match!
 
min nya kavaj

idag var det  ett trummuppträdande på place de la comédie

riktigt skönt väder idag, det räckte med en skjorta hela kvällen

gott!
Nu ska vi se film och äta svenskt godis!

Yoo ar a lucki geerl

Japp det är jag, det är min bästa fredag på länge! Jag brilljerade på TABOO (spelet) på franskan och sen cyklade jag till posten för att försöka reda ut det här med det försvunna brevet. På franskengelska förklarade jag att mamma hade skickat ett stort brev för ungefär 2 veckor sen men att det inte hade kommit någon avi men att vi samtidigt inte har något lås (vi ska tjata om det senare) på vårt postfack. Han blev upprör och sa att det finns väldigt mycket tjuvar i den här staden och att vi skulle fixa ett genast. Sen började han kolla i en pärm och sa att det var ett paket va? Nää ett stort brev sa jag och då skakade han bara på huvudet och sa att det har vi jätte många här det lär jag aldrig hitta, men vänta en sekund. En minut senare kom han tillbaka med ett grönt, stort (och tungt!) kuvert och sa " yoo ar a lucki geerl" och det var precis vad jag blev helt, helt varm av lycka! Varför skickar man inte mer brev nuförtiden, det är synd för man får en så härlig förväntansfull känsla av nyfikenhet och glädje. 

Jag trodde bara det skulle vara ett tunt kuvert med brocherna och lite bankpapper, så eftersom det var så tungt så var jag jätte nyfiken på vad det var i det. Och min älskade underbara mamma kunde inte gett oss en bättre fredag, där var godis en fredagstidning, mina brocher, läkerol, såsmixer, diskhanduk, wettexdukar, smörknivar, strumpor och krokar. Rena rama julafton, bästa brevet jag någonsin fått! Så nu ska jag sätta mig i lugn och ro och läsa en expressen fredag, tills John kommer hem från träningen då läser vi den båda två. Glöm förresten inte ställa frågor i inlägget här nedan, än så länge är det bara Markus som har varit modig nog. Förresten:

Johns match visas live på internet i morgon kväll, följ matchen här, med start från klockan 19.15



Vad vi ska göra ikväll vet vi inte än, men vi rapporterar. Vad ska ni hitta på?

på rasten blev det fredagsfika och brioche aux pomme

såhär ser den ut i närbild

utanför vår skola

det fina brevet!

och här är innehållet, tack mamma (och pappa och ida också)!

Ha en trevlig fredag!


frågestund

Nu har vi precis ätit kvällsmat och borstat tänderna och ska nu kolla läget på intranätet först innan vi ska sova. Vi lyssnar på Queen och tänker lite på London också, kommer ni ihåg we will rock you Markus och Joel? London va kul..
Vi har så mycket blogglust idag så vi kände för att skriva ett till. Vi tänkte att det kanske är saker ni undrar över? Saker som vi råkat glömma skriva om.

Därför kom vi på att ni får ställa vilka frågor ni vill (genom att kommentera detta inlägget) och sen när vi har fått in lite frågor så lägger vi ut svaren i ett inlägg. Så fråga på! Vi saknar er!

sov så gott!

Lördag på en onsdag

Vi har bytat vår ondsdag mot lördag för John har ju alltid match på lördagar och då blir det ofta någon snabb pastarätt på eftermiddagen och på onsdagen är vi båda helt lediga, så igår åt vi baconlindadkycklingfilé med ris och sås á la Bojje (ett brandkårsrecept) med dijonsenap, vitlök och matlagningsgrädde och creme fraiche. Väldigt gott!
Nu har vi precis gjort kladdkaka i micron eftersom vi inte har någon ugn, blev gott men den hade lite annorlunda konsistens.
Här är Sofia och Eriks blogg för er som är nyfikna på den.

vi fick handla hem lite råvaror till vår microbakning

fortfarande inget brev från mamma, mina fina brocher har antagligen hamnat fel =(

mysigt va?

mm

P.S missa inte Barcelona inlägget här nedan om du inte läst det.

Barcelona

I helgen var vi i Barcelona. Vi har bara ca 30 mil dit härifrån och vi såg därför en tripp dit som ett ypperligt tillfälle att förena nytta (inhandla höstkläder!) med nöje (se en för oss helt ny stad).

Det startade tidigt på söndag morgon. Vi tog spårvagnen klockan halv 8 till bussstationen. Vi hade gott om tid då vi kom 35 minuter innan bussens avsatta avgångstid, det var kallt, solen hade precis startat sin synliga bana. Bussen dröjde, vi började bli aningen oroliga då vi dessutom var de enda på bussterminalen. Vi frågade förbipasserande, ingen visste säkert. Till sist kom den, 40 minuter försent. Egentligen skulle vi vara på plats klockan 1 men efter ytterliggare förseningar vid spanska gränsen där en familj fick hoppa av av okänd anledning kom vi fram först klockan 3.

Eftersom alla affärerna är stängda på söndagar skaffade vi oss en karta och försökte orientera oss och se det som vi tidigare läst vara värt att se. På kvällen ville vi ha äkta spansk Tapas, men det blev mest skit. Hamnade på Tapa-tapa som inte alls visade sig vara den äkta härliga spanska tapas-bar vi trott utan en riktig turistfälla. Efter ett par tuggor hade vi svalt så mycket smör att vi var tvugna att ta var sitt tuggummi.

Måndagen, när vi kunde stan utan och innan, var vigd åt shopping. Vi gick och vi gick från den ena affären till den andra och fyndade en massa bra höstkläder. Till slut hade Johns hälar gett upp och Hannas höft fick henne att gå som om hon vore mamma till 15 ungar.

På kvällen ville vi ha en god bit kött och en potatisgratäng. Men vårt trötta och hungriga tillstånd kryddat med vårt nya tunga bagage fick oss att fatta ännu ett dumt restaurangbeslut. Det blev nästan ännu värre!

Hur som helst har vi haft två fruktansvärt roliga dagar i Barcelona!

Här kommer Barcelona-08-albumet:

Tidigt söndag morgon


Klockan börjar bli mycket eftersom vi knappt sovit på ett dygn så vi återkommer med bilder i morogn! Godnatt!

det var lite kallt men solen värmde gott när vi satt och väntade på bussen.

busstopp och matsäck

utsikt från ett bussfönster

gränsen vi lärde känna väl

till slut kom vi fram!

Taxi till hostal Centric

...som såg ut såhär

...å så här

La Rambla och Hanna:)

längst ner på la rambla, vid hamnen

trés joile

Hamnen, vi väntar på att bron ska komma(!)



stranden


en sevärdhet...

...värd att se tyckte men tyvärr fick vi inte gå in

Metro


Den fantastiska Segrada familia ritad av ingen mindre än Barcelona-sonen Antonio Gaudí


en jättestor blåröd snopp

Tapas-floppen


frukost dag 2, baguette. Som vi hade längtat

lite senare, fika

johns nya skor

hannas nya byxor

el ravel

lunch

1 miljon steg äldre. Trötthet. Nöjdhet.

sista middagen, döm av minen

minen.

Detta kom vi över i Barcelona
John höger sida:
Grova yllebyxor, Rutig flanellskojorta, rutig skjorta, skärp, halsduk, svart tröja, grå kofta, boots och tweedkavaj.
Hanna vänster sida:
pälsväst, grå harlembyxor, ankelboots, grå ylleklänning, rutig kavaj, guldhalsband, grova strumpbyxor, rutig skjorta, mössa, halsduk, svart luddig tjocktröja, kofta med brodyr, svart klänning med axelvaddar och brungrå tröjklänning.

Ses.

7-1 till montpellier

John gjorde ett mål och en assist och var väldigt duktig för övrigt. Nu ska vi snart gå och lägga oss, vi ska bara packa först. I morgon tar vi vårt pick och pack och går ner till tramen vid sjutiden och sen bär det av till Barcelona. Här är bilderna från ikväll!



en svensk flagga för John


Sofia, Evelyn och Juliette

redo för match


(det är svårt att ta kort på sig själv, själv när man har brottom)
baskern är på, fast jag kommer ta av den för att sen sätta på mig den igen när vi kliver in i ishallen, då kommer jag även ta på mig en kofta, vantar också har jag med mig en filt, där är svinkallt. Det är roligt för man går verkligen ut och värmer sig, det är man inte van vid. Nää ska möta Juliette och Sofia om en halvtimme så jag måste sticka till tramen nu. Men jag har kameran med mig så redan ikväll kan ni få se lite bilder från matchen om ni kollar in här. Hoppas ni har en lika fin lördag som vi. Pussar och kramar!

brioche aux pommes

det betyder äppelbulle och det är vår nya bullfavorit, det är som en blandning av äppelpaj och kanelbulle (utan kanel) =). Vi köpte vars en idag på rasten som lite fredagsfika, det var gott. Nu är klockan 15.20 och vi har klarat av både skola och träning så nu sitter vi här nyduschade och har en hel oplanerad fredag framför oss, vi har redan satt upp datorerna i våra knän och har fortfarande inte hunnit tröttna på fenomenet surfa.

Vi kom precis på att vi har glömt berätta det viktigaste av allt! Vi ska till BARCELONA på söndag! Eftersom vi åker hem redan på måndagnatt så ska vi nu plugga lite barcelona idag. Det ska bli extremt kul och självklart kommer vi ta en massa bilder som vi ska lägga upp här på vår kära lilla blogg. Här är en som togs idag, jag och min klass. Det har jag nog också glömt att berätta, förra måndagen fick jag byta klass till en högre nivå, min lärare, den mörkhyade mannen i mitten, han är som en militär, jag vet inte riktigt om han skojar eller är allvarlig ibland och den första veckan var jag lite rädd för honom men nu börjar det bli bättre.

Först har vi mig, Martina från schweitz, Alvin USA, Raymond "militären", Mardi USA, David Schweitz, Esther Spanien och Jaqline scheweitz.

så här blå var är vår himel idag

Färdigstädat

Det finns en nackdel med vår fina lägenhet, dörren är inte riktigt tät så det kommer in både kall luft och skit från glipan där nere. Skitet är det som just nu är det största problemet. Vi sopar lägenheten minst 2 gånger om dagen och torkar golvet varannan dag, det låter kanske som vi förvandlats till städfreak men vi måste annars är vi helt dammiga och skitiga under fötterna. hahha vi ska se om vi kan tillverka en list eller något för så som det är nu så hinner aldrig moppen torka =) Så just nu sitter jag uppe i sängen och väntar på att golvet ska torka, John kommer snart hem och då ska vi laga mat, idag blir det pasta med pastasås, alla ni som tror det är det vi äter varje dag har fel. Vi är faktiskt förvånade själva över alla olika maträtter vi har lyckats komponera i detta köket har vi bla lagat lax med katrin och ninas örtsås, kyckling sötsursås och ris, faarmors kycklinggryta, biff med klyftpotatis och Kerstins tatziki, tacos och mammas stekta potatis, stekta ägg och stekta korv och mycket mera, duktigt va? Men kanske är det för att vi njuter av detta köket, det gamla ville man ju inte ens vara i så där blev det alltid pasta.

Och som vi skrev innan har vi fått internet, vi sa knappt ett ord till varandra under hela eftermiddagen, båda två satt bara och stirrade in i skärmarna så när vi var tvungna att slita oss när det var dags för träning kändes det som vi hade fått fyrkantiga ögon. Träningen var därför extra välbehövlig idag. Det har jag nog inte berättat förresten, jag och Sofia har börjat träna på Croco gym (dom har ett blinkande krokodilhuvud som blinkar) damernas omklädningsrum ligger vägg i vägg med vår lägenhet så jag har rätt nära dit. Idag var det body sculp och abdo, lite armar, mage, rygg och baklår. Sen var vi uppe och sprang, så nu sitter jag här nyduschad och trött.

innan träningen, ser ni våra fina kuddar och vår nya planch

igår hade vi bjudit hem Juliette och Mathieu på tacos och sangria, det var en väldigt trevlig kväll

dom hade med sig desserten, 12 olika små franska bakelser, som alladin på julafton tyckte John
som ni ser ser John lite liten ut på bilden, vi fick nämligen sitta på våra nya (rätt små jämfört med bordet) stolar. Efter vi hade bjudit hem Matheiu och Juliette kom vi nämligen på att vi bara hade två stolar så det fick bli ännu en tur till IKEA

vi tittade på drömkök och jag fotade fast John inte ville

vi hade så många upprörda läsare efter vårt vagnsnattande så denna gången hittade vi en annan lösning, vi tog med våra cyklar och hängde stolen över axeln, vi tog dom billigaste för 4,5 euro, som vanligt =), fast vi hade lite svårt med namnet IKEA satt på dem, Jeff, det låter så läspigt.



vi återkommer i morgon, nu är det matdags!


vi har fått internet hemma!

vi har precis lyckats koppla upp oss på internet så nu sitter vi och surfar för fullt, kommer bli fler blogginlägg nu, ni kan räkna med ett redan ikväll, nu ska vi först bara göra ingenting och sen ska vi träna. Vi är så glada för det här, det är så skönt att kunna använda sig av åäö igen. A bientot!

RSS 2.0